Earth Day (RAT)

Het lijkt wel of we de laatste maanden in pre-apocalyptische tijden leven: bosbranden, sprinkhanenplagen, de Coronapandemie, ... Volgens sommigen in heksenkringen een duidelijk bewijs dat moeder aarde het gehad heeft met de arrogantie van de mens. Nu is daar wel iets voor te zeggen, maar doemdenken, neen, daar doen we toch niet aan mee. Er zijn immers ook tig initiatieven die onze wereld ook een betere plek proberen te maken voor mens en dier. Een daarvan is Earth Day,  dat dit jaar zijn vijftigste verjaardag viert en via een heleboel kleine en grote activiteiten aandacht vraagt voor het milieu.

Wij maakten met onze coven tijd voor een klein ritueeltje - apart together - met een gezamenlijke afsluiter via Jitsi in ons virtueel cake&wine café. Voor het ritueeltje had je niks bijzonders nodig, enkel een steentje dat je achteraf kon teruggeven aan de natuur in je tuin of tijdens een wandelingetje door het park, iets waar ik in deze bizarre Coronatijden echt van kan genieten. Ik had aan alle heksen ook gevraagd om tijdens dat wandelingetje een vuilniszakje mee te nemen om de vuilnis op te rapen onderweg. Ondanks de vele mensen in het park bleek dat dit jaar tot mijn grote verbazing niet nodig: het park was proper. Dat was nieuw! Toch een voordeel dus, die Corona...

Mijn intentie voor Moeder Aarde:
We komen samen met de Aarde en met elkaar om onze verbondenheid te vieren, om genezing te vragen voor de Aarde zelf maar ook voor haar bewoners, zeker in deze Coronatijden, om vrede en kalmte en rust te brengen zodat we allemaal samen de energie kunnen vinden om te streven naar een betere wereld.



EARTH DAY RAT

Nodig voor dit ritueel:
- een steentje

Ga naar buiten (als dat mogelijk is) en kies een plekje waar je ongestoord kan zitten. Doe je schoenen uit en zet jezelf comfortabel met je voeten in het gras, het zand of alleszins op de grond. 

Maak een heilige ruimte & trek een cirkel zoals je dat altijd zou doen.

Zet je voeten stevig op de grond, sluit je ogen en maak connectie met de aarde en met de natuur om je heen.

Neem het steentje in je dominante hand ttz. de hand waarmee je schrijft. Zeg luidop:

We komen samen met de Aarde en met elkaar
Om het land nieuw leven te schenken
Om de waters opnieuw te laten stromen
Om de lucht te verversen
We komen samen met de aarde en met elkaar
Om de wouden te hernieuwen
Om zorg te dragen voor de planten
Om de dieren te beschermen
We komen samen met de Aarde en met elkaar
Om de zeeën te vieren
Om vreugde te vinden in het licht van de zon
Om het lied van de sterren te zingen
We komen samen met de Aarde en met elkaar
Om de gemeenschap van mensen opnieuw op te bouwen
Om gerechtigheid en vrede te promoten
Om aan onze kinderen te denken
We komen samen met de Aarde en met elkaar
Om .... (spreek hier je eigen intentie voor Moeder Aarde uit)
We komen samen als zoveel verschillende uitdrukkingen van één liefdevol mysterie: voor de genezing van de Aarde en de vernieuwing van alle leven.

Sluit je ogen en focus op je intentie. Steek die intentie in het steentje in je hand.

Open de cirkel.

Maak een wandelingetje naar het park of een andere groene plek, hoe klein ook, in de buurt van je huis. Je kan een omweggetje maken bij je volgende “essentiële verplaatsing”, de volgende keer dat je je huis moet verlaten om naar de winkel te gaan bijvoorbeeld. Laat het steentje daar achter in de natuur en zeg luidop: 

Ik respecteer Moeder Aarde.


Bronnen:
https://www.spiritualityandpractice.com/practices/naming-the-days/view/10964/earth-day-12-spiritual-practices-to-honor-the-earth
https://www.energymuse.com/blog/honor-the-earth

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam