Coven Cuisine: Pink Pompelmoes Passion

Dit roze slaatje is één van de lievelingsvoorgerechtjes van de moeder van mijn ex-vriend (dat is al laaaang geleden :-)) die het als ik me niet vergis ooit op een kookcursus van de Boerinnenbond had geleerd. Het is poepsimpel om te maken.Van zodra de dagen in mei beginnen te lengen en de temperatuur de hoogte in gaat is het een superfrisse oppepper. Met dat mooie roze kleurtje past het bovendien prachtig bij Beltaine ...

Nodig voor 4 personen:
  • 2 roze pompelmoezen;
  • 250 g roze garnalen;
  • 250 g jonge Goudakaas, in een blok;
  • 500 g pasta (ik gebruik spirelli maar het kan met alle soorten pasta);
  • 2 eetlepels cocktailsaus;
  • peper en zout naar smaak;
  • peterselie.
Kook de spirelli gaar in licht gezouten water, giet af en laat afkoelen. Vergeet niet om een beetje vetstof toe te voegen als ze nog warm zijn, zodat de pasta niet aan elkaar kleeft.

Snij de pompelmoezen in twee en snij met een pompelmoesmesje de partjes pompelmoes eruit. Doe die in een grote mengkom. Als je ze te groot vindt, snij ze dan nogmaals in twee. Haal daarna de lege vliezen uit de pompelmoezen en gooi ze weg. Vang het sap zoveel mogelijk op en doe het bij in de mengkom. Hou de lege pompelmoezen bij, die hebben we nodig om onze salade in te presenteren.

Snij het blok jonge Gouda in kleine blokjes en doe ze bij de pompelmoespartjes. Voeg ook de garnalen toe en de afgekoelde pasta.

Doe de cocktailsausbij de andere ingrediënten en kruid met peper en een klein beetje zout. Meng alles goed door elkaar.

Schep het roze slaatje terug in de pompelmoeshelften (1 halve pompelmoes per persoon). Hak de peterselie fijn en strooi die over de pompelmoezen.

Dien op met een stukje stokbrood. Heerlijk lekker!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam