Mythbusters

In onze catering area annex green room wordt rond de middag  meestal halsreikend uitgekeken naar de nieuwe episode van Mythbusters op Discovery Channel. In die Amerikaanse serie testen Jamie Hyneman en Adam Savage de meest bizarre mythes op hun waarheidsgehalte. Kan je iemand zo hard slaan dat hij uit zijn sokken vliegt? Kan je je hand in kokend lood steken zonder te verbranden? Kan je buskruit maken met kippenstront? Of alles echt zo wetenschappelijk is, weet ik niet, maar het is alleszins hilarisch!

Eén van de mythes die vandaag onder de loep werden genomen, was die dat vrouwen het zwakke geslacht zijn. Een ander populair weetje is dat vrouwen een hogere pijngrens hebben, wat nogal contradictorisch is. En dus de moeite waard om eens aan een empirisch onderzoek à la Mythbusters te onderwerpen.

Vrijwilligers werd gevraagd om zo lang als ze konden hun hand ondergedompeld te houden in een bak met ijs. Het maximum werd om veiligheidsredenen op 3 minuten gezet, want ijs op 1° Celsius doet echt pijn en het was natuurlijk niet de bedoeling om de testpersonen - die op voorhand niet wisten waar ze aan mee zouden doen - te verwonden.

Het resultaat? Vrouwen hebben een hogere pijngrens dan mannen. Jawel. Vijfentwintig vrouwen en vijfentwintig mannen deden mee. De vrouwen deden er gemiddeld 100,4 seconden over alvorens de pijn zo erg werd dat ze hun hand uit het water moesten halen. Bij mannen was dat maar 84 seconden. Nog treffender werd het toen bij de vrouwen gepolst werd wie al kinderen had gekregen. De moeders deden het nog véél beter met een gemiddelde van 124 seconden!

Vrouwen zijn dus echt wel het sterke geslacht! Wat niet wegneemt dat ik nog steeds opgelucht ben dat ik volledig van de wereld was bij de geboorte van mijn twee schatjes ... :-)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam