De kristallen schedels

Gisteren was er op France 4 een “documentaire” over de dertien kristallen schedels. Uiteindelijjk bleek het een obscure Bulgaarse TV-film, net entertainend genoeg om hem uit te kijken. Ik was geïnteresseerd omdat ik al van de kristallen schedels had gehoord en omdat mijn liefste zichzelf onlangs had getrakteerd op een fles wodka van het Canadese merk Crystal Head. Die premium wodka komt in flessen in de vorm van een kristallen schedel. Crystal Head werd opgericht door de acteur Dan Aykroyd en designer John Alexander die de mosterd haalden uit hun beider fascinatie voor de legende van de dertien kristallen schedels.

De legende gaat dat er dertien kristallen schedels zijn, die zouden zijn gemaakt door oude pre-Columbiaanse beschavingen, zoals de Azteken of de Maya’s. Zo kwamen ze alleszins terecht in de collecties van de meest prestigieuze musea ter wereld. Jamie Sams (van de dertien oorspronkelijke clanmoeders) linkt de dertien schedels aan die dertien clanmoeders, maar de link naar Zuid-Amerika blijkt twijfelachtig. De schedels werden in de afgelopen vijftig jaar verschillende keren onderzocht en bleken een ingenieuze 19de eeuwse vervalsing, waarschijnlijk in opdracht van de Franse antiquair Eugène Boban, die gespecialiseerd was in pre-Columbiaanse kunst. In de 19de eeuw was pre-Columbiaanse kunst de hype van het moment en hij verkocht kristallen schedels bij de vleet. Ze hadden het eigenlijk al moeten weten in het British Museum want van geen enkele van de kristallen schedels in de grote museumcollecties kan de herkomst worden bevestigd: er werd nog geen enkele kristallen schedel gevonden tijdens een gedocumenteerde opgraving.

Kristallen schedel uit de collectie van het Musée du quai Branly in Parijs
In de film op France 4 zijn de schedels elk apart totaal ongevaarlijk, maar als je ze bij elkaar brengt worden ze een enorme krachtbron van electromagnetische straling, en potentieel een gevaar voor het voortbestaan van de aarde. Het is met de dertiende schedel dat de twaalf andere schedels, en de kracht die ze in zich dragen, worden gecontroleerd. Dat is echter niet wat de meeste new age adepten geloven (het hoeft geen betoog dat wetenschappers op zijn minst zeer sceptisch zijn over het hele verhaal). Volgens de legende zouden de twaalf schedels immers een soort van überbibliotheek bevatten. Sommigen verwijzen naar de manier waarop wij informatie opslaan in microchips die eigenlijk ook gemaakt zijn van glas. De schedels zouden een soort van supercomputer zijn die energie en vibratie kan opslaan. De schedels registreren volgens sommigen de geschiedenis van onze wereld. Volgens anderen zou elke schedel informatie bevatten die ons werd geschonken door onze verre voorouders, die van de sterren zouden komen. Naar het schijnt geloven veel indianen inderdaad dat hun voorouders afkomstig zijn uit de ruimte. Die voorouders zouden de kennis van de sterrenvolkeren opgeslagen hebben in schedels. De dertiende schedel zou symbool staan voor onszelf, de mens, die in het midden van de cirkel van schedels staat. Het is aan ons, mensen van de aarde, om de dertien schedels en hun alien wijsheid en kennis samen te brengen en te begrijpen zodat we naar een hoger bewustzijn kunnen gaan. Of terug naar de sterren?


Bronnen: 



Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam