Salvia Divinorum

Terwijl wij lagen te genieten van de Italiaanse zon, ging in België het festivalseizoen helemaal los met het festival van Dour. Dat heeft niet altijd zo’n beste reputatie want de afgelopen jaren durfde al wel eens een dode vallen door geweld of een overdosis. Ook dit jaar was het weer prijs. Ik lees in de krant van twee weken geleden dat er een recordvangst aan drugs werd gevonden en dat niet minder dan 36 dealers werden gearresteerd. In totaal werden 2,758 kilogram cannabis, 1.308 xtc-pillen, 22 lsd-pillen, 136 gram MDMA, 83,6 gram cocaïne, 335 gram speed, 14 gram hallucinogene paddenstoelen, 2 gram heroïne, 30 gram hasj, 42 gram ketamine, 690 lsd-zegels, 10 gram amfetaminen en 9 gram van het kruid salvia dinivorum in beslag genomen.

Salvia Divinorum? Salvia is de Latijnse naam voor salie. Salie wordt traditioneel gebruikt in rituelen allerhande, maar het is vooral de term “Divinorum” die mijn aandacht trekt. Waarzeggerssalie? Daar had ik nog nooit van gehoord!


Salvia Divinorum is inderdaad een “magisch” kruid dat wordt gebruikt in sjamanisme, divinatie, healing en meditatie. De plant groeit in het Mazatec gebergte in Oaxaca, Mexico, en wordt daar al duizenden jaren bij religieuze rituelen van de Mazatec-indianen door hun medicijnmannen gekauwd om contact te maken met de andere wereld.

"The purpose of these sacraments is to purify, and to open the road. When it opens, it's as clear as the blue sky, and the stars at night are as bright as suns."
—Aurelia Aurora Catarino (Mazatec shaman)

Bij het kauwen van de bladeren komt de stof Salvinorin A vrij en die psychoactieve stof veroorzaakt sterke hallucinaties. Daarom is het gebruiken van Salvia Divinorum in België verboden, net als cannabis. Door te kauwen op de bladeren komt de hallucinogene stof traag vrij en is het effect redelijk mild, maar westerse gebruikers roken of eten de plant meestal en dan is het effect veel groter. Veel mensen vinden de ervaring overweldigend en niet echt aangenaam! Ook al is het geen verslavende drug, toch is het dus uitkijken bij het gebruik ervan. Met andere woorden: het is géén party drug, maar een kruid dat je bewust en verantwoordelijk dient te gebruiken of helemaal niet.

Zullen we ons maar houden bij gewone salie of beter nog, onze eigen bijvoet, om onze cirkels te zuiveren en contact te maken met de andere wereld?

Bron: 









Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam