Coven Cuisine: Elfenkusjes

Je steekt ze in je mond en ze smelten op je tong. Wat een heerlijk gevoel! Ik heb het natuurlijk over meringues. Het lijkt wel of er een engeltje pist op je tong, zoals ik in een Braziliaans kookboek ooit las :-) Dries noemt ze Elfenkusjes en dat is een perfecte naam voor deze lekkernij.

Elfenkusjes zijn bijzonder gemakkelijk te maken. Het enige dat je nodig hebt zijn eiwitten - véél eiwitten! - en suiker. Het zijn echte suikerbommetjes in je mond, maar soms mag dat al eens. Vanbuiten moeten ze krisperig zijn, vanbinnen nog een beetje zacht. Het is een fantastisch gevoel als je je tanden doorheen die zachte massa voelt zinken.

Elke keer als ik enkel eierdooiers nodig heb voor een recept, vries ik het eiwit in. Ik heb in mijn diepvriezer altijd een bakje staan waar ik dat eiwit bij kan kappen. Tot ik genoeg eiwitten bijeengespaard heb voor chocolademousse of elfenkusjes. Het maakt niet uit welk van de twee, het wordt gegarandeerd een gigantische hoeveelheid :-)


Nodig voor véél elfenkusjes:
  • 8 eiwitten;
  • 400 g ultrafijne griessuiker of poedersuiker.
Verwarm de oven voor op 125 graden.

Klop de eiwitten superstijf met de mixer en voeg op het einde beetje bij beetje de suiker toe, terwijl je blijft kloppen. Je krijgt nu een wit glad plakkerig deeg.

Spuit het deeg met een spuitzak in dikke worstjes of toefjes op een vel aluminiumfolie dat je in een bakplaat hebt gelegd.

Schuif de bakplaat onderaan in de oven en laat de meringues 1 uur bakken, tot ze krisperig zijn. Laat afkoelen en haal ze dan voorzichtig van de aluminiumfolie.

Je kan ze gewoon los eten, met een vulling aan elkaar geplakt, verwerkt in een taart of een dessert als Eton Mess. Het is allemaal even lekker. Smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam