Je "Alfabet van Verlangen" : associatie met behulp van automatisch schrift

Een andere manier om een eigen Alfabet van Verlangen samen te stellen, is door te werken met een vorm van automatisch schrift in combinatie met meditatie.

De meeste heksen kennen automatisch schrift als een manier om boodschappen te ontvangen van hun gidsen of andere wezens uit de Anderwereld. Automatisch schrift wordt echter ook gebruikt door dichters, waarbij zij gewoon opschrijven wat in hen opkomt, of dat nu correct Nederlands is of niet. De idee is dat men zo het onderbewustzijn aanspreekt en zo tot nieuwe en onverwachte teksten komt die heel dicht bij de schrijver liggen. Datzelfde principe gebruiken we voor het maken van runen door associatie.

In tegenstelling tot het klassieke Alfabet van Verlangen waarin de runen systematisch worden ontwikkeld om een echt glyfenalfabet, een duale runenstructuur, te bekomen alvorens ze in te zetten voor magisch werk, werken we bij deze methode ad hoc. We ontwikkelen de runen naargelang we ze nodig hebben en onze runenbibliotheek – of ons Alfabet van Verlangen – wordt groter naarmate we de runen gebruiken voor ons magisch werk, zonder dat we echter bewust gaan werken aan een structuur. We laten ons bewuste denken zo veel mogelijk achterwege.

Langs de andere kant maken we wel een runentaal die heel persoonlijk is en die werkt met abstracte begrippen. In die zin is deze vorm van runen evengoed een Alfabet van Verlangen.

Het principe is heel simpel. Net zoals bij de andere methoden, gaan we onze intenties vertalen naar runen. Net zoals bij het klassieke Alfabet van Verlangen, maken we aparte runen met een abstracte inhoud, die we daarna pas gaan combineren in een samengestelde rune.

Hou goed bij welke verschillende basisrunen je hebt gemaakt. Op de duur heb je een mooi woordenboekje en wordt het steeds gemakkelijker werken.

Bepaal eerst welke runen je nodig hebt. Als we hetzelfde voorbeeld gebruiken als voordien, dan zijn dat : HET IS MIJN WENS, GEZONDHEID, KRACHT, ALFRED, VOOR, EN.

Daarna gaan we de runen in een actieve meditatie “ophalen”. Ga met een ontspannen houding zitten, een pen die je gemakkelijk ligt in de hand en een blad papier voor je. Concentreer je op de vraag welke rune je in de toekomst zou gaan gebruiken voor HET IS MIJN WENS. Sluit je ogen. Maak je geest leeg, denk aan niets, schakel je bewustzijn uit. Na een tijdje zal de pen in je hand als vanzelf beginnen te bewegen. In het begin kan je trillingen in je arm voelen, een zekere kilte of juist een warm gevoel. Dat gaat over naarmate je hier vertrouwder mee wordt en het gevoel kan zelfs prettig worden. Als het gekrabbel stopt, kom dan terug uit je trance en open je ogen. Dat hoeft helemaal niet lang te duren, een paar minuten volstaat.


Op het eerste gezicht zal je op papier enkel gekrabbel ontdekken, zeker als het de eerste keer is dat je dit doet. Zoek in de krabbel een vorm die je kan gebruiken als symbool. Je hoeft niet de hele krabbel te gebruiken, een stukje ervan is ook goed. Ben je niet tevreden, doe de oefening dan opnieuw.

Het allerbelangrijkste bij deze methode is dat je dit proces absoluut niet bewust mag sturen!

Als je zo al je runen hebt gemaakt, combineer ze dan tesamen in één grote rune of schrijf ze samen in een cartouche. Het moet alleszins duidelijk zijn dat ze één geheel vormen. Vergeet uiteraard niet om je eindrune op te laden!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam