Plezier met kaarsenmagie: DIY intentiekaarsjes (covenbijeenkomst)

Als Sandy een covenbijeenkomst voorbereidt, dan weet je dat we met onze handen in de kruiden en glitters gaan zitten. Dat was deze keer niet anders. We zouden vanavond intentiekaarsjes gaan maken voor de mensen die ons nauw aan het hart liggen.

Intentiekaarsjes zijn magische kaarsjes die je vanuit je hart maakt met een intentie voor de persoon aan wie je ze schenkt. Je combineert er verschillende soorten van magie in, die de intentie van je magisch werk versterken: kleuren, kruiden, kristallen, sigils, enz. ... 

Eigenlijk kan je ze beschouwen als een talisman of amulet in kaarsvorm. Een talisman is een object dat de energie aantrekt die je wil en positieve krachten stimuleert. Een amulet weert energie die je niet wenst en beschermt tegen ongeluk. Anders gezegd: een talisman brengt geluk en een amulet beschermt tegen ongeluk.

Omdat je ze niet maakt voor jezelf maar vanuit liefde voor iemand anders is dit krachtig magisch werk, ook al is het ook een plezierig werkje. Dat betekent dat je natuurlijk ook eerst een cirkel trekt, zoals je voor ander magisch werk zou doen. Dat had Sandy al op voorhand gedaan, zei ze, zodat we enkel maar door het “poortje” moesten stappen dat ze aan de deur gelaten had. Eigenlijk vond ik dat stiekem een beetje jammer, want samen een cirkel trekken versterkt de band die we als covenheksen hebben en die is al zo fragiel na twee jaren van corona.

Eens Sandy had uitgelegd wat de bedoeling was, gingen we aan de slag met kaarsen, kristallen, kruiden en glitters (veel glitters!) en maakten met liefde prachtige intentiekaarsjes voor de mensen die ons nauw aan het hart liggen.

Wat heb je nodig?

  • een crème brûlée brandertje
  • kaarsjes, kruiden, enz. ...: de ingrediënten voor je intentiekaarsjes.
  • een leuke verpakking als je ze cadeau wil doen (ze vormen mooie eindejaarscadeautjes bijvoorbeeld, vol geluk voor het nieuwe jaar)

Hoe begin je eraan?

Uiteraard bepaal je eerst voor wie je je kaarsje maakt en welke intentie je erin wil steken. 

Je kan ze maken met een specifiek doel voor een specifieke persoon, of je kan er meer “algemene” maken die voor iedereen werken. Het adagio “doe geen magie voor personen die er niet om hebben gevraagd” indachtig hou je je hierbij best aan containerintenties zoals “geluk” of “liefde” zonder in details te treden. 

Je kan je intentie omzetten in een sigil die je verder verwerkt in je intentiekaarsje. 

Meer hierover vind je op: https://webmaidensgrimoire.blogspot.com/2014/01/simpele-runenmagie-voor-dummies.html

Als je je intentie hebt bepaald, verzamel je de ingrediënten die het best overeenkomen met die intentie: kleuren, kruiden, enz. ... Je kan hiervoor gebruik maken van de klassieke correspondentietabellen voor magie.


1. Kies een geschikt kaarsje. 

Je kan gebruik maken van theelichtjes die in verschillende kleuren bestaan. Die kleuren komen overeen met verschillende intenties: rood en roze staan voor liefde en zelfliefde, geel en oranje voor optimisme en energie, zwart gebruik je tegen negativiteit of om in je kracht te komen, groen staat voor geld, enz. ... Eigenlijk kan je kijken naar de klassieke kleurencorrespondenties die in de kaarsenmagie worden gebruikt.

Meer hierover vind je op: https://webmaidensgrimoire.blogspot.com/2015/02/kaarsenmagie-full-monty.html


2. Kies bijpassende kristallen

Kies drie kristallen die bij je intentie passen en die ondersteunen. Je mag verschillende kristallen door elkaar mengen, het hoeven niet persé drie dezelfde te zijn. 

Ook hier kan je weer gaan kijken naar waar de kristallen voor staan. Amethist kies je voor spirituele groei, rozenkwarts voor zelfliefde, groene mosagaat tegen depressiviteit, avonturijn om geld aan te trekken, granaat of aquamarijn voor rijkdom, bergkristal voor zuivering en bescherming. Gekleurde hyacinthkristalletjes kan je gebruiken voor alles. 

De zogenaamde “gouden driehoek” van kristallen - Amethist, Bergkristal, Rozenkwarts - wordt ook veel gebruikt, voor zuivering, bescherming en spirituele groei.


3. Kies kruiden en/of andere droge ingrediënten die je intentie ondersteunen.

Ook kruiden, gedroogde bloemen, zouten, enz. ... kan je gebruiken om je intentiekaarsje te versterken. Denk aan rijstkorrels of kaneel voor geluk, of witte salie of gemalen eierschalen tegen negativiteit, saffraan, vanille, munt of euaclyptus om rijkdom of geluk aan te trekken, gedroogde rozenblaadjes voor liefde, koffie voor energie of om in je kracht te komen, rozemarijn, lavendel of bijvoet voor bescherming, enz. ...

Ook zouten horen in dit rijtje thuis: groen zout voor geluk en healing (d.i. zout met kruiden zoals rozemarijn, munt, eucalyptus of anijs), zwart zout voor bescherming of het afweren van negativiteit (d.i. zout met bijvoorbeeld houtskool, asse van rituelen, eierschalen, zwart zeezout), rood zout voor liefde en zelfliefde (d.i. hymalayazout met bijvoorbeeld hibiscus, rozenblaadjes, rode peper, paprika).


4. Optioneel: essentiële oliën

Je kan je kaarsje nog extra peps geven met essentiële olie die past bij je intentie. Hiervoor kijk je net als bij de droge kruiden naar waar de olie voor staat.


Als je je ingrediënten hebt bepaald, ga je ermee aan de slag. 

Als je je intentie hebt omgezet in een sigil, kan je die op de zijkant van je kaarsje tekenen. Je haalt het theelichtje daarvoor gewoon uit het cupje. Je kan je sigil ook op een papiertje zetten en dat onderaan je kaarsje plakken of steken. Je kan je intentie ook door middel van een magisch alfabet aan de zijkanten van je kaarsje krassen met een naald. Daarna doe je het kaarsje gewoon terug in het cupje.

Daarna smelt je de bovenkant van je kaarsje met de hulp van een crème brûlée brandertje. Het duurt best even eer de bovenkant van het kaarsje deftig gesmolten is. Als het niet voldoende gesmolten is, stijft het te snel weer op, nog voor je de kans hebt gekregen om je andere ingrediënten toe te voegen.

Als het kaarsje vloeibaar genoeg is, doe je er de andere ingrediënten die je hebt klaargezet bij. Je kan het nog verder afwerken met glitters in de juiste kleur, als je daar van houdt. Sandy houdt alleszins van glitters, van heel veel glitters :-)

Tot slot laat je de kaarsjes weer opstijven en pak je ze in als je ze als een cadeautje hebt bedoeld. Dat kan in een klein blikje, een theelichthoudertje of een transparant zakje. Daar kan je, net als voor het samenstellen van je kaarsje, heel creatief in zijn.


INTENTIEKAARSJES

Een kaarsje voor Kaat om het eerste universiteitsjaar vol zelfvertrouwen te beginnen:

  • Een oranje kaarsje: een optimistisch begin (de citrusgeur van de oranje kaarsjes van Sandy is opwekkend en helpt ook mee)
  • Amethist, rozekwarts, granaat + hyacint kristalletjes (vrolijke kleurtjes)
  • Lavendel, oranjebloem, gedroogde roosjes, rozemarijn, damiana (om vrouwelijke balans te vinden)


Een kaarsje voor Gerard zodat hij minder ongeluk heeft met zijn auto:

  • Een zwart kaarsje
  • Bergkristal, 3 stuks
  • Gemalen eierschaal
  • Zwart zout
  • Saffraan, lavendel


Een kaarsje voor Hamamelis die de dag van de covenbijeenkomst haar pols gebroken heeft en daardoor niet kon komen:

  • Een geel kaarsje met citrusgeur
  • Appelsienschil (opbeurend), koffiebonen (energie), lavendel (beschermend, geluk, opbeurend), Oranjebloesem (opbeurend), Kaneel (geluk)
  • Hyacinth kristallen (omwille van de vrolijke kleurtjes die meteen goed gezind maken)


Een kaarsje voor Kaat om te ontspannen:

  • Een geel kaarsje
  • Lavendel, kaneel, roos
  • Hyacinth kristallen, bergkristal, rozenkwarts
  • Roze himalayazout
  • Gemalen eierschaal


Een kaarsje voor iemand die liefde nodig heeft:

  • Een roze kaarsje
  • Lavendel, roos
  • Roze himalayazout
  • Rozenkwarts, hyacinth kristallen (enkel de roze)
  • Glitterhartjes! :-)






Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam