Amerikaanse toestanden

CNN staat op in de achtergrond. De kinderen kunnen ondertussen alle 51 staten van de (niet zo) Verenigde Staten aanwijzen op de kaart. Terwijl we onze boterhammen opeten aan de grote tafel discussiëren we over het belang van democratie en waarom autocratische leiders met hun simpele oplossingen voor de grote problemen van onze tijd zo aantrekkelijk lijken maar die problemen alleen maar groter maken. Zelfs Dries laat even zijn game voor wat het is om me te vertellen dat Biden voorstaat in de tellingen en dat het nu afhangt van Pennsylvania. Als ik somber opwerp dat Trump het misschien toch nog haalt, draait Kaat met haar ogen.

Het zou fijn geweest zijn om in deze donkere tijden eens wakker te worden met goed nieuws. We hopen in ons gezinnetje dat Joe Biden wint, omdat we allemaal afkerig zijn van de speelplaatsbully. Zo iemand die gelooft dat een conversatie er uit bestaat om anderen te vernederen, uit te lachen, weg te brullen of zelfs door één van zijn vriendjes fysiek te laten aftuigen .... nee, op veel sympathie kan zo iemand hier niet rekenen. Het is dus nagelbijten. "Any minute now", zegt de verslaggever. Maar dat zegt hij ondertussen al vier uren. Ik kan de spanning haast niet meer verdragen. Het is tijd voor een toertje in het park ... :-)

Bron: http://www.milwaukeeindependent.com/wp-content/uploads/2020/08/081620_Republican_MattMahurin.jpg

Ik probeer mijn kinderen historisch besef bij te brengen en te leren dat iedereen telt. Tegenwoordig is gutmench een scheldwoord, maar ik hoop dat ze opgroeien tot goede mensen die weten dat opkomen voor anderen opkomen voor zichzelf is en die niet bang zijn om dat ook te doen. Het kwaad kan maar winnen als goede mensen zwijgen. 

Als iedereen gewoon al een beetje respect had voor de ander en de moeite nam om écht te luisteren naar wat die ander te zeggen had, en begreep dat zijn vrijheid maar gaat tot waar de ander zijn vrijheid begint, dan kwamen we al een heel eind.

 



Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam