Gronding – Hoe zou het zijn om een boom te zijn? (Graal Workshop)

Ik zie een boom. Het is de boom die ik in de benedenwereld aan de horizon zie staan, achter de velden vol wuivend graan. Ik weet dat er een pad langsheen loopt, dat achter de heuvelrug verdwijnt. Als je naast de boom staat, zie je beneden aan het pad een rond bouwsel staan, een plek waar vrouwen zich elke maand kunnen terugtrekken. De boom staat eenzaam op de heuvelrug en kijkt uit over het pad en het wuivende graan. Ik ga met mijn rug tegen de boom zitten, voel de harde ribbels van zijn stam in mijn rug drukken. Ik kiijk naar het graan dat zachtjes wiegt. Alles is rustig. Ik ben rustig. Het lijkt wel of de wereld vertraagt.

Ik word een deel van de boom. Dat voelt heel bizar. Eerst wordt mijn vel ook bruin en gebarsten, net als de schors van de stam waar ik tegenaan zit. Het lijkt wel of die schors over me heen kruipt en dan verdwijn ik in de boom. Ik ben de boom.

Mijn ademhaling is traag en regelmatig. Ik voel hoe met mijn ademhaling bubbels door me heen naar boven borrelen, als de belletjes die je ziet opborrelen in spuitwater. Het lijkt wel of ik een beetje high ben ...


Ik ben breed en groot en wijd. Kriebelbeestjes lopen overal over me heen.  Mieren lopen in lange rijen mijn stam op en neer. Eekhoorntjes spelen in mijn takken.Ik voel de zon en de wind, ik hoor het ruisen van mijn bladeren en het getsjilp van de vogeltjes die er een plekje hebben gevonden. Ik voel liefde voor al dat leven in en op en onder mij. Nu weet ik wat het betekent om een boom te zijn.



---
Meestal begint een ritueel met het trekken van een cirkel, maar alvorens die echt wordt getrokken starten we met gronden en centreren. Je staat stil bij wie je bent en waarom je hier bent. Dat is belangrijk omdat je je op die manier openstelt en verbindt met alle krachten van de kosmos. De energie die je via die verbinding met de aarde kijgt, kan in je blijven en je helpen. Ze blijft als het ware in je "plakken", bijvoorbeeld in je solar plexus (zonnevlechtchakra), en komt je ten goede. Zo kan ze voor heling zorgen. Ze zorgt ervoor dat je batterij opgeladen blijft.

Grondingsoefening:
Neem een boom in gedachten. Dat kan gelijk welke boom zijn. Het kan een boom zijn die je kent maar dat hoeft niet. Ga tegen de boom zitten en maak connectie met de boom. Vraag aan de boom wat het betekent om een boom te zijn.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam