Coven Cuisine: Bryds heksentongetjes

Kerstmis is voor mij een beetje de culminatie van het jaar. Het klinkt misschien ongelooflijk melig, maar het kerstmisgevoel, neen, daar kan niets tegen op. Er hangt dan een soort van blijde verwachting in de lucht, een tintelen dat toeneemt naarmate kerstdag nadert. Ik moet toegeven dat ik het ene jaar al wat sneller dan het andere in die speciale kerstmismood kom, maar één ding staat steevast op het programma: cadeautjes maken!

Iedereen die zich af en toe eens bezig houdt met magisch werk, weet dat dat draait om het sturen en manipuleren - in de goede zin van het woord - van energie. En volgens mij is er niets magischer dan met je eigen handen en met een hart vol liefde cadeautjes bakken, koken, knutselen en die vol steken met goede energie voor het komende jaar.

En dus haalde ik ook dit jaar weer de bakblikken boven om een bovenmenselijke portie koekjes te bakken. Gelukkig was het resultaat beter dan dat van vorig jaar :-) Daarvoor baseerde ik me op een recept dat mijn liefste me had gegeven voor Halloween: "Creepy Witches Fingers". Die waren toen geweldig mislukt maar ze waren wel even geweldig lekker. Ze leken trouwens verdacht veel op kattentongen. Prima dus voor het volgende jaarfeest :-)


Nodig voor verschrikkelijk veel heksentongetjes (ik heb ze niet geteld, maar het waren er zeker meer dan vijftig):

  • 4 eieren
  • 400 g rietsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker (of 16g als je ze zelf maakt)
  • 1 flesje amandelextract
  • 400 g vloeibare bakmargarine
  • 400 g bloem
Neem een grote mengkom en doe daar de eieren in, samen met de suiker en de vanillesuiker. Klop alles met de mixer tot een mooi geel schuim. Voeg daarna de margarine en het amandelextract toe en meng alles tot een smeuïge massa.

Zeef nu de bloem boven het mengsel en mix alles tot een glanzend, nog steeds redelijk plat deeg. Dek de kom af en zet hem een half uurtje in de ijskast.

Vul een spuitzak met een deel van het deeg (zet de rest weer in de ijskast). Kies een spuitmond die niet te groot is, anders krijg je heel brede heksentongen (mijn liefste moet nu lachen, volgens hem zijn die grote tongen realistischer :-)) want het deeg zet uit in de breedte tijdens het bakken.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat en spuit de plaat vol met slangetjes van ongeveer 8 cm. Laat tussen de slangetjes telkens een paar centimeters ruimte, anders lopen ze in elkaar over tijdens het bakken en plakken ze aan elkaar.

Bak de heksentongen gedurende 15 minuutjes in een op 180° voorverwarmde oven. Elke oven is een beetje anders. Je mag ze er dus ook al sneller uithalen: van zodra ze goudgeel gebakken zijn, mogen ze er uit.

Laat de heksentongetjes een paar minuutjes afkoelen alvorens ze van de bakplaat te halen, anders kunnen ze nog krombuigen. Laat ze afkoelen op een taartrooster.

Heel, heel lekker!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam