Specharata! (healingceremonie voor Bruno)

Toen Luna me belde met het nieuws dat één van onze goede vrienden de diagnose van kanker had gekregen, begon ze het gesprek met "Kan je eventjes gaan zitten?". Het nieuws kwam dan ook aan als een mokerslag. Dat kanker de ziekte van onze tijd is, dat wisten we al, maar de laatste tijd komt het toch wel erg dichtbij... Het was dan ook vanzelfsprekend dat we met onze coven aan de slag zouden gaan, al was het maar om hem te laten zien dat hij er niet alleen voor staat. Want een coven is niet alleen een plek om magie te leren hanteren, het is ook een plek waar je je veilig voelt en gedragen weet door een gemeenschap van gelijkgezinden. Hoe beter die verbondenheid uitdragen dan er zijn op momenten dat iemand je het hardst nodig hebt?




En dus kwamen we samen om voor Bruno een healingceremonie te houden. We werkten een keltisch ritueel uit waarin we een krachtvoorwerp voor  hem oplaadden, waaruit hij energie kon putten als hij het moeilijk had tijdens de vele chemosessies de komende maanden. Ik had hem gevraagd om een klein steentje dat in zijn zak zou passen. Ik was onder de indruk toen hij zonder aarzelen zijn trouwring van zijn vinger trok. Was een edelsteen soms ook goed? Hij was bang dat hij een steentje in zijn zak zou verliezen...  Aaargh, wat als ik zijn trouwring zou verliezen?! Mijn liefste moest ermee lachen maar ik legde de ring toch maar voorzichtig in een schuif. :-) In mijn eigen bak met stenen vond ik een schattig klein keitje dat precies in de trouwring paste. Het was alsof het zo moest zijn ... Speciaal om de energie die in de steen zou zitten te bekrachtigen stelde ik een krachtwoord samen. Dat schreef ik op het steentje. We waren er klaar voor.


HEALINGRITUEEL 25 OKTOBER 2017

Meebrengen:
  • Dikke trui of sjaal voor in de veranda
  • Voorwerp dat jouw geesten, spirits of voorouders symboliseert 
  • Een kaars of theelichtje dat je terug mee naar huis neemt. 

Benodigdheden:
  • 11 Kaarsen voor het altaar
  • Smudge, liefst bijvoet
  • Extra theelichtjes
  • Drum, ratels en belletjes
  • Voormoederkleed van Arcadia
  • Arcadia altaarkleed
  • Shutribox
  • Iets om te eten
  • Grote slangensteen
  • Voorouderkleed
  • Elementenvoorwerpen
  • Blessingolie
  • Trouwring Bruno
  • Healingsteentje


RITUEEL

Zuiveren van de aanwezigen en de plaats van het ritueel
De plaats van het ritueel is op voorhand gezuiverd door Eirinn of Bryd.   
Iedereen neemt plaats in een cirkel, rond het altaar en legt alle voorwerpen (sjaals, kaarsen, sokken, boek, balpen …) voor zich mee in de cirkel. 
Terwijl we de vuurvogel meerdere keren na elkaar opzeggen, zuiveren we eerst onszelf en als laatste zuivert Eirinn alle voorwerpen die we vandaag gebruiken tijdens het ritueel. Terwijl Eirinn dat doet, zalft Bryd alle aanwezigen en de kaarsen van iedereen in de cirkel met de blessingsolie die werd gemaakt voor Kom Op Tegen Kanker.

Zoals de Vuurvogel oprijst uit de as van het vuur,
zo worden wij nu gezuiverd.
Grote Moeder, Godin van onze harten,
zegen ons en zuiver ons.
Hemelvader, laat uw stralen ons wijden
en maak ons klaar voor dit intens ritueel.
Open onze geest voor uw dimensies.
Laat onze lippen enkel nog de waarheid spreken.
Laat onze harten de weg van de Goden volgen,
nu en altijd
Schenk onze handen de gave van het magisch werk
Laat onze voeten de heilige paden bewandelen,
in uw gezelschap en in het gezelschap van gelijken.
Blessed Be.


Trekken van de cirkel

Bryd:
Zusters en broeders,
Luister naar de stem van je hart en van je ziel
Laat liefde je openen voor wat je zoekt en hoopt te vinden.
Geef je over aan de kracht die binnenin je leeft,
Want deze kracht leeft in je sinds je eerste dag op deze planeet
Je unieke kracht als mens onder mensen.
Stel je open, voel de kracht!
Laat de energie doorheen je hart stromen en voel hoe ze ons nu verbindt

Allen:
Van heler tot heler trek ik deze cirkel

Bryd:
Van vrouw tot vrouw, van heler tot heler trekken wij vandaag onze cirkel
Verbonden door onze innerlijke kracht
In de liefdevolle aanwezigheid van de Grote Moeder
Weerspiegeld in onszelf en in onze goddelijke kracht
Blessed be

Allen:
Blessed be


Poorten openen en elementen verwelkomen 
Eirinn drumt en Bryd gebruikt instrumenten om de krachten en spirits op te roepen. 

Bryd: 
Laat ons hier vanavond beginnen met samen te ademen en zo, door onze levensadem, de drie grote sferen van Aarde, Zee en Lucht verbinden en eren, die door de wortels, de stam en de takken van de Wereldboom zijn verenigd. We ademen samen met de Aarde onder onze voeten en de diepe wortels van de wereldboom. We ademen samen met de Zeeën rondom ons en de stam die water brengt van wortel naar blad. We ademen samen met het gewelf van de grote Lucht boven ons en de wijdvertakte en ademende boomkruin. Laat onze heling ceremonie beginnen met de zegen van Aarde, Zee en Lucht.

Eirinn(Awen): 
Vrede en welkom aan de stuwende kracht van de winden, de wachters van het Oosten, kracht van de dageraad en de Lente, begin en geboorte, inspiratie en authenticiteit
Bryd gebruikt windroep om Lucht te symboliseren – Arcadia heft de handen naar boven

Eirinn (Nywfre): 
Vrede en welkom aan de stuwende kracht van de Zon, de wachters van het Zuiden, kracht van de middag en de Zomer, van alle daadkracht en actie, van passie en wil
Bryd gebruikt belletje om vuur te symboliseren – Arcadia maakt vuisten

Eirinn:
Vrede en welkom aan de stuwende kracht van het water, wachters van het Westen, kracht van de herfst en van de nacht, van de zalm met wijsheid en van Heling met Sjamanistische krachten.
Bryd gebruikt duimpiano om water te symboliseren – Arcadia maakt handen tot een kommetje

Eirinn: 
Vrede en welkom aan de stuwende kracht van de aarde, de wachters van het Noorden, kracht van de nacht en de Winter, van Beer en Everzwijn, van steen, Manifestatie en basis
Bryd gebruikt houten blokje voor Aarde – Arcadia houdt handen laag naar de aarde

Eirinn: 
Vrede en welkom aan diegene die ons dragen, beneden de Grote Moeder, de Ketel van Aarde. Boven de Grote vader die ons steunt, ketel van de Hemel. De krachten van de zon boven ons en van de Aarde onder ons
Arcadia heft 1 hand naar de lucht en richt een hand naar de aarde

Eirinn:
Vrede en welkom aan de Gidsen en Geesten, de krachten en de geesten van het land waarop wij vandaag samen te gast zijn.
Arcadia zwaait rechterhand over het land

Eirinn:
Vrede en welkom aan onze Voorouders en Zij die ons zijn voorgegaan en Zij die na ons zullen komen.
Arcadia legt handen op het hart

Eirinn: 
Vrede en welkom aan de Bron, krachten van eenheid en van veelheid.
Arcadia legt enkele vingertoppen van de rechterhand op het eigen derde oog


Trancereis
Begeleiding door Eirinn. Voorbereidende vragen: Heeft iedereen een Heilige plek? Wie kent het principe van de Levensboom? Uitleggen wat Awen en Nywfre is. 


Voorbereiding: 

1. Je steekt de kaars die je hebt meegebracht aan met de woorden:
"Moge het Grote Licht van genezing zich verbinden met deze kaars en mij verlichten als heler.”

2. Je formuleert volgende intentie: 
“ Ik, (naam), reis via mijn Heilige plek naar de onderwereld. Daar ontmoet ik de gids die me tot bij het licht van Bruno brengt. Hem stuur ik via de kaars genezend licht en energie.”

3. Maak het stil in jezelf en concentreer je op één van de kaarsen in de cirkel met ogen open.

4. Maak jezelf leeg en nodig het Grote Licht of Awen uit.
We zingen het Awen vergezeld van de klank van de Shutribox.


5. Roep Nywfre op, d.i. licht uit de aarde via voeten, enkels, onderbenen, knieën, bovenbenen, bekken, wervelkolom, ribben, buik, navel, borst, schouders, armen, ellebogen, polsen, handen, vingers, hals/nek, onderkaak, bovenkaak, tanden, tong, wangen, ogen, neus, ogen slapen, voorhoofd, kruin.
Laat beide energieën vrij door je lichaam stromen, licht van boven en licht vanonder. 


6. Kijk naar het genezend licht van de gezegende kaars, laat dit in je ogen stromen en sluit je ogen. Ontwaak op je heilige plek en open je ogen van Licht. Nodig de gids uit die je zal begeleiden naar het Licht van Bruno. Daar aangekomen, richt je je ogen op het Licht van Bruno en laat je het genezend licht via je ogen, oren, mond, handen, hard en kruin naar het Licht van Bruno stromen. Omdat je in verbinding staat met het Genezend Licht via de kaars, kan je zoveel Licht sturen als je maar wil. Je bent slechts een kanaal, je geeft niet jezelf maar je geeft Genezend Licht door.

7. Sluit je ogen en verbreek de toevoer van Licht. Vraag je gids om je terug te brengen naar je Heilige plek. Hier zorg je even voor jezelf. Laat de energie van de Heilige plek naar je toestromen. 

8. Bedankt de gids en het licht. Danken is heel belangrijk! Het toont je respect en laat zien dat je de contacten die je hebt gelegd niet vanzelfsprekend zijn.

9. Als je klaar bent met je bedanking, begin je stilletjes terug te zingen. We blijven zingen en gaan organisch over naar het opladen ven een helingsteen.


Opladen van een helingsteen
Bryd heeft aan Bruno gevraagd om een steen uit te zoeken waarmee hij een verbinding voelt. Hij heeft zijn trouwring meegegeven waarin een paar robijntjes zitten. Bedoeling is dat we die gaan opladen met kracht. 

We blijven daarvoor gewoon doorzingen. Bryd zingt een wens en stuurt die in de steen. Dan geeft ze de steen door aan de persoon die links van haar staat. Die doet hetzelfde en geeft de steen ook weer door. Iedereen blijft zijn wens verder zingen tot de steen weer bij hem/haar is. De bedoeling is dat we drie ronden doen. Het is niet erg als er dubbels in zitten.

We eindigen met een laatste ronde waarin we gewoon zingen, zonder woorden, en energie naar de steen sturen. Als het zingen vanzelf is gestopt bekrachtigt Bryd met een krachtwoord.

Bryd: 
Specharata. Zo zal het zijn.



Poorten sluiten en elementen bedanken 
Eirinn drumt en Bryd gebruikt instrumenten om de krachten en spirits te laten vertrekken. 

Eirinn: 
Dank aan de Bron, krachten van eenheid en van veelheid.
Arcadia legt enkele vingertoppen van de rechterhand op het eigen derde oog

Eirinn:
Dank aan onze Voorouders en Zij die ons zijn voorgegaan en Zij die na ons zullen komen.
Arcadia legt handen op het hart 

Eirinn:
Dank aan de Gidsen en Geesten, de krachten en de geesten van het land waarop wij vandaag samen te gast zijn.
Arcadia zwaait rechterhand over het land

Eirinn: 
Dank aan diegene die ons dragen, beneden de Grote Moeder, de Ketel van Aarde. Boven de Grote vader die ons steunt, ketel van de Hemel. De krachten van de zon boven ons en van de Aarde onder ons
Arcadia heft 1 hand naar de lucht en richt een hand naar de aarde

Eirinn:
Dank aan de stuwende kracht van de aarde, de wachters van het Noorden, kracht van de nacht en de Winter, van Beer en Everzwijn, van steen, Manifestatie en basis
Bryd gebruikt houten blokje voor Aarde – Arcadia houdt handen laag naar de aarde

Eirinn:
Dank aan de stuwende kracht van het water, wachters van het Westen, kracht van de herfst en van de nacht, van de zalm met wijsheid en van Heling met Sjamanistische krachten.
Bryd gebruikt duimpiano om water te symboliseren – Arcadia maakt handen tot een kommetje

Eirinn (Nywfre):
Dank aan de stuwende kracht van de Zon, de wachters van het Zuiden, kracht van de middag en de Zomer, van alle van daadkracht en actie, van passie en wil
Bryd gebruikt belletje om vuur te symboliseren – Arcadia maakt vuisten

Eirinn (Awen):
Dank aan de stuwende kracht van de winden, de wachters van het Oosten, kracht van de dageraad en de Lente, begin en geboorte, inspiratie en authenticiteit
Bryd gebruikt windroep om Lucht te symboliseren – Arcadia heft de handen naar boven


Openen van de cirkel

Allen:
Van heler tot heler open ik deze cirkel

Bryd:
Van vrouw tot vrouw,
Van mens tot mens openen wij onze cirkel
Elk van ons, krachtig en sterk, gaan we straks terug onze eigen weg, maar door onze innerlijke kracht zijn we blijvend verbonden.
Moge de Godin, tot we elkaar weerzien,
je zachtjes vasthouden in het holle van haar hand;
En je in liefde omhullen.
Blessed be

Allen:
Blessed be

Chant:
May the circle be open
but unbroken
may the love of the goddess be forever in our hearts
Merry meet, and merry part
and merry meet again

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam