Madame Bizarre

Toen we de uitnodiging in de bus kregen, waren we meteen enthousiast. Niet alleen omwille van B&E die hun tien jaar getrouwd in stijl wilden vieren, maar ook omwile van het thema - the end of the world as we know it - en de bijhorende dresscode - be your favourite alien (of blijf een mens als je écht geen zin hebt om mee te gaan in de sfeer die de gastvrouw voor ogen had). Zeer Dr. Whoviaans allemaal :-) 

Ook de animatie was net iets anders dan gewoonlijk. Je kon je kaarten laten leggen door Madame Bizarre, een waarzegster, iets dat duidelijk veel succes had bij de gasten. Er stond altijd wel iemand te wachten voor haar tafeltje. 


Luna, Amara Fay en ikzelf wilden dat wel eens uitproberen. We spraken af dat we gezamenlijk zouden gaan, als heksen van Arcadia - zonder dat evenwel met zoveel woorden te zeggen - en de kaarten zouden laten leggen voor de coven in plaats van voor onszelf individueel.

Zo gezegd, zo gedaan. We moesten best lang wachten. Madame Bizarre nam haar tijd voor iedereen die aan haar tafeltje plaats nam. Gelukkig kon je ondertussen op de foto met Cassandra, de laatse mens op aarde. Niet meer dan een pratend vel - Dr. Who again, wie anders :-) - en heel mooi als decorstuk gemaakt door Jorik van Falchion Creations, een cadeautje voor het jarige koppel.

Het eerste wat de waarzegster vroeg, was of we wel eens met energie hadden gewerkt. We moesten lachen. Dat hadden we wel eens gedaan, ja ;-) Ze vroeg ons om elkaar de hand te geven en onze andere hand in de hare te leggen, een soort van cirkeltje zo je wil, en de energie te laten stromen. Ik ben er zeker van dat ze dat heeft gevoeld!

Drie kaarten trok ze voor ons, in een klassieke verleden-heden-toekomst legging. Ik weet niet meer precies welke kaarten het waren - de rosé stroomde nogal rijkelijk - maar de boodschap was bij de derde kaart wel duidelijk: het was een moeilijke periode maar als we die willen overwinnen en achter ons willen laten, dan is het aan ons. Als we het status quo willen verbreken en verandering willen, dan moeten we het zelf doen. Samen hebben we de toekomst zélf in handen. Het was natuurlijk veel meer dan dat, maar dat vat het zo ongeveer samen.

We waren alledrie een beetje onder de indruk, daar veranderde die rosé niks aan. Het werd nog beter toen we elk een rune moesten trekken. Luna trok Gebo, Amara Fay Wunjo, en ikzelf Kenaz.

https://runesecrets.com/category/rune-meanings

We keken elkaar verwonderd aan toen Madame Bizarre haar boekje bovenhaalde en de betekenis van de runen die we hadden getrokken voorlas. Hoe was het mogelijk dat we net die drie runen uit de zak hadden gehaald! Die zaten er boenk op als je kijkt naar onze plek binnen de coven. In de meeste runenalfabetten staan die ook alledrie naast elkaar ...

Het was pas achteraf dat het me ook opviel dat we met ons drietjes alle hekserige kleurenclichés bevestigden: ikzelf droeg als één van de “Guardiens of Corioll” - aliens, remember? - een wit met rode outfit met zwarte accenten. Luna droeg een groen jurkje en glitters, véél glitters. En Amara Fay was zoals gewoonlijk helemaal in het zwart. We leken zelfs een beetje op onze godinnen! Toeval bestaat niet, zeker? :-)


Reacties

Populaire posts