Imbolc Improvisatie

Eirinn had ons allemaal uitgenodigd voor een feestje voor Bride ter gelegenheid van Imbolc, maar moest last minute afzeggen omdat ze ziek was. Spijtig, maar dat zou ons niet persé beletten om alsnog Imbolc te vieren. Omdat de Baarmoedergrot in Deurne toch al geboekt was, spraken we daar gewoon af zoals gepland. Yza nam het voortouw - super! – en contacteerde de rest. Het zou wat improviseren worden, maar dat maakte het niet minder leuk.

Yza, Verelna, Anouk en ikzelf waren er uiteindelijk. Ik had een beetje vanalles in mijn tassen gegooid: kaarsen, wierook, enz. … en bij gebrek aan melk – het was tenslotte Imbolc – een karton Cécémel. Wie zegt daar dat heksen niet out of the (milk) box kunnen denken? :-)


Het was de eerste keer dat ik Anouk aan het werk zag. Mijn collega-heksen die al eens een ritueel hebben meegemaakt van de zogenaamde ‘Heksen van den Dam’ hadden me al verteld dat ze onder de indruk waren en ik moet zeggen dat ik begreep waarom toen ze de aanroepingen boven haalde die ze speciaal voor vanavond voor de elementen had geschreven. Respect!

Uiteindelijk werd het een messy ritueel waarbij we de helft van de klassieke ritueelopbouw vergaten, maar eentje dat wel recht uit het hart (of beter: uit de buik) kwam en daardoor best krachtig. En dus deelden we tijdens ons ritueel voor Imbolc (choco)melk en pannenkoeken met elkaar en met Brigandhu en alle andere Brids (ook zij die hun handen vol hebben met de Brexit  :-)) en oerzongen vanuit onze buik en ons hart een cone of power vol liefde, kracht, energie en licht, voor vriendschap en vrede, iets wat de wereld van vandaag wel kan gebruiken.


Anouks aanroeping van de Elementen

Aanroeping
In deze tijd van nieuw begin, keren we ons naar het Oosten en we roepen het element Lucht aan, element van de lente die we stilaan zien terugkeren in alles rondom ons. Lucht, laat de winden van inspiratie door onze hoofden en harten waaien en het stof van de overwintering wegblazen zodat er ruimte komt voor nieuwe groei. Heil en welkom!

Vervolgens keren wij ons naar het Zuiden en we roepen het element Vuur aan, element van het zonlicht dat nu langzaam maar zeker aan kracht wint. Laat het levensvuur in onze harten opflakkeren zodat ook wij leven kunnen geven aan de zaden die we in het nieuwe zonnejaar voor onszelf en voor anderen willen laten ontkiemen. Heil en welkom!

Dan keren we ons naar het Westen en we roepen het element Water aan, element van de Maan en haar eeuwig wederkerende cyclus. Bij deze viering van het begin van een nieuwe levenscyclus vragen wij u om ons te helpen ons hart te volgen en te vertrouwen op de eeuwenoude wijsheid die ons in onze intuïtie is doorgegeven. Zoals de rivier haar bedding vindt, laat ook ons ons pad vinden. Heil en welkom!

Ten slotte keren we ons naar het Noorden en we roepen het element Aarde aan, onze Grote Moeder die alle leven voedt met haar kracht. Aarde, herinner ons eraan met onze wortels diep in de aarde te reiken zodat ook wij gevoed worden door uw kracht en in de komende lente nieuwe groei kunnen ervaren. Heil en welkom!
Afscheid

We bedanken ook de elementen voor hun aanwezigheid en hun bescherming. 
We bedanken het element aarde, element van het noorden. Verlaat ons met een gevoel van geborgenheid in de armen van de Grote Moeder, dat wij voor eeuwig verbonden mogen zijn met deze Aarde. Heil en vaarwel!

We bedanken het element water, element van het westen. Verlaat ons met de zuivering en de voeding die uw regens schenken aan alle leven op Aarde. Heil en vaarwel!

We bedanken het element vuur, element van het zuiden. Verlaat ons met de warme gloed van onderlinge verbondenheid, dankbaarheid en zusterschap. Heil en vaarwel!

We bedanken het element lucht, element van het oosten. Verlaat ons met de zachte bries van vrijheid en inspiratie die ons meeneemt op zijn vlucht. Heil en vaarwel!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam