De kracht van rozemarijn: DIY rozemarijnwierook
Losse rozemarijnwierook
Nodig:
Doe het hars in de diepvries voordat je begint. Bevroren hars is gemakkelijker tot poeder te malen.
Doe 1 deel gedroogde rozemarijn in de vijzel en maal hem fijn tot een poeder. Doe het poeder daarna in een mengkom.
Doe ½ deel hout in de vijzel en stamp fijn tot een poeder. Doe het poeder daarna bij de rozemarijn in de mengkom.
Doe hetzelfde met ½ deel bevroren hars.
Doe het poedermengsel in de vijzel en stamp alles door elkaar, zodat het aroma van elk ingrediënt in de andere ingrediënten wordt gemengd. Als je dat gedaan hebt, heb je losse wierook om te branden. Wacht nog twee weken alvorens hem te gebruiken, dan zijn de aroma’s maximaal in elkaar gemengd.
P.S. Als je andere ingrediënten toevoegt of iets wijzigt aan de hoeveelheden, zorg dan dat je alles goed neerschrijft zodat je achteraf nog weet wat je precies hebt gedaan.
Wierookballetjes van rozemarijn
Nodig:
Doe 1 deel losse rozemarijnwierook en ¾ deel rozijnen in een blender en meng alles door elkaar. Heb je geen blender, plet dan beetje bij beetje wat rozijnen en losse rozemarijnwierook door elkaar in de vijzel, tot je alles gemengd hebt.
Doe de mix van fijngeplette rozijnen en losse rozemarijnwierook in een mengkom. Giet er 1 koffielepel honing bij en kneed alles door elkaar met je handen.
Maak kleine balletjes van het mengsel, zo groot als een erwt, en laat ze drogen op een vel bakpapier. Laat ze twee tot vier weken drogen tot ze helemaal droog zijn. Draai de balletjes regelmatig om.
Bewaar de wierookballetjes in een luchtdichte pot, dan blijven ze tot een jaar goed.
Nodig:
- 1 deel gedroogde rozemarijn
- ½ deel hout of schors van bijvoorbeeld den, sandelhout, ceder
- ½ deel hars, bijvoorbeeld mirre, amber of dragon’s blood
Doe het hars in de diepvries voordat je begint. Bevroren hars is gemakkelijker tot poeder te malen.
Doe 1 deel gedroogde rozemarijn in de vijzel en maal hem fijn tot een poeder. Doe het poeder daarna in een mengkom.
Doe ½ deel hout in de vijzel en stamp fijn tot een poeder. Doe het poeder daarna bij de rozemarijn in de mengkom.
Doe hetzelfde met ½ deel bevroren hars.
Doe het poedermengsel in de vijzel en stamp alles door elkaar, zodat het aroma van elk ingrediënt in de andere ingrediënten wordt gemengd. Als je dat gedaan hebt, heb je losse wierook om te branden. Wacht nog twee weken alvorens hem te gebruiken, dan zijn de aroma’s maximaal in elkaar gemengd.
P.S. Als je andere ingrediënten toevoegt of iets wijzigt aan de hoeveelheden, zorg dan dat je alles goed neerschrijft zodat je achteraf nog weet wat je precies hebt gedaan.
Wierookballetjes van rozemarijn
Nodig:
- 1 deel losse rozemarijnwierook
- ¾ deel rozijnen
- 1 koffielepel vloeibare honing
Doe 1 deel losse rozemarijnwierook en ¾ deel rozijnen in een blender en meng alles door elkaar. Heb je geen blender, plet dan beetje bij beetje wat rozijnen en losse rozemarijnwierook door elkaar in de vijzel, tot je alles gemengd hebt.
Doe de mix van fijngeplette rozijnen en losse rozemarijnwierook in een mengkom. Giet er 1 koffielepel honing bij en kneed alles door elkaar met je handen.
Maak kleine balletjes van het mengsel, zo groot als een erwt, en laat ze drogen op een vel bakpapier. Laat ze twee tot vier weken drogen tot ze helemaal droog zijn. Draai de balletjes regelmatig om.
Bewaar de wierookballetjes in een luchtdichte pot, dan blijven ze tot een jaar goed.
Reacties