Grote kuis in mijn hoofd (Grootmoeders Workshop)


Ik sta met mijn voeten stevig op de grond en ik voel hoe de energie van de aarde de onderkant van mijn voeten kietelt. Dan stroomt ze doorheen mijn voeten helemaal naar omhoog. Het lijkt wel alsof ik een lege beker ben die langzaam helemaal wordt gevuld. De energie stromt doorheen al mijn chakra’s en ik voel hoe die allemaal open staan en die energie verder doorstuwen, omhoog, omhoog, tot ik helemaal vol ben van energie.

Ik stap door een dubbele witte deur in een even witte ruimte. Het ziet er uit als zo’n typische kantoorloft, waar marketingjongens en –meisjes zich thuis voelen. Dit is ook een kantoor. Overal staan tafels en kleurrijke moderne stoelen. Dossierkasten. Ik zie her en der wat mensen maar het zijn er niet zo veel. Ze zijn druk in de weer met papier, véél papier. Ergens verderop in de gang staat het karretje van de poetsvrouw. Dit is mijn hoofd en het is er blijkbaar druk :-)

Martines stem zegt ons dat we de ruimte in ons hoofd leeg moeten maken. Dat mogen we letterlijk nemen: alle mensen en dingen mogen we buiten vegen. Ik zet de dubbele deuren open en iedereen vertrekt. Ik begin de bureau’s en de stoelen bij elkaar te duwen, door de deur naar buiten. Alles moet weg. Het gaat verrassend gemakkelijk. Ik sta in die lege ruimte en voel hoe rondom mij de wind opsteekt. De wind trekt aan de haren van mijn vlecht en ik voel hoe de haartjes rond mijn gezicht en in mijn gezicht waaien. De wind neemt alle papieren mee en zorgt ervoor dat alles wat nog achtergebleven was verdwijnt. Dan zie ik de poetsmeneer die op zijn duizendste gemak uit de toilet komt en zijn schoonmaakkarretje verder duwt. Blijkbaar heeft de wind geen vat op hem. Hij verdwijnt in een zijgang. Ik kan hem niet meer zien, maar ik weet dat hij daar nog ergens is.

Als alles leeg is, zegt Martine ons dat we onze naam ergens in de ruimte moeten schrijven. Ik zie mijn naam op de witte muren staan. De letters zijn in grote simpele verfletters op de muur gezet, met een brede verfborstel, zoals activisten wel eens plachten te doen om iets aan te klagen. De verf is nog nat en ik zie hoe rode verflijnen vanuit de letters naar beneden rollen, als bloed. Het cliché van de horrorfilms! :-)

Ik kijk naar het plafond. Het lijkt alsof er helemaal geen plafond is. Ik zie enkel de wolken die langsheen de blauwe lucht drijven. Hoog boven me brandt de zon. Het is de bedoeling dat we alles wat misschien toch nog achtergebleven zou zijn naar de zon sturen. Ik zie hoe de wolken lijken op te lossen en verdwijnen. De stralende gele zonneschijf wordt almaar groter, tot hij het hele plafond vult. Hij is nu donkeroranje en ik kan het razen van de vlammen en de uitstulpende zonnevlekken langs de randen zien. We moeten  die energie naar beneden trekken, in onszelf. Een stralend witte straal komt uit de zon naar beneden, als een soort van dikke bliksemschicht die inslaat in mijn hoofd. Ik voel hoe die energie mij helemaal vult, net zoals de energie van de aarde me daarstraks nog helemaal had gevuld. Ik kijk naar beneden, naar mezelf en tot mijn verbazing geef ik helemaal licht. Het licht straalt helemaal rond mij, als een witte, heldere gloed. En zo stralen we allemaal, als een groot web van licht!

Ik open de deur naar het trappenhuis en loop langs de trappen naar beneden. Daar is een deur en achter die deur ligt mijn hart. In de kamer staat een hemelbed. Het is een hoog bed, zoals het bed waar ik vroeger bij mijn grootouders in sliep, met een dikke, luxueus uitziende matras en beddengoed. Rond het bed hangen rode gordijnen, die zijn vastgemaakt aan sierlijke donkerbruine houten palen op de vier hoeken van het bed. Ze zijn versierd met kunstig houtsnijwerk. De lakens en het beddengoed zijn bruin en er liggen een boel kussens tegen het hoofdeinde. Het bed ziet er uitnodigend uit en ik spring er op. Ik ga languit in de kussens liggen en dan zie ik hem pas, de spiegel aan het plafond. Het ziet er een beetje kinky uit maar ik weet dat hij daar hangt als een soort spiegel van de ziel, een televisiescherm waarop enkel films van mijn binnenste worden getoond.

Martines stem vertelt ons dat we moeten vragen aan ons hart wat we beter kunnen doen, vrouwelijker. Ze had ons al uitgelegd dat er te weinig vrouwelijke energie in de wereld is en dat de balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie zoek is. Te veel yang en te weining yin. De bedoeling van haar lessenreeks is om ons bewust te worden van onze kracht en onze vrouwelijke energie, zodat we die ook bewuster konden gaan gebruiken in ons leven van alledag. Ik lag lekker zacht in mijn hemelbed en vroeg me af wat ik vrouwelijker zou kunnen doen. Op de spiegel kreeg ik beelden van mijn kleintjes, en ik zag hoe ik als een kip zonder kop stond te kijven ’s ochtends opdat ze op tijd naar school zouden raken. Dat is, vrees ik, de realiteit van elke dag. Ik wil dat mijn kinderen zelfstandig kunnen zijn en daarom heb ik hen al van kleinsaf geleerd om zelf hun jas aan te doen en zelf hun veters te strikken en zelf hun jas van de kapstok te pakken enzovoort. Misschien kon ik beter stoppen met kijven en wat praktischer denken ... Daar zit zeker iets in. Ik heb gemerkt dat mijn liefste veel minder tolerant is tegenover de kinderen dan ik en ook veel sneller terugvalt op brullen en straffen. En soms doe ik dat ook, al wil ik dat helemaal niet. Het voelt niet helemaal juist. En dat is ook normaal: het is de mannelijke manier van een oplossing zoeken (en daardoor soms juist dingen erger maken). Ik nam me voor om bewuster om te gaan met mijn kinderen, al wist ik dat dat niet altijd even evident zou zijn, ook al heb ik er maar twee. Als je ’s avonds moe bent, wil je gewoon genieten van de rust in plaats van het lawaai van luidruchtige kinderen...

Als we allemaal weer terug zijn, laat Martine ons een kaart trekken, met daarop een boodschap van de grootmoeders. “Door op je plek te zijn doet iedereen iets belangrijks.” Daar kan ik het volmondig mee eens zijn en ik moet er niet eens over nadenken: wees gewoon jezelf en alles komt in orde.

---
---
Eerste grootmoedersavond
1* doel en methode cursus
Volgens de Grote Moeder, de Grootmoeders, wordt de wereld bedreigd door een onevenwicht tussen yin en yang energie. Momenteel overheerst de Yang energie. Het is nu tijd om de kracht van de grote moeder in de aarde te plaatsen. Vrouwen kunnen dit in de wereld zetten door:
·         deze Yin-kracht in zich te dragen
·         afleren van yang gedrag
·         ondersteunen van het net van Licht
Daarom in deze cursus steeds 3 aandachtspunten:
·         Verhogen van de mate waarin we contact leggen met de godin in ons
                                               Meditatie, visualisatie, bekrachtiging
·         Gespreksmomenten waarin we ervaringen uitwisselen bij ons streven naar een container worden.
·         Meditatie net van Licht
2* eren van de 7 windrichtingen
(je kijkt bijvoorbeeld nar het oosten, je neemt de kracht op met uw armen door hoofd en over lichaam)
  • grote spirit van het oosten, vul me met jouw liefde ( klare visie, zien wat echt is)
  • grote spirit van het zuiden vul me met jouw liefde (onschuld en zuiverheid)
  • grote spirit van het westen vul me met jouw liefde( kracht om naar binnen te kijken , onszelf  te leren kennen)
  • grote spirit van het noorden vul me met jouw liefde ( wijsheid, kracht, kracht om moeilijkheden te overwinnen)
  • spirit van de grote geest vul me met jouw liefde
  • spirit van moeder aarde vervul me met jouw liefde
  • spirit van de diepe kracht in mezelf vul me volledig met jouw liefde
  • Grootmoeders ik groet U
Jullie die alle facetten van Die Ene Grote Moeder omhelzen
verbindt U met Uw vonk in mij en laat het groeien tot een sprankelend licht
leer mij te zijn vanuit Uw kracht
3* ancient mother I hear you calling
                ancient mother I hear you calling
                ancient mother I hear your voice
                ancient mother I hear your laughing
                ancient mother I taste your tears

4 yin en yang ervaren door spel nl. Het gooien van bal en zeggen:
                ik vind dat vrouw zijn dat is
                ik voel dat vrouw zijn dat betekent voor mij

5 bekijken wat yin en yang is volgens de grootmoeders
 !!! voelen en niet reageren, yin is een container!!!
Yangkracht
*Hoekig vast
*snel aanvallend als het beweegt
*beweegt rechtlijnig, steeds naar 1 kant
*hard en scherp als intellect is of als een wapen scherp is
*krachtig stotend agressief
!!!gericht op bouwen, verandering aanbrengen, verwerven vechten, oorlog voeren.
*is spanning, nerveuze energie, *is actief

Yinkracht
*vloeiend, rond
*zwelt aan en vloeit uit in alle richtingen.
*yin is als de aarde in en onder het bos, zij is vruchtbare grond, zij bouwt niet maar doet groeien
!!!doen is niet haar ding, met yin groeien de meeste dingen spontaan als het zaad geplant is
*yin is ontvankelijk, geduldig,houdt vast
*yin is

Yang heeft yin nodig voor vrede. Yang heeft behoefte aan de rust die yin schenkt.
Yin heeft yang nodig wanneer het behoefte heeft aan verandering. Yang bekrachtigd door yin zal altijd ter hulp schieten bij het steunen van het leven.
6 Herinneren situatie van de afgelopen week waarin je eerder yang reageerde, zie jezelf nu reageren vanuit yin.
Ga hiervoor met je aandacht in je hoofd, maak dit schoon, zet er een stoel in, zit erop en vraag naar deze situatie  maar vraag je te tonen hoe jij volledig in yin kracht kan reageren
7 gratie en waardigheid
·         gronden en voelen verschil met en zonder wortels
·         gronden, zon boven je hoofd en yinkracht door jou vanuit zon
·         vanuit zon letters waardigheid, letters gratie
8 lezen kaartje
9 * meditatie net van licht
  • pulserend licht vanuit ster die lichaam opvult
  • vanuit hart vraag je verbinding met net van licht
  • je merkt lichtdraden vanuit jou hart naar iedereen en alles rond jou, je kijkt nar boven en merkt dat het net zich zeer hoog uitstrekt en een net rond de aarde vormt en als je naar beneden kijkt merk je het net onder jou de aarde in de diepte verbind.
  • je begint nu het ontvangen licht pulserend door te sturen vanuit jouw hart, je vraagt dat die plaatsen die het licht nodig hebben zich tonen.
  • Stilaan merk je dat door het hele net licht gepompt wordt alsof de hartslag van de moeder dit doorstuwt en jij bent het centrum van dit web
  • Je vraagt dat het licht de dieren, planten, mineralen en alle levende wezen, kinderen van de moeder mag zegenen.
slotlied
May the circle be open but unbroken
May the love of the Godess be forever in your hart
Merry meet and merry part and merry meet again



Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam