De 13de clanmoeder – Zij die haar visioen wordt (Clanmoederworkshop 13)

Becomes her Vision
(Barbara Wright)
De wakende droom komt tot leven en manifesteert haar visioen door mij.
Ze komt uit haar cocon en maakt haar geheelde hart vrij.

Moeder van het zaad der verandering, u die alle groei koestert, u plantte een droom in mijn hart en al wat ik wist kwam tot bloei.

Door u kon ik mezelf bevrijden van de vrees om de droom te worden.
U toonde mij hoe ik in waarheid kon zijn, in liefde voor mezelf en voor alle dieren en bomen.

Wanneer ik word wat ik ben beleven wij samen een wonder, en wordt de geest van transformatie weerspiegeld in de lucht en alles daaronder.

Zij die haar visioen wordt is de bewaakster van transformatie en transmutatie, de houdster van de verschijning van de geest in de fysieke vorm, de moeder van de alchemistishe veranderingen en overgangsrituelen naar heelheid, de bewaarster van de persoonlijke geschiedenis, wording en mythe.

Zij leert ons:

  • Hoe we onze visioenen kunnen worden en ons heelheid eigen kunnen maken;
  • Hoe we het oude Zelf los kunnen laten en in de gerealiseerde droom kunnen stappen;
  • Hoe we het proces dat ons door de veranderingen en transformatie heen bracht kunnen eren;
  • Hoe we het overgangsritueel naar heelheid kunnen markeren en het visioen dat we geworden zijn kunnen celebreren;
  • Hoe we de waarheid kunnen zijn.


Deze clanmoeder is de clanmoeder die de vrouwelijke kracht van alle vorige clanmoeders in zich heeft geïntegreerd.

Twaalf clanmoeders zijn op aarde gekomen en de dertiende moest wachten tot ze alle twaalf hun lessen hadden gehad. Zij had geen lichaam. Haar energie zit omwonden in een kokon. De andere clanmoeders brengen haar geschenken. Dan krijgt ze een transformatie: ze wordt vrouw en ze wordt alwetend. Op het moment van de integratie, baart ze dertien kristallen schedels.

Eén van de dingen we je moet begrijpen is dat je alles bent en niets bent, je valt samen met het goddelijke. Door transformatie word je één met de godin in jezelf, de goddelijke vonk. Het is een soort van ascension.

De wijsheid wordt gekristalliseerd in de kristallen schedels (volgens het verhaal in het boek van Jamie Sams). De schedels bewaren de vrouwelijke wijsheid.

De dertiende clanmoeder doet twee dingen:

  • Ze zorgt er voor dat wat de essentie is van onze ziel ook fysiek vorm krijgt.
  • Ze bewaakt onze mythe, ze bewaakt de geschiedenis van onze ziel. Op ons pad moeten we altijd keuzes maken, zodat we elke keer van richting veranderen. Je krijgt elke keer weer een ruimer beeld over je leven. Elke keuze die je maakt, bepaalt het volgende stuk op je pad. Omdat iedereen een vrije keuze heeft, is totale eenheid, allesomvattende eenheid het geheel van alle keuzes die iedereen samen maakt.


Door te kiezen voor liefde, beïnvloed je die totale eenheid.  Je kan dus bewust kiezen.  Hoe bewuster je keuzes zijn met betrekking tot je waarheid, hoe bewuster je het totaal ook beïnvloedt. In je collectief onbewuste zitten ervaringen die je gedrag beïnvloeden. Hoe meer de poort naar je collectief onbewuste open staat, hoe meer je dat bewust kan gaan beïnvloeden. Het is een cirkel: je put uit het collectief onbewuste, waardoor je transformeert, en daardoor met je persoonlijke onbewuste het collectief onbewuste bijstuurt.

We hebben heel snel de neiging om ons op spiritueel vlak in hokjes op te sluiten terwijl er niks is dat zo beperkend is. De grote transformatie kan pas komen als je jezelf bent, zonder te veel namen op jezelf te plakken. De hokjes zijn soms wel nodig om stapjes te zetten in een onbekend terrein.

Het belangrijkste is vertrekken vanuit je eigen voelen en zijn, met andere woorden: gewoon zijn, geloven dat alles mogelijk is, dat je alles en niks bent.

Eenheid kan je op twee manieren bekijken:

  • Het niets met heel veel mogelijkheden (dat is waar spiritualiteit en wetenschap elkaar raken! :-) Denk aan de oerknal!)
  • Het geheel van alles dat is.


Bedoeling van deze reis

We reizen naar onze heilige ruimte.
We vragen de dertiende clanmoeder om bij ons de kanalen te openen zodat de aspecten van de twaalf clanmoeders kunnen integreren.

Dan vraag je haar om je te brengen naar de diepste kern van je wezen. Je zal zien dat de andere twaalf clanmoeders daar ook zijn. Van elk van hen krijg je een geschenk.

Dan vraag je aan de dertiende clanmoeder wat de integratie van de twaalf clanmoeders – alle vrouwelijke aspecten in jezelf – voor jou betekent. Dan kom je in die energie. Het is belangrijk dat je weet hoe dat voelt.

Veranker dat in je lichaam en hang het vast aan één van je chakra’s. Nijp op die plek in je lichaam. Als je later opnieuw op die plek nijpt terwijl je bewust bent, dan kom je terug in die energie.

Trancereis naar de dertiende clanmoeder

Ik ben in mijn hoofd. In plaats van een zon zie ik een maan met vleermuizen en andere zwarte dingen die samen met de maan een spiraal vormen tot ze lijken op een zon van Van Gogh.

Dan schrik ik wakker. Ik was in een soort van gallerij, terwijl we eigenlijk in onze heilige ruilte hadden moeten zitten. Ik forceer mezelf daar en dan sta ik in mijn heilige ruimte. Ik sta helemaal achteraan in de ruimte. Voor me staat de ruimte helemaal vol met soldaten. Ik zie alleen hun ruggen en hun bovenkant, alsof ik niet naar beneden kan kijken. Ze dragen helmen en speren.

De dertiende clanmoeder is een klein meisje van een jaar of tien, twaalf. Haar haar is halflang en wild, omhoog gezet in een paardenstaart. Ze draagt moderne kleren.

Om mijn kanalen te openen zet ze een glittertatoo op mijn arm, in zilveren glitters :-). Het is een symbool, een cirkel met daarin een samengedraad touw. De cirkel is helemaal zilver, waar het touw zit, is het zilver uitgespaard en zie ik mijn eigen witte vel. Het doet me denken aan een omgekeerd vredesteken maar dan met twaalf beentjes in plaats van drie. En het lijkt ook op een boom.

Dan zie ik een soort van totempaal, zwart en heel dun, met zwarte armen die hard afsteken tegen een onnatuurlijk blauwe lucht. Is dit de plek van mijn diepste zelf?

Het moet zijn, want de clanmoeders komen één voor één naar voor om me een geschenk te geven, maar die herinner ik me niet. Ik heb de indruk dat ik op de grens van in slaap valle stond ...

We moeten nu voelen wat die integratie betekent en dat gevoel verankeren. Leg de geschenken in een cirkel rond je of leg steentjes als je het niet meer weet, zegt Martine.

Ik probeer te voelen. Ik krijg een flits van iets groots en donkers, en daar schrik ik wel wat van, maar dan denk ik aan het zwart dat toch ook één van de typische kleuren van de godin is.

Ik voel me vooral groot en misschien een tikkeltje arrogant, al is het meer zelfbewust dan arrogant. Ik begin te draaien en ik zie hoe mijn rokken – sinds wanneer draag ik  rokken? – uitwaaieren, als een soefimeester of een dansende derwish. Ze zijn wit. Dat is een interessant contrast met het zwart van daarnet ... Het voelt heel vrolijk en licht en kleurrijk en vol extase en plezier. Dat is het gevoel dat ik moest voelen!

Ik druk mijn vingers tegen elkaar, duim tegen duim, wijsvinger tegen wijsvinger, om dat gevoel terug op te kunnen roepen later.

Ik keer terug naar mijn heilige ruimte met de dertiende clanmoeder, al kan ik haar niet zien hier. Deze keer sta ik vooraan en in tegenstelling tot de vorige keren dat ik hier was, is de ruimte nu niet donker maar licht.

Het is tijd om afscheid te nemen van de dertiende clanmoeder. Het is de bedoeling dat we een geschenk krijgen en een geschenk geven, zegt Martine. In mijn hand zie ik een bolletje van klei. Dat is het geschenk van de clanmoeder, die ik nog altijd niet zie. Ik heb haar hier alleen in het begin van de reis gezien. Mijn geschenk aan haar zie ik niet.

Als ik achteraf nadenk over de geschenken die ik van de andere clanmoeders heb gekregen, herinner ik me alleen het geschenk van de vierde clanmoeder, Zij die vooruitziet, die de clanmoeder van divinatie is. Zij gaf me een speelkaart, een hartenheer. Ik moet denken aan de dertien kaarten: één tot tien en dan boer, dame, heer. De heer is nummer 13. Heeft dat iets te maken met de dertiende clanmoeder?

Grootmoederskaartje

“Kracht-schoonheid is je ware Zelf. Het is compleet jezelf zijn en in de waarheid leven van wie je bent.
Gezien schoonheid de naar buiten gerichte waarheid van iemands ware zijn is, is ieder wezen vol schoonheid wanneer men zijn ware essentie uitdrukt.”
De Grootmoeders

Als dat niet toepasselijk is ...



Dertiende Clanmoeder : Zij die haar visioen wordt

De wakende droom komt tot leven en manifesteert haar visioen door mij.
Zij komt uit haar cocon en maakt haar geheelde hart vrij.

Moeder van het zaad der verandering, U die alle groei koestert, U plantte een droom in mijn hart en al wat ik wist kwam tot bloei.

Door U kon ik mijzelf bevrijden van de vrees om de droom te worden.
U toonde mij hoe ik in waarheid kon zijn, in liefde voor mezelf en voor alle dieren en bomen.

Wanneer ik word wat ik ben, beleven wij samen een wonder en wordt de geest van transformatie weerspiegeld in de lucht en alles daaronder.

Inleiding wie is deze dertiende clanmoeder

  • Zij is de Hoedster van alle Cycli van Verandering
  • Zij is de Zielenhoedster die de Kinderen van de Aarde leert hun Spirituele Essentie of hun Ziel fysiek vorm te geven en zo een vat van liefde te worden in overeenstemming met de bedoeling van het Grote Mysterie. 
  • Zij is de Bewaakster van de Persoonlijke Mythe. De geschiedenis van iedere ziel bestaat uit een persoonlijke legende die de overgangsrituelen naar heelheid markeert. Met ieder besluit dat we nemen en ieder doel dat we kiezen bepalen we de inhoud van onze persoonlijke mythe.
  • Zij is de Hoedster van de Profetie van Heelheid. Ze helpt de mensen om de Wervelende Regenboogdroom van wereldvrede en spirituele verlichting zichtbaar te maken. 

Wijsheden van deze dertiende Clanmoeder

  • Door ons persoonlijk visioen te worden en onze talenten in te zetten voor het geheel, kunnen wij aanspraak maken op de Vijfde Wereld van Vrede en Verlichting
  • Het proces van verandering transformeert de mens op niveau van lichaam, hart, ziel en geest. De mens is niet langer een sterfelijk, op zichzelf gericht wezen, maar een universele, creatieve uitbreiding van de liefde van het Grote Mysterie
  • Zij die haar visioen wordt leert ons dat we alles en niets zijn en dat alle werelden in onszelf en buiten onszelf bestaan.
  • Ieder levend wezen heeft een plaats in de schepping en omdat we allemaal een vrije wil hebben gekregen, wordt het geheel gevormd door alle persoonlijke paden tezamen.
  • Het ultieme transformerende visioen manifesteert zich als we besluiten om eenvoudigweg te zijn. In onze spirituele evolutie neigen we ertoe in ‘hokjes’ te denken als het gaat om wat of wie we willen worden. We kunnen ons visioen belichamen door op ieder moment te worden wat of wie we zijn. Het besluit om alles en niets te zijn neemt alle etiketten weg die ons gevoel van heelheid in de weg staan. 
  • Zij die haar Visioen wordt herinnert ons eraan dat onze dromen groeien en veranderen met ieder besluit dat we nemen en iedere les dat we leren. De zich ontvouwende droom is voortdurend aanwezig in ons leven. We zijn wat we zijn op ieder moment in de tijd. Telkens als we keuzes maken waarmee we onze dromen een nieuwe koers geven, tonen we onze individualiteit. Deze uniciteit is een deel van het plan van het Grote Mysterie voor heelheid.

Meditatie naar de dertiende Clanmoeder
 
De oneindige 8 rond u zetten
Je reist naar jouw Heilige Ruimte en nodigt de dertiende Clanmoeder uit.
Je vraagt haar jou te voeren naar de diepste kern van je eigen wezen.
Eenmaal  aangekomen neem je je tijd om alles goed waar te nemen en ontmoet je waarschijnlijk de twaalf andere clanmoeders. Zij zullen jouw opnieuw hun kracht schenken.

  • Zij die met verwanten spreekt hernieuwt in jou de kracht om te luisteren naar Al Onze Verwanten
  • Zij die de wijsheid bewaakt schenkt jou de kracht om in alles de waarheid te eren door een niet bedreigende aanwezigheid te zijn in het leven van anderen.
  • Zij die de waarheid weegt hernieuwt in jou de kracht om je met de grond waarop je staat te verbinden.
  • Zij die vooruitziet schenkt jou de gave van profetie die door helder zien ontstaat.
  • Luisterende Vrouw geeft ons de kracht om de leegte van het onbekende niet te vrezen maar te luisteren naar de stemmen van Onze Voorouders en Al Onze verwanten  zodat we heelheid kunnen vinden.
  • Verhalenvertelster  schenkt ons de zaden van het vertrouwen waarin we onze eenheid met het Grote Mysterie herkennen.
  • Zij die alles Liefheeft schenkt ons de kracht van onvoorwaardelijke liefde zodat we iedere levensvorm kunnen zien als een reflectie van onszelf en zo onszelf kunnen liefhebben.
  • Zij die Heelt geeft ons toegang tot de bekwaamheid van innerlijk weten en intuïtieve genezing.
  • Vrouwe van de Ondergaande Zon schenkt ons de kracht om betrouwbaar te zijn. De bekwaamheid om vandaag zorgzaam in waarheid te leven door te zorgen voor morgen.
  • Zij die het Web Weeft schenkt ons het vermogen van creativiteit zodat we onze dromen kunnen waarmaken.
  • Fiere Vrouw geeft ons het inzicht en de kracht om ons van onze beperkingen te bevrijden en de structuur te handhaven die we nodig hebben om onze waarheid te leven.
  • Lofprijzende Vrouw geeft de bekwaamheid het leven dat jezelf vertegenwoordigt te vieren.

Wanneer je al deze geschenken in jou opgenomen hebt vraag je aan de dertiende clanmoeder jou te laten voelen wie je bent als je je visioen gerealiseerd hebt.
Wanner je volledig in dat gevoel staat en neem rustig de tijd om hierin te groeien, raak je een bepaalde plek heel stevig aan en concentreer je je op een chakra.
Je stapt uit het gevoel en dan raak je opnieuw de plaats aan en focus je je p het chakra. Je merkt dat je onmiddellijk in de visioenstaat glijdt.
Je reist met de dertiende clanmoeder naar je Heilige Ruimte. Je glijdt terug in de visioenstaat en vult de Heilige Ruimte met jouw Zijn.
Je dankt de dertiende Clanmoeder en vraagt een symbool.
Je komt terug en herinnert je jouw reis zo gedetailleerd mogelijk.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam