Amuletten en talismans – Zomerse kruidenzakjes

De zomer is het seizoen bij uitstek om te genieten van de pracht van moeder natuur en dus ook voor kruidenmagie. Een heleboel kruiden zijn zelfs typische zomerkruiden: duizendblad, lavendel, basilicum, Sint-Janskruid, salie, bijvoet, enz. …

Sommige van die kruiden kan je in de winkel kopen, andere worden eerder beschouwd als “onkruid” (tja …) en kan je in het wild oogsten, maar als je groene vingers hebt, dan zaai of plant je ze gewoon in je tuin. Ik ben ooit op een drukke weg in de haven gestopt omdat ik al weken op zoek was naar een bijvoetplant. Dat kruid dat overal wel lijkt te groeien bleek plots nergens meer te vinden! Behalve in de haven dus, en nu in mijn stadstuintje :-) Er is overigens bijna niets dat bevredigender voelt dan plantjes zien groeien uit zaadjes die je zelf hebt gezaaid.

Je kan bewust kiezen voor planten bijen en vlinders aantrekken. Meer nog, zet er bloemen en kruiden tussen die elfjes aantrekken. Binnen de magie is er een hele stroming van “faerie magick”, elfen- of spiritmagie, die werkt met kruiden en bloemen. Kruiden als thijm, vingerhoedskruid, rozemarijn, rozen, enz. … worden gelinkt aan elfen en gebruikt in elfenmagie. Het is trouwens een goed plan om, eens je je (magische) tuin in orde hebt, de elementale wezentjes en de elfen te vragen om je tuin te zegenen. Vergeet niet om af en toe een offer voor hen achter te laten in je tuin om hen te bedanken.



Met de kruiden uit je tuin kan je magische kruidenzakjes maken, een soort van kruidenamuletten.

Nodig voor een zomers magisch kruidenzakje:

Maak een klein zakje in een natuurlijk material, zoals katoen. De kleur maakt niet uit maar je kan er een kiezen in functie van het doel van je kruidenzakje (paars voor gemoedsrust en vrede, groen voor geld, roze voor liefde, wit voor bescherming, enz. …).

Ga kruiden plukken Welke kruiden je gebruikt, hangt af van het doel van je kruidenzakje. Als je geen tuin hebt, koop dan gewoon gedroogde kruiden. Zorg er wel voor dat je de kruiden die je koopt eerst zegent en zuivert alvorens ze te gebruiken voor magisch werk, om er zeker van te zijn dat er geen ongewenste energieën in zitten.

Typische zomerkruiden:

  • Lavendel: gemoedsrust en kalmte. Zorgt voor een goede slaap en dito dromen. Ook goed voor zuivering en liefde. Je kan het ook drinken in een thee, met bijvoorbeeld kamille, voor zijn rustgevend effect.
  • Duizendblad: wordt gebruikt voor divinatie, voorspellende dromen, liefde en psychische gaven. Je kan het samen met lavendel en bijvoet in een zogenaamd droomkussen doen om voorspellende dromen uit te lokken.
  • Basilicum: dient voor geluk en geldmagie. Steek een blaadje basilicum in je portefeuille om geld aan te trekken. Basilicum wordt ook gebruikt in liefdesbezweringen.
  • Bijvoet: gebruikt voor bescherming, divinatie en dromen. Het wordt ook gebruikt in smudgesticks voor zuivering. Ook gelinkt aan reizen. Je kan dus bijvoet in je auto steken als bescherming voor een veilige reis.
  • Thijm: zorgt ervoor dat je elfen kan zien. Strooi thijm op je drempel als uitnodiging voor de faeries om binnen te komen. Wordt gebruikt voor zuivering (net als salie en bijvoet). Het zorgt ook voor moed en het wordt gebruikt in droomkkussens om nachtmerries tegen te gaan.
  • Roos: rozen trekken elfen aan naar je tuin. Ze zorgen voor liefde, geluk en bescherming.
  • Sint-Janskruid: gebruikt voor divinatie, liefde, healing en onoverwinnelijkheid. Het biedt ook bescherming tegen elfenmagie. De plant wordt ook geassocieerd met vrouwelijke vruchtbaarheid.

Je hoeft je echter helemaal niet te beperken tot de kruiden in dit lijstje. Je kiest zelf de mengeling van kruiden in functie van het doel van je zakje. Je kan slechts één kruid gebruiken of allemaal tesamen.

Doe de kruiden samen in een vijzel en stamp ze fijn. Heb je niet alle kruiden die je wil gebruiken, dan kan je ze ook vervangen door essentiële olie.

Doe je kruidenmengsel dan in het zakje. Om het extra krachtig te maken, ken je er nog kristallen, runen, enz. ... aan toevoegen.

Wijd je zakje buiten in je tuin of klassiek aan je altaar. Vraag aan je godin of aan de elfen om je zakje te zegenen voor het doel dat je ermee voor ogen had. Steek het dan in je handtas, je auto, op je altaar, in je tuin, boven je deur of je bed.

Voila, zomerse elfenmagie op zijn simpelst!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam