Runenmagie voor dummies: bladsigils

Het weer is helemaal omgeslagen en in het park is het plotsklaps herfst geworden. De bomen beginnen zich in herfstkleuren te tooien en het pad ligt vol afgevallen bladeren. Dat deed me denken aan de bladsigils waar ik me al een tijdje al eens aan wil wagen. Werken met sigils is poepsimpel maar heeft nog altijd zo’n ondefinieerbaar “high magick” gehalte dat soms moeilijk, te rijmen lijkt met de natuurreligie die hekserij is. Bladsigils lijken mij een fijne manier om de twee met elkaar te verzoenen. Het idee kwam ik ooit tegen op de site van een Amerikaanse of Britse sigilheks. Ik wist dat ik er ooit iets mee zou doen šŸ˜Š


Sigils zijn eigenlijk intenties die worden omgezet in een grafisch symbool en zich zo een weg zoeken naar het onderbewustzijn. Die symbolen zijn ofwel heel symmetrisch ofwel juist kribbel krabbel. Bladsigils zitten er een beetje tussenin: we zetten intenties om in de vorm van een blad.

Hoe doen we dat?

1. Intentie, intentie intentie!

Zorg dat je niet gestoord kan worden. Zet een muziekje op, brand een kaars of wierook, whatever dat je in de mood brengt. We beginnen met het uitschrijven van onze intentie. Dat is het doel van onze sigil, de inhoud ervan. Zoals met alle magie is het zeer belangrijk hoe je dat doel omschrijft. Je blijft best positief en bevestigend. In plaats van “Ik wil vermageren” schrijf je dus liever “Ik ben een gezonde vrouw van 65 kilogram.” Je wil immers niet dertig kilo afvallen omdat je in het ziekenhuis ligt.

Met je intentie gaan we aan de slag om die te versimpelen en zodanig te vervormen dat hij niet meer als dusdanig herkenbaar is. Is je zin al heel simpel, dan is dat misschien niet nodig. Heb je een lange zin, schrap dan de letters die dubbel zijn en eventueel nog een of meerdere klinkers.

I K   B E N   E E N   G E Z O N D E   V R O U W   V A N   6 5   K I L O G R A M

Dit zou dan het volgende kunnen worden:  B G Z D V U L M
Met die letters gaan we verder werken.

2. Aan de slag met een blaadje (papier)

Teken het steeltje van je blaadje. Dat kan een lang, recht steeltje zijn, of een kronkelend steeltje. Het maakt niet uit. Zorgt wel dat het lang genoeg is want dit vormt de basis voor je sigil.

Neen potlood en schik de letters die je overgehouden hebt op het steeltje. Focus je op de uitkomst van je intentie terwijl je dit doet. De letters moeten tegen elkaar komen en aan het steeltje vast zitten. Vergeet niet om aan beide zijden van het steeltje letters te zetten. Hussel de letters gerust door elkaar. Laat ze over het steeltje heen komen. Het maakt niet uit, als het voor jou maar OK aanvoelt. Probeer wel om ze zodanig te schikken dat je een evenwichtig blad opbouwt dat langs beide zijden ongeveer gelijk is, zoals dat ook in de natuur zou zijn. Op de site van Simon (de sigilheks waar ik het idee heb opgepikt), ziet dat er zo uit:



Teken nu een lijn langsheen de letters, in een mooie vloeiende beweging. Teken het blad dat je zo hebt getekend met de losse hand over op een nieuw blad papier. Misschien heb je hier meer dan Ć©Ć©n poging voor nodig, maar dat is helemaal niet erg. Zorg dat het eindresultaat er min of meer uitziet als een natuurlijk blad dat je aan de bomen zou kunnen zien hangen. That’s it.

Je kan ze gebruiken in magisch werk – zoals de klassieke sigils – maar maar ook in rituelen waarin we werken met de aarde of vruchtbaarheid, lente of herfst, als symbool voor je naam of gewoon als heel persoonlijk patroon voor de kussens in je living šŸ˜Š

Bron:
http://pebblegryphon.tumblr.com/post/143285507358/leaf-sigils-tutorial


Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam