Nieuwe scheuten! (Ostara - Info-avond Arcadia)

Elenor kwam me oppikken om samen naar Fjierra’s huis te rijden. Daar zouden de kandidaten voor de nieuwe lesgroep van Arcadia hun opwachting make voor een eerste wederzijdse kennismaking, om te zien of het klikt.

We waren netjes op tijd, vroeger dan anders 😊, en zagen hoe langzaam maar zeker Fjierra’s living vol liep met bekende en minder bekende gezichten, een uiteenlopende groep vrouwen en één man. Die man bleek enkel een “sacoche” te zijn vanavond en kwam met zijn vriendin mee.

Wat is dat toch bij Arcadia dat er zo weinig mannen bij ons aansluiten? Waarschijnlijk denken veel mensen dat wij alleen met vrouwen werken, maar dat is helemaal niet zo. Al moet ik toegeven dat de enige man die ooit in de coven zat een homo was, al was dat volledig toevallig en compleet terzijde.

In tegenstelling tot bij de vorige lesgroepen, had ik me vanavond echt voorgenomen om bij de eerste kennismaking aanwezig te zijn. Ik vind het altijd bijzonder jammer dat de meisjes en jongens in de lesgroepen pas met ons kennis maken tijdens de open jaarfeesten die we elk jaar organiseren. Dat zijn er immers maar twee, niet voldoende om een band te kweken. En dat is wat een coven voor mij grotendeels is: een hechte gemeenschap van vrouwen en mannen die met elkaar verbonden zijn en waar je de volle honderd procent op kan vertrouwen. Maar dat vergt tijd en werk.

Nadat we een kennismakingsrondje hadden gedaan trokken we een cirkel om samen voor de eerste keer Ostara te vieren. Elenor had paaseitjes meegebracht, die we tijdens het ritueel oplaadden met een wens voor een nieuw begin. En zo schonken we elkaar de gift van een nieuwe start. Heel toepasselijk voor deze fijne en krachtige (nieuwe les)groep dames en een heer die veel goesting hadden om er samen met Arcadia iets moois van te maken.




OSTARA-RITUEEL
Info-avond Arcadia 22 maart 2017

Toelichting
De lente-evening, de groeikracht in de natuur die duidelijk voelbaar en zichtbaar is, aan de narcissen en forsythia die al bloeien als voorbode van een vruchtbare zomer.
Het zonnefeest Ostara is een feest om deze groeikracht te vieren, maar ook om het evenwicht in de natuur te eren.
We leven vandaag op de balans tussen licht en duisternis, een balans die je nog vaak zal moeten vinden in alle nieuwe dingen die je ontdekt. Om die balans te versterken, willen we een ritueeltje doen, waarin jullie kunnen aanvoelen hoe Arcadia werkt en wat je aan magische ervaringen mag verwachten.

Benodigdheden

  • Mandje met rode eitjes
  • 4 elementenkaarsjes en drie kaarsjes in het midden voor zon, aarde en goden binnenin ons
  • Aqua di Florida/ Palo Santo


Ritueel
Voor het ritueel kunnen de aanwezigen zich zuiveren met Palo Santo en/of Aqua di Florida.

Arcadia:
Zoals de Vuurvogel oprijst uit de as van het vuur, zo worden wij nu gezuiverd.
Grote Moeder, Godin van onze harten, zegen ons en zuiver ons.
Hemelvader, laat uw stralen ons wijden en maak ons klaar voor dit intens ritueel.
Open onze geest voor uw dimensies.
Laat onze lippen enkel nog de waarheid spreken.
Laat onze harten de weg van de Goden, volgen nu en altijd
Schenk onze handen de gave van het magisch werk
Laat onze voeten de heilige paden bewandelen,
in uw gezelschap en in het gezelschap van gelijken.
Blessed Be.

Elenor:
Zusters,
Luister naar de stem van je hart en van je ziel
Laat liefde je openen voor wat je zoekt en hoopt te vinden.
Geef je over aan de kracht die binnenin je leeft,
Want deze kracht leeft in je sinds je eerste dag op deze planeet
Je unieke kracht als vrouw onder vrouwen, als zusters onder je zusters.
Stel je open,
Voel de kracht!
Laat deze energie doorheen je hart stromen en voel hoe ze ons nu verbindt

Allen:
Van zuster tot zuster (broeder) trek ik deze cirkel

Elenor:
Van vrouw tot vrouw,
Van zuster tot zuster trekken wij vandaag onze cirkel
Verbonden door onze innerlijke kracht
In de liefdevolle aanwezigheid van de Grote Moeder
Weerspiegeld in onszelf en in onze Godinnen
Blessed be

Voor je de aanroeping voor het element uitspreekt, steek je de kaars aan die bij dit element hoort. Bij het aanroepen, stel je jezelf deze richting voor en laat je het beeld dat nu bij jou wil komen, helemaal in je aura komen.

Eirinn:
We groeten en verwelkomen de stuwende kracht van de winden, de wachters van het Oosten, kracht van de dageraad en de Lente.

Fjierra:
We groeten en verwelkomen de stuwende kracht van de Zon, de wachters van het Zuiden, kracht van de middag en de Zomer.

Elenor:
We groeten en verwelkomen de stuwende kracht van de Zee, de wachters van het Westen, kracht van de avond en de Herfst.

Bryd:
We groeten en verwelkomen de stuwende kracht van de aarde, de wachters van het Noorden, kracht van de nacht en de Winter.

Elenor:
We groeten en verwelkomen de krachten van de zon boven ons en van de Aarde onder ons.
We groeten en verwelkomen de krachten van de goden in ons.
We groeten en verwelkomen de krachten van onze voorouders, van hen die voor ons zijn gekomen en van hen die na ons zullen komen.
We groeten en verwelkomen de krachten en de geesten van het land waarop wij vandaag samen te gast zijn.

Iedereen zet zich gemakkelijk voor de meditatie.

Elenor:
Ga ontspannen zitten of liggen met een rechte rug en sluit je ogen. Adem diep in, hou je adem dan een paar tellen vast, en adem traag weer uit. Voel je lichaam ontspannen. Adem nog eens diep in, hou je adem weer eventjes vast, en adem traag weer uit. Je lichaam raakt doortrokken van een prettig, ontspannen gevoel. Adem een laatste keer diep in, hou je adem weer vast, en adem langzaam terug uit. Voel of er nog ergens spanningen in je lichaam zitten en maak die los. Door nog een keer diep in en uit te ademen kan je ook deze spanningen wegblazen.

Visualiseer je nu de kleur groen. Je ziet voor je een groen vlak. Langzaam wordt dit een weide, waarin het gras lichtjes beweegt in de wind. Voor je zie je een oude plant staan. De plant heeft vorig jaar zijn grote bloei gekend en zaden gemaakt: jij bent een van zijn zaadjes.

Je bent net in de grond gestopt door mensenhanden, dierenpootjes of een zucht van de wind. Je hebt geslapen, als was je schijndood, tijdens de lange winter. De kou heeft je doen rijpen, en nu zijn de omstandigheden geschikt om je groeicyclus te beginnen. Nu moet je wakker worden en gaan groeien. Je tintelt en trilt terwijl je uitdijt. Die beweging maakt dat je zachtjes uit je schil barst. Je kunt nu gaan opnemen wat je nodig hebt voor je groei.

Je drinkt vocht van de aarde en neemt alles op wat voedzaam voor je is. Je neemt alleen wat je echt nodig hebt, en je weet wat je nodig hebt. Eerst vorm je je wortels. Ze trekken diep de aarde in, om jou te verankeren en ook om te zoeken naar voedsel voor jou, zodat je verder kunt groeien. Nu begin je omhoog te groeien, naar het licht en de warmte van de zon en je stuwt je eerste groene blaadjes omhoog.

Het zonlicht en haar warmte trekken je omhoog en naar buiten. De aarde geeft je nog meer water en voedingsstoffen, en je vormt nog meer blaadjes en diepere wortels. Zolang je omgeving je blijft voeden, blijven jullie samen de slingerende dans dansen van opnemen en uitdijen, inademen en uitademen, terwijl jij je ontvouwt en precies degene wordt die je bent.

Hou dat gevoel vast, voel of stel je voor hoe je inademt - je neemt op wat je nodig hebt – en uitademt - je groeit en dijt uit - zolang je wilt. Adem nu diep in en adem langzaam weer uit, waarbij je terugkeert in je lichaam. Open als je zover bent je ogen. Welkom terug!

Opladen eitjes:
Het zaadje in de meditatie groeide door zich te voeden vanuit de aarde. Vandaag zijn deze rode eitjes symbool voor de kiemende groeikracht waar we nu, bij het begin van de lente, veel van kunnen voelen. Ze zijn tijdens dit ritueel opgeladen met vernieuwende lenteenergie.

Neem nog even de tijd om hier je wens in te blazen van spirituele en persoonlijke groei voor je buur die links van je zit en geef ze dan aan deze persoon.
Als je je eitje ontvangen hebt, mag je het ineens opeten.

Elenor:
We danken de krachten en de geesten van het land waarop wij vandaag samen te gast waren.
We danken de krachten van onze voorouders, van hen die voor ons zijn gekomen en van hen die na ons zullen komen.
We danken de krachten van de goden in ons.
We danken de krachten van de zon boven ons en van de Aarde onder ons.

Bryd:
We danken de stuwende kracht van de aarde, de wachters van het Noorden, kracht van de nacht en de Winter.

Elenor:
We danken de stuwende kracht van de Zee, de wachters van het Westen, kracht van de avond en de Herfst.

Fjierra:
We danken de stuwende kracht van de Zon, de wachters van het Zuiden, kracht van de middag en de Zomer.

Eirinn:
We danken de stuwende kracht van de winden, de wachters van het Oosten, kracht van de dageraad en de Lente.

Allen:
Van zuster tot zuster open ik deze cirkel

Elenor:
Van vrouw tot vrouw, van zuster tot zuster openen wij onze cirkel
Elk van ons, krachtig en sterk, gaan we straks terug onze eigen weg, maar door onze innerlijke kracht zijn we blijvend verbonden.
Moge de Godin, tot we elkaar weerzien, je zachtjes vasthouden in het holle van haar hand;
En je in liefde omhullen.
Blessed be

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam