Beltaine Basterds

Moe maar voldaan, zo voel ik me nu. We hebben met succes de achtste editie van Caege Renaissance - "Basterds!" - afgesloten, een rollenspelevent dat twee keer per jaar wordt georganiseerd en dat - al zeg ik het zelf - één van de betere "lives" is in Vlaanderen. Mijn lief en ik zijn inderdaad LARP-ers. Om de zoveel maanden heisen we onszelf in een achttiende eeuws aandoende outfit, gespen onszelf een zwaard aan de gordel en smijten ons in het rollenspel. Bovendien werken we ook alletwee mee aan de organisatie van zo'n event. Dat is een eitje voor een ervaren event producer als ik, maar het leuke eraan is dat ik hier niet aan de productie zelf moet denken maar enkel scenarios schrijf en personages uitvind. Die hebben volgens mijn medeschrijvers allemaal een bizarre tweak, maar dat zal wel eigen zijn aan het beestje :-)

Ik weet overigens niet hoe het komt, maar op de ene of de andere manier sluipt er toch telkens weer iets hekserigs in zo'n event, en meestal heeft dat zelfs niet eens iets met mijzelf te maken. Het helpt misschien wel dat er twee en een halve heks in het productieteam zit :-)

Afgelopen weekend zat er bijvoorbeeld een ritueel in voor Ninquilana en Celestinus, de aardemoeder en hemelvader van de elfen. Sounds familiar? Bovendien ging Eirinn mee en zij schreef het ritueel uit :-) Het werd dus een eersteklas Beltaine avondje, met een groot vuur en een echte cirkel. Die was tot mijn verbazing zelfs redelijk straf!

Mijn rol van het weekend was een Fae heks. Geen grapje en het was ook geen idee van mijzelf. Die madam zag eruit als het cliché van de heks: zwarte jurk, heksenhoed, zwart haar met witte tressen. En een neus die tot aan mijn kin kwam want volgens onze make up specialist was mijn neus niet groot genoeg. Aangezien mijn neus allusies op de Mount Everst in mij oproept, kon ik hem wel zoenen :-)


Voor de finishing touch had ik zelf gezorgd: een gemene zwarte klauw met een superlekkere rode appel. Tja. "The apple of knowledge, deary. You wanna take a bite?" Alle kennis van de wereld zat in die appel en toch durfde bijna niemand het aan. Slechts twee personen hadden genoeg lef om er effectief in de bijten en geen één van hen stelde een intelligente vraag. Net echt ...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam