Coven Cuisine: Italiaanse salade met mozzarella

Twee weken Italië was vééééls te kort. Gelukkig is er Albert Heyn om met zijn Italië-nummer van Allerhande dat zomerse gevoel wat langer te laten duren :-).

We hebben erg lekker gegeten ginder en daar was zelfs niet één keer pizza bij. De Italianen zelf beschouwen dat zowiezo niet als "eten" maar als een tussendoorhapje. We hielden het dus netjes bij de primi piatti en secundo piatti, met een slaatje erbovenop. Mijn liefste houdt niet van slaatjes, en maaltijdsalades zijn dus aan hem niet besteed. Maar hij moest toch schoorvoetend toegeven dat deze boontjessalade met tomaten toch wel lekker was. Hoera!

Nodig voor 4 personen:

  • 4 soeplepels extra vierge olijfolie
  • 2 soeplepels appelciderazijn of witte wijnazijn
  • 4 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 blik borlottiboontjes of cannellini boontjes (400g)
  • 1 zakje mozarrella (buffelmozzarella is het lekkerst, 125g)
  • 1 potje verse basilicum

Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snij ze in schijfjes. verdeel ze over een mooie schaal.

Was de paprika. Snij de steel van de paprika, haal de zaadlijsten eruit en snij hem vervolgens in heel dunne ringen. Verdeel die ringen over de tomaten.

Doe de boontjes in een vergiet en spoel onder de kraan tot alle vocht van in het blik weggespoeld is. Laat uitlekken en verdeel ze dan over de tomaten en de paprika.

Scheur het bolletje mozarella in stukjes en verdeel die over de groenten. Scheur de blaadjes basilicum van de plant en verspreid die over de salade.

Meng de olijfolie en de azijn in een kommetje en meng ze goed door elkaar. Sprenkel die dressing over de salade en voila, je bent klaar.

Dien op met stokbrood. Je zet zo op een kwartiertje een geweldige zomerse salade op tafel. Heerlijk om bij weg te dromen van een volgende vakantie in Italië ...

 Bron: De salade is een aanpassing van een recept uit het Albert Heyn magazine van augustus 2012.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam