Meditatie: Healing van Venus

Venus is de godin van Liefde en Schoonheid. Ze is een goddelijk wezen die al de energie van de romantische liefde belichaamt met als spiritueel doel de verlichting van de menselijkheid. Ze is een krachtige healer en spiritgids, die je kan helpen genezen en je liefdesleven een boost kan geven voor het hoogste spirituele goed.

De geboorte van Venus (Alexandre Cabanel, 1863)
Dus neem een moment om te relaxen op een plaats waar je niet gestoord kan worden.
Zorg ervoor dat je comforabel kan zitten of liggen.

Beeld je in dat je in de ruimte zweeft. Je zweeft zachtjes boven de aarde in het licht-schijnsel van de maan. Neem diep adem. Adem het licht van de sterren diep in je lichaam en laat alle spanningen en negativiteit los  uit je lichaam. Ontspan je spieren, ontspan je geest, zuiver je lichaam. Geniet van het gewichtsloze moment daar in de ruimte, in het licht van de maan. Voel je volledig relaxed, puur en leeg wanneer je uitademt naar de sterren, en geniet van de wonderen der natuur.

Een zilveren-witte lichtstraal komt naar je toe gedanst en wikkelt zich helemaal om je lichaam. Het creëert een prachtige helderwitte sfeer van licht waarmee je liefdevol omhuld wordt. Zachtjes begint deze sfeer te spinnen en te reizen. Je wordt naar de planeet Venus gedragen. Omdat de godin Venus vaak geassosieerd wordt met de planeet Venus, zal haar meest krachtige healingwerk gebeuren van op haar krachtigste realm, in haar tempel op de planeet Venus.

Wanneer de lichtbol stilaan de bestemming bereikt, begin het langzamer te spinnen. Het zet je zachtjes en liefdevol neer vlakbij de verblijfplaats van de mooie godin Venus. Je wandelt rond en ziet dat je aan de ingang van de tempel van Venus staat. Je stapt naar binnen en merkt dat je op je blote voeten wandelt. Je voelt de aangename vloer van glad- gepolijst kristal onder je voeten. Je ademt de zeem-zoete lucht in en ruikt de geur van wel 1000 bloemen. Je kan water horen vloeien en in de verte hoor je zachte aangename muziek. Adem de schoonheid van deze plaats in en laat de energie in elke vezel van je lichaam.

Het silhouet van een mooie vrouw komt naar je toe gewandeld. Voor jou staat de godin Venus. Ze glimlacht en doet teken dat je haar mag volgen naar de bron in het midden van de tempel. Ze neemt je bij de hand aan de rand van het water en nodigt je uit om het water in te gaan.

Ga het water in en voel hoe het je volledig onder dompelt. Voel de heerlijke warmte, die tot je diepe ziel raakt. Het vult je met perfecte innelijk plezier en vrede. Je bent in de diepe puurheid van de helende bron van Venus. Laat je voorzichtig naar beneden drijven, diep in de bron en in jezelf. En neem de tijd om je intentie uit te spreken: het helen van je romantische leven.

Terwijl je dieper wegzinkt in de bron, nodigt Venus je uit om verschillende momenten van de  romantische ervaringen, die je in je leven hebt gehad, te herbeleven, om elke overtuiging die je niet meer nodig hebt weg te werpen, en om je te zuiveren naar je originele statutus van onschuld en onvoorwaardelijke liefde voor jezelf.

De energie van het water verschuift zachtjes en je begint je te focussen op je huidige of meeste recente liefdesrelatie. Sta de helende vibraties van het water toe om alle mogelijke negativiteit van deze relatie weg te spoelen. Geef deze gevoelens aan het water en sta het toe om je te reinigen en je te hernieuwen. Merk op dat negatieve ervaringen uit je verleden bepaalde afwijzingen of schuldgevoelens bij jezelf kunnen veroorzaken. Sta het water toe om elke zelfveroordeling of negatieve zelfbeelden, die niet horen bij de prachtige ware persoon die jij bent,  zachtjes weg te spoelen.  Vergeef jezelf van elke imperfectie of vergissing. In feite ben jij perfect. Herhaal bij jezelf: IK VERGEEF MEZELF… Visualiseer nu je parter en kijk in zijn ogen. Zeg nu nogmaals: Ik vergeef je en laat je in liefde vrij. Adem. Laat jezelf toe om alle te hoge verwachtingen of pijnlijke momenten los te laten. Laat alle veroordelening ten aanzien van deze persoon los, wetende dat ook hij in feite perfect en onschuldig is in zijn ware goddelijke aard. Laat het water toe om de energie van deze relatie te verheffen. Alles is geheeld. Alles is vergeven. Alles is vredig. Laat het water toe om zachtjes de healing te herhalen om alleen nog de liefde en de lessen achter te laten. Herhaal: Ik vergeef mezelf. Ik vergeef mijn partner.

Terwijl je dieper zinkt, begeleidt Venus je door je vroegere relaties. Helend, genezend en verheffend elk van hen door jou vergevening.

Nu je bijna de bodem van de bron heb bereik, ben je bij de energie van je eerste liefde aangekomen. Kijk hoe het water van Venus zijn heling steeds blijft herhalent om alles wat niet langer bij jou hoort weg te spoelen. Laat het water je wassen met de kracht van vergeving. En herhaal: ik vergeef mezelf. Ik vergeef mijn vroegere partner. Vergeving is de sleutel tot alles wat je wil, tot de vervulling van je hoogste dromen en diepste hartewensen. Er is niets van wat  je wil, dat vergeving je kan beletten. Door vergeving keer je terug naar je puurheid van je godsgegeven onschuld, naar je staat van zijn waarin geenenkel mirakel je kan genegeerd worden. Herhaal jezelf: Ik vind vergeving voor mezelf. Ik sta vergeving toe om al mijn relaties door de jaren heen schoon te wassen.

Je bent nu je meest originele, pure, onschuldige, vrije en open zelf. Voel de helende opluchting die vrij komt door deze vergeving, die je lichaam voedt met vernieuwde liefde, terwijl je herhaalt: ik vergeef, ik vergeef, …

Je raakt vervult van helder wit licht, dat in regenboogkleuren uiteenspat naar mate de heling je pure zelf meer vervult. En bevestig nu:

Ik ben puur.
Ik ben onschuldig.
Ik ben mooi.
Ik koester mijzelf.
Ik hou onvoorwaardellijk van mijzelf.
Ik respecteer mijzelf.
Ik behandel mij in perfecte eerlijkheid.
Ik begrijp mezelf door te zoeken naar wat mijn hart en ziel écht nodig heeft.
Ik beloof mezelf altijd voor mijzelf te zorgen.
Ik ben gepassioneerd en ervaar een grote passie in mijn leven.
Ik ben geïnspireerd.
Ik ben vol van steeds uitbrijdende expressies zoals schoonheid, genot, plezier en liefde. Deze energie vervult al mijn dromen en moedigt ze aan om tot werkelijkheid te brengen.

Venus, ik geef je nu toestemming om me te begeleiden, om een vervullende relatie op te bouwen en te creeren. Waarin mijn partner en ik elkaar koesteren en liefhebben. Onvoorwaardelijk.
Dank je, Venus, om me te helpen en te leiden, terwijl ik erken dat diep in het  bewustzijn van mijn relatie een enorme kracht ligt, die behoefte heeft om gevoed en gekoesterd te worden met passie en begrip. Want beiden zijn nodig om mijn relatie te onderhouden.

Ik bevestig dat ik nu in een romantische soulmate-relatie ben waarin mijn partner en ik elkaar respecteren. Elkaar behandelen met perfecte eerlijkeheid, voor elkaars behoeften zorgen, door steeds te zoeken naar wat de ander nodig heeft, geweldige passie op te doen laaien, en om de vreugde en verdriet van hemel en aarde met alkaar te delen.

Je voelt Venus haar zachte armen om je heen gaan en je zachtjes uit het water halen. Ze omhult je in een deken van regenbooglicht. Het licht verhult je met gevoelens van perfecte warmte, veiligheid en vertouwen. Ze vormt het symbool van de 5-puntige ster over je lichaam. Het genereert hitte en vibraties, die met je energie versmelten, om de kracht van deze genezing te bezegelen in je ziel. Billioenen 5-puntige sterren dansen doorheen je lichaamsenergie en brengen je wijsheid, inspiratie en plezier. Laat deze energie sudderen en incuberen.

En nu is je tijd in de tempel van Venus ten einde gekomen. Venus neemt afscheid door je te omhelzen en je te danken. Ze nodigt je uit om haar telkens om raad te vragen wanneer je begeleiding of inspiratie nodig hebt in je liefdesleven. Ze roept de zilveren-witte lichtstraal om je voorzichtig weer thuis te brengen.

Adem diep en langzaam. Gun jezelf een beetje tijd om terug naar de fysieke wereld te keren. En als jij er klaar voor bent, mag je je ogen openen en terugkeren naar het hier en nu.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam