Somewhere over the rainbow (Arcadia Weekend)

Omdat rijden onder invloed ook voor heksen niet aangewezen is, hadden we de heksenzalf die we tijdens een avond met Mandragora hadden gemaakt niet meteen na de workshop uitgetest. Dat zouden we doen tijdens het Arcadia Weekend, de geknipte gelegenheid om dit onder gecontroleerde en veilige omstandigheden te doen.

George had me een aantal potjes extra meegegeven zodat we daarvoor niet onze persoonlijke porties moesten aanspreken. We wisten niet goed wat te verwachten, maar volgens sommigen onder ons die hun nieuwsgierigheid niet hadden kunnen bedwingen en het al hadden geprobeerd (op een LARP, no less, ook niet meteen erg verantwoordelijk), deed de zalf helemaal niets. George vertelde me dat de dosering van ingrediënten in de zalf bewust niet al te straf was gemaakt, wat me enerzijds wel opluchtte maar anderzijds ook teleurstelde. We zouden wel zien...

Omdat het weekend vooral voor de meisjes van Pandora en de Amazones interessant was omdat de focus lag op de workshops van Phyllis Currott (die ik ondertussen al een aantal keren heb gehad), waren er niet veel van de oudere heksen meegekomen. Terwijl de meisjes zich samen met Fjierra doorheen de workshops wroette, maakten Luna, Hamamelis en ikzelf een visualisatie om onze “droomvlucht” te begeleiden.



DROOMVLUCHT 

Sluit je ogen.
Adem diep in en uit, in door je neus en uit door je mond. In en uit …. Ontspan.

Je staat aan het begin van een pad dat slingerend door het landschap loopt. Je stapt het pad op en kijkt naar boven, waar je een prachtige sterrenhemel ziet. Je loopt verder over het pad, dat naar links afbuigt, telkens verder en verder.

Achter een bocht in het pad wacht een dier of voorwerp dat kan vliegen op jou. Je weet dat het hier is om je mee te nemen en je stapt er voorzichtig op.  Je gaat er op zitten of liggen en je voelt je helemaal veilig en ontspannen.

Je voeten komen los van de grond. Je voelt hoe je naar boven begint te zweven. Je kan het zachtjes voelen in je buik. Het kriebelt een beetje.

Je vliegt steeds hoger en hoger. Als je naar beneden kijkt, kan je de kruinen van de bomen zien en het pad dat zich tussen de bomen kronkelt. Je ziet de aarde onder je. Je ziet dat je steeds verder en verder van de aarde wegvliegt, tot boven de wolken. Je komt heel dicht bij de sterren. Je bent benieuwd naar waar je naartoe vliegt. Je voelt de wind in je haar en hoe je hart begint te zingen.

Dan maak je een grote bocht, waarna je een prachtige regenboog ziet. Je duikt in de regenboog en blijft een tijdje met de regenboog meevliegen. Je steekt je hand uit en kan de regenboogdeeltjes voelen. Ze voelen zacht en kriebelig en wervelen vol kleur rondom je.

Achter de regenboog zie je een andere wereld, een wereldvol glinstering en magie. Je ziet bomen en planten in alle kleuren van de regenboog.

Rode hartjes met vleugeltjes wervelen in een grote wolk om je heen. Een lieveheersbeestje met een rood schild en witte stippen landt op je hand en kijkt je met een grote ronde bril nieuwsgierig aan. Traag vaart een orang oetan in zijn wortelkano voorbij. Onder een oranje maan op de lange rivier schuift de kano naar zee. Je hoort het getingel van een ijskar en als je omkijkt komt een gele duikboot langs je varen. Een groot oog kijkt je door de patrijspoort nieuwsgierig aan. Vijf kleine bebaarde mannetjes met een groene jas en hoed heffen hun hoed en bierpul naar je op. “Slainte!” klinkt het als je langsvaart. Daarna ruziën ze verder. Een blauw vogeltje brengt je een takje van de toverhazelaar. Donkerblauwe dolfijnen en indigo waterschildpadden buitelen snaterend om elkaar heen. Een school zingende paarse viooltjes brengt je een serenade.

Dan merk je dat je helemaal zelf aan het vliegen bent. Je vliegt verder, op ontdekkingsreis in deze wonderlijke wereld achter de regenboog. Je kijkt je ogen uit en ziet nog veel meer wonderbaarlijke dingen terwijl je over deze magische wereld vliegt. Je kan de wereld ook ruiken. Hij ruikt zoet en lekker naar bloemen en marshmallows en chocolade. Je geniet van alles wat je ziet en hoort en ruikt. Neem je tijd om deze wereld te gaan ontdekken en kennis te malen met zijn bewoners. Iedereen is blij om je te zien. Je voelt je blij en dankbaar en je zegt dat ook luidop: “Ik voel me blij en dankbaar.”



Als je voelt dat het tijd is om te vertrekken, vlieg je terug naar de regenboog. Je landt boven op de regenboog en als je er klaar voor bent, glij je langs de regenboog helemaal naar beneden. Je landt in de ketel van onbegrensde mogelijkheden. Nem uit de ketel wat je nodig hebt en als je je keuze hebt gemaakt, loop je terug naar het pad en keer je terug naar waar je reis begonnen is.

---
Bron: https://www.elsole.be/kinderyoga-oefening-meditatie-de-droomvlucht/ 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam