Superbloedmaan

Morgen gaan we met Hagazussa een derde keer werken rond trance prophecy. Al onze trance prophecy sessies zijn gepland op avonden waarop het volle maan is omdat dan de energie het sterkst is. Voor heksen geldt de periode van volle maan niet alleen op de dag zelf, maar ook de dag ervoor en de dag erna. Deze week belooft speciaal te zijn, want gisteren was het een bloedmaan die bovendien nog eens samenviel met een supermaan. Een superbloedmaan dus :-).


Een bloedmaan is een totale maansverduistering. Die krijg je te zien als de aarde tussen de zon en de maan staat, zodat de schaduw van de aarde op de maan valt. In tegenstelling tot een zonsverduistering verdwijnt de maan echter niet helemaal omdat er toch nog licht op valt. Dan licht de maan op met een rode gloed, wat best wel een speciaal effect heeft! Zo’n bloedrode kleur krijgt de maan alleen tijdens een totale maansverduistering. Die rode gloed geeft aan de bloedmaan ook haar naam.

De afgelopen twee jaar hebben we al vier van zo’n bloedmanen gehad zonder (gedeeltelijke) zonsverduistering ertussen, een zogenaamde tetrade. Die bloedmanen vielen blijkbaar allemaal op belangrijke Joodse feestdagen – de eerste op 14 april 2014 (Pasen), de laatste op 27 september 2015 (Loofhuttenfeest) – en daar zien sommigen een boodschap in. Nochthans zijn bloedmanen niet zo uitzonderlijk. Sinds 2000 hebben we er al 17 gehad. Bovendien vallen de Joodse feesten zo goed als altijd op een volle maan en dus soms ook op een bloedmaan, al is het in de laatste 2000 jaar maar zeven keer voorgekomen dat een tetrade begon op pasen en eindigde op Soekot (het Loofhuttenfeest)...

Deze keer was er nog iets anders dat speciaal was: deze bloedmaan viel samen met eenn supermaan. Zo noemen we het als de maan dichter bij de aarde staat dan normaal, zodat ze er dus ook veel groter uitziet. Combineer dat met een bloedmaan en je krijgt een spectaculaire rode bol aan de hemel! Zo’n superbloedmaan is best wel uitzonderlijk. Het is al van 1982 geleden en  voor een volgende moeten we wachten tot 2033.






Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam