Coven cuisine: Bryd's appeltaart N° 1

Met al die appelen die ik links en rechts aangeboden krijg, is het maar goed ook dat ik een aantal prima appeltaartrecepten heb die bijna niet kunnen mislukken, die in een wip in elkaar gedraaid zijn en die bovendien erg lekker smaken ook.

Nu de hoogdagen van het picknick- en barbecueseizoen aangebroken zijn, is het ook veel leuker om een zelfgebakken appeltaart mee te brengen in plaats van een "bloemetje". Je scoort er vanzelf mee!

Dit is een aangepaste versie van de appelflantaart waarvan je het recept meekrijgt in de verpakking van het kruimeldeeg van het merk Marc Payot. Hoeft het nog gezegd dat wij grootverbruikers zijn? :-)

Voor een normale taartvorm:
  • 1 pak voorgemaakt kruimeldeeg;
  • 3 of 4 grote appelen;
  • 3 eieren;
  • 250 ml halfvolle melk (als je wil kan je 50 ml melk vervangen door rum of calvados, maar als het voor kinderen is hou ik het bij gewone melk);
  • 6 soeplepels rietsuiker;
  • 1 zakje vanillesuiker;
  • 2 soeplepels paneermeel;
  • 3 soeplepels patisseriebloem;
  • 1 flinke mespunt kaneelpoeder;
  • een handvol rozijnen (ik gebruik liefst de zachte oranje variant).
Laat de oven voorverwarmen op 225°.

Leg het kruimeldeeg met bakpapier en al in de taartvorm en druk goed aan. Knip de randen van het bakpapier af. Prik met een vork overal gaatjes in de taartbodem. Strooi er dan het paneermeel over uit.

Was de appelen en schil ze. Snij ze in platte partjes en leg die als schubben in de taartvorm tot de hele bodem bedekt is. Strooi hierover een handvol rozijnen.

Doe de bloem in een kommetje en voeg 50 ml van de melk toe. Meng goed met een vork tot je een kleverig papje hebt. Breek de eieren in een tas en klop ze los met je vork. Voeg ze bij het bloempapje en meng alles goed door elkaar.

Voeg 4 soeplepels rietsuiler toe, samen met het zakje vanillesuiker en een mespunt kaneel. Giet er de rest van de melk (en eventueel de rum of calvados) bij en klop alles goed door elkaar. Giet het mengsel vervolgens over de appels.

Zet de appeltaart in de voorverwarmde oven en laat 15 minuten bakken. Draai dan de temperatuur lager tot 200° en bak nog 45 minuten.

Haal de taart dan uit de oven en bestrooi met 2 soeplepels rietsuiker. Laat ze daarna afkoelen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

De heksenrunen

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De numerologie van je heksennaam