Kom Op Tegen Kanker (covenbijeenkomst)



Net nu het de actieweek van Kom op tegen Kanker is, krijg ik te horen dat een  vriendin slecht nieuws heeft gehad: er is borstkanker bij haar vastgesteld en blijkbaar van de ergste soort. Niet echt iets waar je alle dagen mee geconfronteerd wordt, al blijken ondertussen toch al één op de negen Belgische vrouwen getroffen te worden door de ziekte. Slik. Je voelt je eigenlijk vooral machteloos als je zoiets te horen krijgt en het enige dat je kan doen is vertrouwen op het advies van je arts. Ik las onlangs in de krant dat er nog altijd mensen zijn die denken dat je kanker kan genezen door gewoon niks te doen en enkel positief te denken. Ook al is daar zeker iets  van aan – een positieve ingesteldheid kan iderdaad wonderen verrichten – toch begrijp ik niet hoe ernstig zieke mensen kunnen besluiten om elke vorm van klassieke geneeskunde af te wijzen. Tsk tsk.

Dat neemt uiteraard niet weg dat er behalve chemo ook niet op spiritueel niveau gewerkt kan geworden, onder het motto van “alle beetjes helpen”. Ik zag het dus al direct zitten om een ritueel uit te werken om Hanneke te helpen bij haar gevecht tegen deze vreselijke ziekte. Toen ik het nieuws hoorde, dacht ik meteen aan Gwydion en Tamarisk, van de Ni d’Jenatche coven. Toen Tamarisk dezelfde diagnose te horen kreeg, ging haa partner en hogepriester Gwydion meteen aan de slag met alle magie die hij in huis had (en dat is heel wat). Hij deed het uiteindelijk met poppenmagie en tot nu toe is Tamarisk gespaard gebleven van de verwoestende invloed van de ziekte. Ik wilde er dus graag een combinatie in steken van poppenmagie, mijn godin en haar zuiverende vuur en wat keltische traditie (Brigandhu is uiteindelijk toch een Gallische). En uiteraard een massa energie voor Hanneke. Uiteindelijk werden het zes prachtige mensen waarvoor we aan de slag gingen: Hanneke, Kyra Isis, Leo, Inge, Bert en Veerle.

Ik ben echt niet gewend om een ritueel te leiden en aangezien het ook was opgezet als een RAT (ritual apart together), ging het trekken van de cirkel en het vragen van de wachters van de elementenpoorten een beetje stuntelig (Eirinn moest lachen toen ik verontsculdigend zei dat ik niet zo ‘rituelig’ was :-)) maar ze gaven allemaal present. Ook onze godinnen waren er allemaal: de Grote Moeder, Isis, Selu, Freya, Arianrodh en uiteraard Brigandhu.

We maakten eerst poppetjes van de zes mensen waarvoor we vanavond hulp vroegen aan de godinnen in onze cirkel, lieten de ziekte wegbranden door het vuur van Brigandhu en de asse en de rook meenemen door de vier elementen. Het vuur in het potje op tafel brandde hoog op en stonk als de pest (eigenlijk wel een toepasselijke omschrijvng gezien we de kanker wilden verbranden). Ik was al aan het twijfelen of ik het branddeken niet al wat dichterbij zou halen :-)

We stuurden hen alle zes via hun popje ook een hoop energie, en energie was er met hopen. Mijn benen zaten op een bepaald moment helemaal vastgeplakt aan de vloer en dat betekent dat er heel wat energie aanwezig was! Elenor deed een versie van haar vuurmeditatie en ik zag hoe uit mijn buik een stralende gouden straal zich opsplitste naar zes schimmige figuren  die op een rijtje stonden. Dat moesten wel de zes mensen zijn waarvoor we aan het werken waren. Ik pompte en pompte. Toen ik vond dat het welletjes was, kon ik die straal echter niet vanzelf verbreken. Ik greep met mijn hand de zes stralen vast en trok ze los  van mijn buik. Toen ik ze weer losliet, schoten ze echter direct weer terug. Dat was bizar! Misschien was het nodig dat ze nog meer energie kregen? Ik pompte dus nog een eindje door. Toen ik ze daarna voor een tweede keer met mijn hand lostrok, zag ik hoe de zes stralen als het ware oplosten in mijn hand.  Ik had nog steeds energie genoeg, dat was geen probleem. Ik had bewust een hele bak chocolade paaseitjes in huis gehaald en Eirinn had een abrikozentaart meegebracht voor de gronding achteraf, maar ondanks de goede bodem in mijn maag voelde ik me de hele avond nog steeds ‘springerig’.

--
We doen dit ritueel voor Hanneke, die vecht tegen borstkanker, en Kyra die vecht tegen Hodgkins (bloedkanker). Wij gaan hen daarbij helpen door steun te vragen bij de godin(nen) en genezende energie naar hen te sturen. Ik heb een ritueeltje uitgewerkt dat een beetje gebaseerd is op het klassieke kaarsjes branden :-). Het is een keltisch geïnspireerd ritueel (ik werk dan ook met de Gallische Brigandhu) maar het is de bedoeling dat je heling gaat vragen aan de godin waar je gewoonlijk mee werkt. Werk je helemaal niet met een godin of is jouw godin in de verste verte niet bezig met genezing, kies dan een godin van heling uit een pantheon dat je wel interesseert (zoals bijvoorbeeld de Ierse Brigid). Vervang gewoon de naam van Brigandhu door de godin van jouw keuze.

Zoek een plekje waar je rustig kan werken en waar je zeker niet gestoord zal worden. Doof de lichten en ontsteek eventueel enkele sfeerkaarsen om in de stemming te komen.

Zet 4 theelichtjes klaar voor de vier kwartieren (oosten, zuiden, westen, noorden), zij symboliseren de plek tussen we werelden waar we vandaag ons magisch werk gaan doen. Plaats een altaartje in het midden van de kwarierkaarsen en plaats daarop twee theelichtjes, eentje dat Hanneke voorstelt en eentje voor Kyra, en 1 grote kaars voor de godin aan wie je hulp wil vragen. Zet eveneens wierook klaar (gebruik als het even kan een heet kooltje om daarop los wierook te doen branden dat helende eigenschappen bezit, maar als je dat niet hebt kan je ook gewoon een staafje branden). Zorg voor een vuurvast schaaltje met daarin een extra theelichtje.Vergeet de stekjes niet :-)
Als onze werkplek klaar is, kunnen we beginnen.

Zuivering en wijding

Zoals de Vuurvogel oprijst uit de as van het vuur, zo word ik nu gezuiverd.
Grote Moeder, Godin van onze harten, zegen me en zuiver me.
Hemelvader, laat uw stralen me wijden en maak me klaar voor dit ritueel.
Open mijn geest voor uw dimensies.
Laat mijn lippen enkel nog de waarheid spreken.
Laat mijn hart de weg van de Goden volgen, nu en altijd
Schenk mijn handen de gave van het magisch werk
Laat mijn voeten de heilige paden bewandelen, in uw gezelschap en in het gezelschap van gelijken.
Blessed Be.

Trekken van de cirkel

Visualiseer een doorschijnende cocon van bescherming terwijl je deze tekst uitspreekt

Ik luister naar de stem van mijn hart en van mijn ziel
Laat liefde mij openen voor wat ik zoek en hoop te vinden.
Ik geef mij over aan de kracht die binnenin mij leeft en laat deze energie doorheen mijn hart stromen.
Ik voe hoe mijn unieke kracht als mens onder de mensen, vrouw onder vrouwen, priesteres onder priesteressen,
als zuster onder mijn zusters, mij en iedereen in deze cirkel nu verbindt

Van zuster tot zuster trek ik deze cirkel, van vrouw tot vrouw, van priesteres tot priesteres,
Van zuster tot zuster trekken wij vandaag astraal onze cirkel, over de grenzen van ruimte en tijd en verbonden door onze innerlijke kracht,
In de liefdevolle aanwezigheid van de Grote Moeder, weerspiegeld in onszelf en in onze Godinnen
Bl essed Be

Verwelkoming van de elementen

Nu ontsteken we de theelichtjes die de 4 kwartieren symboliseren. Aangezien er op het astraal niveau geen tijd, noch ruimte is zullen het deze kaarsjes zijn die ons als coven met elkaar verbinden, ook al doen we dit ritueel niet allemaal samen en niet op dezelfde plek of tijdstip.

Ik groet en verwelkom de stuwende kracht van de winden, de wachters van het Oosten, kracht van de dageraad en de Lente.
Ik vraag van hen voor iedereen in onze cirkel een heldere geest.
Daarom laat ik het nu licht worden in het Oosten, voor het element Lucht, om de Cirkel te verlichten en de adem van het leven te geven.
(Steek het theelichtje aan)

Ik groet en verwelkom de stuwende kracht van de Zon, de wachters van het Zuiden, kracht van de middag en de Zomer.
Ik vraag voor iedereen in onze cirkel bevlogenheid en passie.
Daarom laat ik het nu licht worden in het Zuiden, voor het element vuur,om de Cirkel te verlichten en te verwarmen
(Steek het theelichtje aan)

Ik groet en verwelkom de stuwende kracht van de Zee, de wachters van het Westen, kracht van de avond en de Herfst.
Ik vraag voor iedereen in onze cirkel dat zuivere gevoelens ons bezielen.
Daarom laat ik het nu licht worden in het Westen, voor het element Water, om de Cirkel te verlichten en te zuiveren.
(Steek het theelichtje aan)

Ik groet en verwelkom de stuwende kracht van de aarde, de wachters van het Noorden, kracht van de nacht en de Winter.
Ik vraag voor iedereen in onze cirkel dat we hier krachtig en standvastig mogen staan.
Daarom laat ik het nu licht worden in het Noorden, voor het element Aarde, om de Cirkel te verlichten en sterk te maken
(Steek kaars aan)

Magisch werk – Genezing vragen aan de godin(nen)

Omdat ik met Brigandhu werk, wilde ik graag werken met de purifiërende kracht van het vuur. Daarom gaan we vandaag weken met een vorm van poppenmagie. Het is de bedoeling dat we voor zowel Hanneke als Kyra een poppetje van papier maken. Vouw een A4 blad dubbel en knip zo twee mannetjes uit. Neem de foto van Hanneke, plooi die tot een klein pakketje. Lijm de twee mannetjes aan elkaar met de gevouwen foto binnenin het poppetje. Schrijf de naam van Hanneke op het poppetje en versier het met zilver, blauw, tekeningetjes van wolkjes (of andere symbolen van lucht) of de zon (of andere symbolen van vuur). Je kan er ook andere helende symbolen op tekenen, alles wat voor jou in het teken staat van genezing en heling. Doe nu hetzelfde voor Kyra. Schrijf ergens op het poppetje de naam van de ziekte die Hanneke en Kyra treft. Terwijl je dat doet, steek je via je handen energie in het poppetje en visualiseer je hoe het poppetje Hanneke wordt. Als je haar kent, projecteer dan hoe je haar ziet in het poppetje. Vertel het  poppetje ondertussen wie het moet voorstellen en blijf het herhalen. Neem je tijd. Hoe meer het poppetje is gelinkt aan de persoon in je geest, hoe sterker de betovering zal zijn. Je kan dat heel simpel doen, in de trant  van “Ik heb je gemaakt en jij bent Hanneke” of je kan het formeel doen met een formele betovering, zoals bijvoorbeeld “Poppetje van papier, luister naar mijn wil. Word de persoon die ik genezen wil.” 
Nu kunnen we echt beginnen en de godin om genezing vragen …

Meditatie om energie naar Hanneke en Kyra te sturen, gebaseerd op Elenors Vuurmeditatie die toch een meditatie is die onze verbondenheid met elkaar en met de aarde en de kosmos benadrukt. Neem de poppetjes van Hanneke en Kyra in je handen terwijl je deze meditatie doet.

Adem diep in door je neus en uit door je mond. Je voeten staan stevig op de grond. Je kan je voorstellen dat er wortels groeien uit je voeten, diep Moeder Aarde in. Deze wortels verbinden je met de aarde. Hierdoor kan je haar energie voelen, en in je opnemen als dat nodig is. Voel hoe de energie van moeder Aarde naar boven stroomt van je voeten naar je stuit, naar je heiligbeen, naar je navel, naar je hart en naar je keel. Dan verder naar je voorhoofd. Boven op je hoofd voel je hoe de energie van de kosmos via je kruin naar beneden stroomt naar je voorhoofd, je keel en je hart, daarna ook naar je navel, je heiligbeen en je stuit. Door de energie van de Aarde en de kosmos te vermengen, kan je alle donkere plekken in je lichaam, gebrek aan energie of emoties die ergens nog vastzitten, licht laten worden en dingen die je niet meer nodig hebt, kan je teruggeven aan moeder Aarde, die ze zal transformeren.

Stel je dan de kleur groen voor. Als je uitzoomt, merk je dat je in een groen weiland staat. De lente is nog pril, er zijn nog nergens bloemetjes te zien. De bomen langs het weiland zijn nog kaal, de knoppen aan hun takken zijn nog niet open. Je hoort de vogels fluiten en het bleke zonnetje geeft je een goed gevoel. De wereld wordt langzaam wakker.

Je ademt eens goed de frisse lentelucht in, en terwijl de zon langzaam naar de horizon zakt, stap je naar de rand van het weiland. Naast het weiland loopt een pad. Je stapt op het pad en je hoort de grintsteentjes knarsen onder je voeten terwijl je in de richting van het bos wandelt. Het is stil rondom je. Behalve het fluiten van de vogels hoor je niets. De dieren zijn nog niet wakker uit hun winterrust of winterslaap. Je komt bij de rand van het bos, en wandelt verder over het pad, het bos in. Het enige geluid dat je nu nog hoort is de wind die door de takken van de bomen waait en het geknars van de steentjes onder je voeten.

Je komt bij een mooie open plek in het bos. Midden op de open plek staat een steencirkel. In het midden van de cirkel brandt een vuur. Je loopt naar één van de stenen en ziet dat aan je voeten een witte lijn vertrekt die kronkelend naar het vuur in het midden van de cirkel loopt. Je stapt de witte kronkellijn af naar het vuur in het midden. Je bent niet alleen: alle vrouwen die vandaag meewerken aan dit ritueel voor Hanneke en Kyra lopen kalm naar het midden van de cirkel. Daar liggen grote stenen rond het vuur op je te wachten. Neem rustig plaats op één van de stenen rond het vuur en maak het jezelf gemakkelijk.

Zie hoe je eigen licht ter hoogte van je buik of je hart hoger opflakkert bij het zien van het vuur en het licht in jezelf maakt verbinding met het licht van het vuur. Voed jouw licht aan het licht van het vuur. Dit vuur is er voor jou. Als jouw licht hoog genoeg brandt, koester het dan. Laat het licht en de kracht van het vuur je volledige aura opvullen tot je overal omringd bent door een stralend wit licht.

Vanuit je eigen vuur maak je verbinding met de andere vrouwen rond het vuur. Wij zijn verbonden omdat we het vuur in onszelf brandende houden. Zie hoe de verbindingen van licht tussen ons allemaal gevoed worden door het vuur in ons midden. Verbind je ook Hanneke en Kyra, die door middel van hun poppetje hier bij ons aanwezig zijn. Ook zij zijn verbonden met nog meer mensen, en zo zijn we verbonden met alles en iedereen op deze planeet. Zie hoe het web van licht, dat iedereen verbindt, versterkt wordt door het vuur dat wij in ons midden brandende houden. Het web van licht wordt door ons versterkt, maar ook door alle andere groepen die samenkomen zoals wij. En als we goed kijken, zien we dat de zon, de maan en de sterren een massa licht toevoegen aan het web van licht. Het web van licht wordt sterker en sterker, doordat steeds meer mensen beseffen dat we allemaal verbonden zijn.

In die verbinding hoor je de volgende boodschap:

Laat het licht je vervullen
Vanuit jouw licht zullen andere mensen meer licht in hun leven ondervinden
Jij straalt licht
Iedereen straalt licht
Zie het licht in jezelf en zie het licht in elke ziel die je ontmoet
Het ware zelf is altijd heel en compleet
Ieder straalt zijn of haar licht op zijn manier
Hoe meer licht je uitzendt, hoe meer licht terugvloeit naar jou in een cirkel
Laat je licht schijnen!

Voel hoe licht in je opkomt, waardoor jouw vuur nog meer wordt gevoed, tot je niet alleen licht hebt voor jezelf, maar ook licht voor Hanneke en Kyra. Je licht straalt krachtig. Met dit stralende licht kan jij krachtig in je leven staan, en ook licht laten schijnen op Hanneke en Kyra, die het nu erg nodig hebben. Stuur licht en liefde naar Hanneke en Kyra, zodat zij ook vervuld zijn van licht en vuur en de kracht vinden om te vechten tegen de ziekte die hen naar het donker wil trekken.

Hou je stralende licht vast en keer terug naar de cirkel rond het vuur. In dankbaarheid sta je op van de vuurplaats en wandel je terug naar het pad waarvan je gekomen bent, verwarmd door het vuur en de lichtenergie die je voelde. Je wandelt het bospad af en als je bij de rand van het bos komt, zie je hoe de zon stralend doorbreekt. Draag deze zon in je hart, want zij zal je steeds verwarmen. Je wandelt verder langs de bomenrij, over het pad naar het weiland. Als je terug in het weiland staat, zoom je terug uit tot je enkel een groen vlak voor je ogen ziet.

Je ademt eens diep in door je neus, en uit door je mond en voelt hoe de adem je lichaam vult. Je voelt het stromen van je bloed doorheen je lichaam, helemaal vervuld van licht. Beweeg eens met je vingers en je tenen. Adem nog eens diep in door je neus, en uit door je mond, en als je er klaar voor bent, mag je je ogen weer openen.

Nu gaan we extra hulp vragen aan de godin! Steek de kaars aan die de godin voorstelt.

Eer aan u, Brigandhu, Vrouwe van het Vuur.
Hoor mijn smeekbede voor voor twee prachtige vrouwen die het echt nodig hebben.
Hanneke en Kyra zijn ziek en ze hebben uw helend licht nodig.
Ik vraag u, waak over hen en geef hen kracht,
Bescherm hen van verdere ziekte en waak over hun lichaam en hun ziel.
Brigandhu, ik vraag u, help hen in deze moeilijke tijd.

Steek het kooltje aan en leg de losse wierook er op. Steek het witte theelichtje in de vuurvaste schaal aan. Scheur het stukje van het papieren poppetje waar de naam van de ziekte staat geschreven en steek het in brand aan het theelichtje. Als de rook opkringelt, visualiseer dan hoe Hanneke en Kyra’s ziekte mee vervliegt met de rook.

Brigandhu,
Ik vraag u om Hanneke en Kyra’s vreselijke ziekte te doen verwijnen.
Van de zon naar de maan, van de aarde naar de sterren,
Van het water van genezing naar het vuur van transformatie.

Laat de vier winden hun ziekte meenemen om nooit meer teug te keren.
Laat de Noordenwind Hanneke en Kyra’s ziekte meenemen naar het noorden en geef hen gezondheid in de plaats.
Laat de Oostenwind hun ziekte meenemen naar het oosten en geef hen kracht in de plaats.
Laat de Zuidenwind hun ziekte meenemen naar het zuiden en geef hen vitaliteit in de plaats.
Laat de Westenwind hun ziekte meenemen naar het westen en geef hen het leven in de plaats.

Brigandhu,
Neem de ziekte weg van Hanneke en Kyra, laat hem oplossen in de wind en voor altijd verdwijnen.

Gebruik nu de vlam van de godinnenkaars om het theelichtje dat Hanneke voorstel aan te steken.

Brigandhu, ik dank u voor uw hulp in deze tijd van nood.
Ik vraag uw zegening, voor Hanneke en Kyra,
Vervul hen met uw licht en uw kracht om hen te steunen in deze moeilijke tijd.

Hanneke,
Ik steek dit kaarsje aan voor jou.
Ik steek het aan met het vuur van de godin Brigandhu en zij zal over jou waken.
Ze zal je begeleiden op deze moeilijke weg en je pijn en angst verlichten.
Moge Brigandhu zich om je blijven bekommeren en je omhullen in haar licht en liefde.

Druppel wat van het kaarsvet van de godinnenkaars op het poppetje dat Hanneke voorstelt. Mediteer nu nog even over wat je wenst voor Hanneke: een gezond leven met vrienden en familie. 

Kyra,
Ik steek dit kaarsje aan voor jou.
Ik steek het aan met het vuur van de godin Brigandhu en zij zal over jou waken.
Ze zal je begeleiden op deze moeilijke weg en je pijn en angst verlichten.
Moge Brigandhu zich om je blijven bekommeren en je omhullen in haar licht en liefde.

Druppel wat van het kaarsvet van de godinnenkaars op het poppetje dat Kyra voorstelt. Mediteer nu nog even over wat je wenst voor Kyra: een gezond leven met vrienden en familie. 
Blaas de kaarsjes zeker niet uit: laat ze vanzelf opbranden.

Bedanken van de elementen

Ik dank de krachten en de geesten van het land waarop ik vandaag te gast was.
Ik dank de krachten van onze voorouders, van hen die voor mij zijn gekomen en van hen die na mij zullen komen.
Ik dank de krachten van de zon boven me en van de Aarde onder me.
Ik dank de stuwende kracht van de aarde,
de wachters van het Noorden, kracht van de nacht en de Winter.
Ik dank de stuwende kracht van de Zee,
de wachters van het Westen, kracht van de avond en de Herfst.
Ik dank de stuwende kracht van de Zon,
de wachters van het Zuiden, kracht van de middag en de Zomer.
Ik dank de stuwende kracht van de winden,
de wachters van het Oosten, kracht van de dageraad en de Lente.
Blessed be

Openen van de Cirkel

Van zuster tot zuster open ik deze cirkel
Van vrouw tot vrouw, van priesteres tot priesteres,
Van zuster tot zuster openen wij astraal onze cirkel
Elk van ons, krachtig en sterk, gaan we straks terug onze eigen weg
Maar door onze innerlijke kracht zijn we blijvend verbonden
Moge de Godin, tot we elkaar weerzien, elk van ons zachtjes vasthouden in het holle van haar hand
En ons in liefde omhullen
Blessed be

De poppetjes van Hanneke en Kyra kan je het best bewaren voor een eventueel tweede ritueel als dat nodig mocht zijn. Je kan ze op je altaar leggen en er af en toe extra energie in steken. Niet vergeten dat het poppetje en Hanneke en Kyra gelinkt zijn! Behandel ze dus ook als dusdanig.  Als de poppetjes niet meer nodig zijn, kan je ze begraven of verbranden nadat je je godin nogmaals hebt bedankt. Uiteraard mag je niet vergeten om eerst de link tussen het poppetje en de persoon in kwestie terug weg te halen ...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam