Healingritueel voor Thalassa en baby Bill (RAT)

Ik was net bezig met een productieplanning toen Luna me belde. Of ik gezien had dat Thalassa het moeilijk had na haar bevalling? Ik had inderdaad in de vlucht een berichtje van haar zien passeren in ons Arcadia WhatsApp-groepje waarin ze vroeg om energie te sturen. Luna stelde voor om dat gezamenlijk met de hele coven te doen. Ik moest even nadenken, want ook al is het niet het eerste ritueeltje dat ik in elkaar steek, er waren nog maar een paar uur - letterlijk - tot het uur waarop afgesproken was voor het RAT.

Om een beetje inspiratie op te doen trok ik het eerste boek waar mijn oog op viel uit de heksenboekenkast: “Ritual: A Guide to Life, Love and Inspiration” van Emma Restall Orr. Ik sloeg het boek open en daar op die eerste opengeslagen pagina stond een oud Schots gebed uit een doopceremonie. Ik was meteen verkocht: niet alleen is water zuiverend en staat het voor healing, het gebed bestaat uit negen verschillende zegeningen en laat negen nu net een magisch getal zijn, drie maal drie, het getal van de Godin. Voor babietje Bill is water ook de plek waar hij zich tot voor kort geborgen in voelde. En tot slot gaat het in het gebed om zegeningen of geschenken vanwege de “Gever van Gezondheid” (God uiteraard). Natuurlijk paste ik dat gebed wel een beetje aan aan de situatie, maar toepasselijker vind je het haast niet! 

Nadat ik het ritueeltje had geschreven en doorgestuurd, vroeg ik aan Amara Fay wat eigenlijk de heksennaam van Thalassa was, want omdat ze zwanger was, had ik haar nog nooit in covenverband gezien na haar toewijding en haar heksennaam had ik dus ook nog nooit gebruikt. “Thalassa, want ze heeft een band met de zee.” Echt? Ik viel bijna van mijn stoel van verbazing! In het ritueeltje was de zee immers prominent aanwezig. Het zoute water, het ruisen van de witte golven die stukslaan op het strand, de golfjes die we symbolisch over haar en haar babietje laten rollen als een kalmerend en deugddoend bad, ... Toeval bestaat niet!




HEALING RAT

Nodig voor het ritueel:

  • Een kommetje water. 
  • Zout.
  • Een steen die in het kommetje water past.
  • Papier & rode stift.
  • Een (rode) kaars & lucifers.

Zoek een tekening van een mama met baby. Je kan hiervoor ook de tekening hiernaast gebruiken. Of je tekent zelf een mama met een babietje. Je hoeft geen kunstenaar te zijn, het gaat om de symboliek . Schrijf met rode stift de naam van Thalassa/Jelke en Bill over de tekening. 

Bron: https://www.kids-n-fun.nl/kleurplaat/baby/321/baby-bij-mama

Knip de tekening uit en vouw ze rond de steen.

Ga naar buiten. Als dat niet kan (bij slecht weer bijvoorbeeld), kan je het ritueel uiteraard ook binnen doen. Zorg dat je een plekje kiest waar je je kaars kan aansteken zonder dat ze meteen weer uitwaait.

Zet je neer met de kaars voor je en steek die aan. Het kommetje met water, het zout en de steen met het papier errond zet je naast je klaar.

Adem diep in en uit, ontspan jezelf. Focus op de geur van de lucht, op het gevoel van de wind op je vel, op het gevoel van de grond en het gras onder je. Maak connectie met de elementen rondom je en focus op hoe ze voelen. Voel al het leven rondom je. Als je je verbonden voelt met de elementen en met de aarde open je je ogen.

Giet het zout in het kommetje water en visualiseer de zee en de golven van de zee. Voel hoe het zout alles wat onzuiver is oplost tot er alleen nog maar helder blauw water is, en het geruis van de golven die wit stukbreken op het strand.

Neem de steen met de tekening in je hand. Steek hem met één hand in het water terwijl je je ondertussen focust op Thalassa en haar babietje. 

Sla met je andere hand kleine golfjes over de steen terwijl je het volgende zegt (gebaseerd op een oud Schots gebed dat we nu even aanpassen voor het goede doel :-):

Ik vraag hier vanavond een zegening voor Jelke en haar baby, dat ze kracht & healing mogen vinden met dit zuiverende water

Een golfje voor je lichaam

Een golfje voor je stem

Een golfje voor wie je bent

Een golfje voor waar je voor staat

Een golfje voor je generositeit

Een golfje voor je goesting

Een golfje voor je energie

Een golfje voor je leven

Een golfje voor je gezondheid

Negen golven van zegening voor jou

Golven van Zij die Gezondheid & Leven schenken

Zo moet het zijn


Blijf de steen vasthouden in je hand en voel hoe de energie van de het water in de steen trekt vloeit. Laat de steen dan los in het water en laat hem daar liggen zolang de kaars brandt. Zie het als een genezend bad vol kalmte en helende energie.

Laat je kaars opbranden. Als de kaars opgebrand is, haal je de steen uit het water.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam