Dorpsdag 2.0

Elk jaar organiseren we met onze coven minstens één Dorpsdag. Dat is een dag waarop we samen bekijken wat we de afgelopen periode hebben gedaan en waar we naartoe willen met onze groep. Corona heeft ons geen deugd gedaan. Dat is wel duidelijk, maar zelfs voor corona hadden velen onder ons het gevoel dat de touwtjes wat strakker aangetrokken mochten worden.

We willen niet gewoon maar salonheksen zijn, maar ook zusters (en broers, en alles daartussenin) die voor elkaar opkomen, elkaar ondersteunen en ons een spiritueel en emotioneel vangnet bieden als we daar nood aan hebben. Maar dat werkt natuurlijk alleen maar als iedereen evenveel geeft als neemt, en dat vergt engagement. Voor de coven en voor elkaar.

Waar Hagazussa geprobeerd heeft om de afgelopen jaren het gat van een gezamenlijke covenwerking naast de dochtercovens te overbruggen, willen we nu opnieuw effectief samen in de Arcadia Coven staan. Elk van ons gaat mee trekken, niet alleen door zelf dingen te organiseren maar ook door er gewoon te zijn en mee te doen met de dingen die de anderen voor de coven organiseren. Dat lijkt de evidentie zelve, maar dat was het de afgelopen jaren blijkbaar toch niet.


HET WONDERDORP VAN ARCADIA

Vandaag kwamen we voor de zoveelste keer sinds het uitbreken van de coronacrisis virtueel samen, niet gewoon maar in Zoom maar in ons eigen Arcadia Dorp op het Wonder.me platform. Het fijne aan dat (voorlopig gratis) platform is dat je niet alleen een privéruimte kan maken (Arcadia Dorp) maar die ruimte ook kan opdelen in verschillende zones die je op de plattegrond van de ruimte kan zien. We bouwden dus een aantal "huizen" in ons dorp: de tempel, de school, de rivier, het bos, ... Je kan virtueel rondlopen doorheen het dorp en dat geeft toch een ander gevoel dan een klassieke Zoomcall.

Een andere aardigheid is dat je met 15 in een cirkeltje - een virtuele cirkel! - ergens op de plattegrond kan gaan staan om samen dingen te bespreken. Pas als je met je avatar-bolletje in de buurt van zo'n cirkeltje komt, worden de webcams van de mensen in de cirkel zichtbaar en kan je mee babbelen. Je kan dus ook gewoon verder wandelen naar een andere cirkel. En zo'n cirkeltje kan je ook privé maken. Je kan er dus ook mooi virtuele rituelen in houden. Daar kijk ik al naar uit.






Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam