Doe de Dorpsdag!

Elk jaar komen we allemaal samen om het afgelopen jaar te bespreken en te bekijken wat we het volgende jaar gaan doen. Iedereen kan er zijn zegje doen, het maakt niet uit of je nog maar net in de coven actief bent of zoals ik al bijna bij het meubilair hoort.

De vorige dorpsdag was nogal woelig verlopen, iets dat het hele jaar lang zijn weerslag had gehad op onze bijeenkomsten, en dus beslisten we het simpel te houden: iedereen was gwewoon welkom rond de grote tafel bij ons thuis, voor een babbel bij de lunch waar iedereen iets voor moest meebrengen. Jammer genoeg waren we weeral niet compleet (is dat niet altijd zo, zou mijn liefste ogen rollend zeggen), maar het werd wel een fijn gesprek waarin we nogmaals de puntjes op de i zetten en samen een kalender opstelden voor 2024.

Iedereen kon suggesties doen en op basis van ieders wishlists verdeelden we het jaar in 4 blokken, met telkens een andere focus. De dualiteit die in de natuur zit, staken we ook in ons jaarprogramma. We starten met een kijkje op "the dark arts": wat wordt daaronder verstaan,  betekent dark hetzelfde als slecht en kunnen/willen wij daar ook iets mee doen? We gaan verder met de "lichte" kant, met Earth Day en een klassieke heksensabbat op Walpurgisnacht, dé nacht waarop heksen op hun bezem sprongen en naar een berg in de buurt vlogen om samen een feestjen te bouwen met de duivel. Wij doen het zonder duivel, maar wel met vliegzalf. We maken er trouwens meteen een weekend van, want de dag daarna is het Beltane. In de zomer trekken we de natuur in, met wandelingen in de natuurdomeinen die Antwerpen rijk is en in augustus een geocaching rond Maria, perfect om moederdag te vieren. En de donkere maanden spenderen we in de eerste van de hemelse sferen, want we gaan ons (opnieuw) wagen aan de Enochische magie van John Dee. Er zit dus best veel lekkers in het programma, met voor ieder wat wils.

Er was ook al beslist om opnieuw meer samen te komen in plaats van één keer per maand. Niet al die bijeenkomsten worden verplicht, maar iedereen was het wel eens dat we een betere band zouden kunnen opbouwen als we elkaar ook meer zouden zien. Velen onder ons zijn ook vrienden buiten de hekserij - we LARPen samen, gaan al eens een vrijdagavond op café en misschien zelfs samen op vakantie - maar dat is niet voor iedereen het geval. Die band is dus echt wel anders.


Nadat dat deel was afgesproken haalden we de "Pot vol Mogelijkheden" boven, met allemaal hekserige vragen die we over de jaren hebben verzameld. We gebruikten hem vroeger tijdens Pub Moots om het ijs te breken, maar ook een goede manier om elkaar beter te leren kennen. Dat kunnen we wel gebruiken. De twee jaar van RATs in plaats van live covenbijeenkomsten hebben er goed ingehakt en zijn jammer genoeg nog niet verteerd ...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam