De stemmen van de elementen


Samen:
Wij zijn de stemmen van de elementen. Wij zijn Lucht en Vuur, Water en Aarde.

Lucht: 
Ik ben het element Lucht, de adem van het leven. Ik ben je eerste en je laatste geschenk, je stap in het leven en je stap uit het leven.

Vuur:
Ik ben het element Vuur. Ik ben de kracht van het leven, licht in de duisternis, de warmte binnenin en de warmte rondom.

Water: 
Ik ben het element Water. Ik zuiver en verfris. Ik stroom door je lichaam. Ik ben het vloeibare juweel van de eb en vloed van je bestaan.

Aarde: 
Ik ben het element Aarde. Ik ben je beenderen en de vaste grond onder je voeten. Ik ben het laatste dat vergaat wanneer je werk hier is gedaan en het tijd is om te gaan.

Lucht: 
Ik ben aanwezig in de vlucht van de vogels en in het ritselen van de bladeren. Ik ben de zachte zomerbries die je huid verfrist, de verscheurende najaarsstormen en de kille winterwind, scherp en genadeloos. Ik ben de begeleider van de Lente, de trompet die het seizoen van groei aankondigt.

Vuur:
Ik ben de lauwerende pracht van het hoogtepunt van de zomer, verwarmend en rijpend, de graanschuur vullend, en afnemend en stervend op het einde van het jaar. Maar ik hoor je roepen vanuit het duister en ik kom steeds weer terug. Het licht van de wereld, het kind van krijgers, herboren om de koude aarde terug tot leven te wekken.

Water: 
Ik ben de regen die de gewassen doet zwellen, de witte krachten van de waterval, de beweging in de oceanen, gebonden aan het zilveren bevel van Zij Die Schijnt Bij Nacht. Ik ben ijs en sneeuw en gletsjer. Ik ben het overstroomde moeras, de opgewonden rivier en de traag vloeiende stroom, het levensbloed van het land, het genoegen in het hart van de stad.

Aarde:
Ik ben de vruchtbare aarde die de zaden voedt. Ik ben de top van de berg en de donkere en geheime grotten ver beneden. Ik ben hard graniet en scherpe vuursteen geboren uit verkruimelend kalk. Ik ben de zandsteen en de edelsteen, de beenderen van onze wereld en de steeds veranderende mantel die zich uitspreidt onder je voeten.

Lucht: 
Ik ben het heilige zaad, de hemelse vrijheid

Vuur: 
Ik ben de heilige vlam, de hemelse vonk.

Water:
Ik ben de donkere poel der wijsheid.

Aarde: 
Ik ben het zout der zuiverheid

Lucht: 
Ik ben het zwaard der gerechtigheid

Vuur: 
Ik ben de speer die verwondt en geneest

Water:
Ik ben de heilige graal, omringd door de sterren

Aarde: 
Ik ben de steen en het pentakel van elke vaste basis

Lucht: 
Ik breng je inspiratie en de kracht van het denken. Ik schenk je poëzie en zang, ik geef je de grootste rijkdom van woorden.

Vuur: 
Ik breng je scheppende passie. Ik geef je energie, de vormgevende kracht van de smidse, de magie der creatie en transformatie. Ik wek je gedachten tot leven

Water: 
Ik breng je emotie; geluk en wanhoop, liefde en lach, verdriet en tranen

Aarde: 
Ik breng je gezondheid en ik beloon je werk met rijkdom

Samen: 
Wij zijn in je en om je aanwezig, wij zijn je nietige leven, wij zijn deze wereld en de volgende, wij zijn de bewakers van de heilige cirkel, wij geven je al wat je hebt. Schenk ons daarom je respect.

Lucht: 
Eer de lucht die je in ademt en ken de kracht van de woorden die je spreekt

Vuur: 
Eer mijn hitte en mijn licht en het evenwicht tussen de vlam der creatie en de brand van wilde vernieling

Water:
Eer het pure en gratis levenselixir van het water. Eer het gevoel dat binnenin je komt en gaat en dat stroomt in en uit de harten van vreemden en vrienden.

Aarde: 
Eer mijn geschenken. Ik ben overdadig, maar neem enkel wat je nodig hebt en laat de rest achter om te delen met anderen

Samen: 
Wij zijn de stemmen van de elementen
Wij zijn Lucht en Vuur, Water en Aarde
Wij zijn je levens en jij bent van ons
Wij zijn allen draden in het grote tapijt der creatie
We weven en worden geweven
We geven en we ontvangen
We zoeken naar wijsheid
We groeien en sterven
Wij zijn slechts een woord , uitgesproken door de Goden


Bron:
Vertaling en adaptatie van een stukje uit een ritueel verschenen in een oud exemplaar van Pagan Dawn, het magazine van Pagan Federation International, speciaal voor de eerste editie van Litha Lier die Arcadia organiseerde in 2003.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam