Going West: Canterbury

Ons eerste dagje in Engeland brengen we door in Canterbury, de stad van Geoffrey Chaucer en zijn fameuze Canterbury Tales. Natuurlijk staat een bezoekje aan de wereldberoemde kathedraal op het programma. Die was immers het hart van de Engelse kerk tot Hendrik VIII beef kreeg met de paus. 

Het gebouw is immens! Wat een bijzondere plek moet dit geweest zijn in de middeleeuwen, met zijn hoge gotische plafonds en schitterende glasramen. Het gebouw spreekt nog altijd tot de verbeelding maar in die tijd moet ze als een wereldwonder geweest zijn. 

De oorsprong van de kathedraal is echter veel ouder en hebben we eigenlijk te danken aan koningin Bertha van Kent. Bertha was de achterkleindochter van Clovis en wilde alleen trouwen met de heidense Ethelbert, die later koning van Kent zou worden, als ze haar geloof mocht blijven belijden. Dat mocht. Haar invloed zorgde ervoor dat Sint-Augustinus, die in 596 door de paus naar Engeland was gestuurd om de heidenen te gaan bekeren, en het christendom hier voet aan wal kregen. Ethelbert zelf werd in 597 door Sint-Augustinus gedoopt en dat leidde uiteindelijk tot de bekering van de Angelsaksen tot het christendom en de bouw van de abdij en de kathedraal in Canterbury. Zonder Bertha was Canterbury ongetwijfeld een boerengat gebleven. Niet dat de stad nu zoveel groter is :-). 


Nadat we onze innerlijke mens hebben versterkt en vooral verfrist met ijskoude smoothies en lattes over ice - het is hier 27 graden begot! - lopen we het stadje verder in. Dat is een typisch Brits provinciestadje, met de obligate houten winkelpuien en af en toe een vakwerkhuis. Het is heerlijk genieten van de bloemenpracht en de zwanen als we langsheen het riviertje wandelen dat door het stadje loopt. We willen nog een kijkje nemen in het vrijmetselarijmuseum, maar dat is vandaag jammer genoeg dicht. Dat zal voor een andere keer zijn.


Nadat we genoeg gesiëstad hebben in het hotel, duiken we terug de stad in. We wandelen op de stadswallen (of wat daarvan over is) naar de Dane John heuvel en terug doorheen het gelijknamige parkje. Daar blijven we na wat omzwervingen hangen in een Spaanse barak waar de BBQ brandt en het al cocktailavond is. De pina coladas zijn hier goed! Me gusta!!

O ja, en de meisjes die hier op vrijdag op stap gaan hebben met hun zessen minder textiel aan dan wij in t-shirt en short. :-)


Reacties

Populaire posts van deze blog

De heksenrunen

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De numerologie van je heksennaam