Perfect vertrouwen (AmmaDevi)

Het was een heerlijk warme avond, het lijkt wel of lente en zomer de laatste jaren omgewisseld zijn, en dus zaten we in Eirinns tuin. De vorige les hadden we huiswerk gekregen en het was aan Ellen om de spits af te bijten. We moesten onszelf voorstellen aan de hand van een persoonlijkheidsdoos, zodat we elkaar beter zouden leren kennen en leren vertrouwen.

De oefening spreekt van een doos, maar dat kan je interpreteren zoals je dat zelf wil. Ellen had er een grote tekening van gemaakt, een soort van getekende collage, met allemaal dingen die voor haar belangrijk zijn of die een belangrijke rol hebben gespeeld en nog spelen in haar persoonlijke groei, letterlijk en figuurlijk. Vrijuit sprak ze over wat haar had gemaakt tot de mooie warme vrouw die ze is, de tekeningetjes gebruikend als een soort van rode draad doorheen haar leven.We waren allemaal erg onder de indruk, ze had het grondig aangepakt! De lat lag meteen heel hoog voor de rest van ons :-)

Je kon gewoon voelen hoe ieders energie zich samenvoegde om iets anders te worden. 1 + 1 = 3. Dat klopte hier absoluut. Om die groepsenergie nog beter te voelen, haakte Eirinn er nog een extra oefening aan vast. Via een visualisatie zouden we proberen het aura van Ellen te voelen, en dat van onszelf natuurlijk ook. We moesten proberen ons aura te voelen, als een soort van energieveld rondom ons, en dan uitreiken naar Ellen om dat van haar te voelen. Nog voor Eirinn had uitgeweid voelde ik me als een grote beweeglijke massa. Ik wiegde heen en weer. Het was aslof ik geen botten had en enkel die dichte massa was. Ik voelde vloeibaar, of was ik een gasbel? Ik kon mezelf bewegen doorheen heel mijn lijf, alsof ik een klein visje was dat aan het rondzwemmen was in een plastiek zakje, zoals de visjes die je vroeger meekreeg op de kermis.

Eirinn vroeg ons om ons aura op te blazen. Dat was leuk. Het voelde alsof er door een pijpje lucht in een ballon werd geblazen. Je zag het vorm krijgen. Ik zag hoe mijn vingers uitrolden en op zijn plaats popten, alsof ze pas vorm kregen nadat ik mijn aura had opgeblazen. Ik moest lachen. Ik kon niet anders dan een beetje spelen: ik liet mezelf een beetje plat gaan en blies mezelf dan weer een beetje op, en elke keer zag ik die vingertjes op zijn plaats poppen. In mijn hoofd gierde ik het uit! :-)

Dan moesten we in ons hoofd kijken naar de vrouwen links en rechts van ons en de kleur van hun aura proberen te zien. Inge zat links van me, Ellen rechts. Inge was groenig, dat dacht ik tenminste, maar ik zag hoe haar kleur zich veranderde naar blauw. Maar het was beweeglijk, als het groen-blauwe water van de Middellandse Zee. Heel bijzonder. Ellens aura was purper, bijna mauve. Het glansde helemaal. Ook heel bijzonder. Mijn eigen aura was felgeel.

Eirinn vroeg ons nu om ons aura verder op te blazen, tot onze aura's elkaar raakten, en naar Ellen te reiken. Je zou verwachten dat de kleuren in elkaar zouden oplossen, maar dat gebeurde tot mijn verbazing helemaal niet. Waar mijn aura dat van Ellen raakte, was het alsof beide aura's een venn-diagram waren, met een geel-paars-gestreepte zone, als een circustent, of de kousen van Mad Hatter in Alice in Wonderland. Dit was toch al te gek!

Bij een kopje women's tea en een grote plak cake werd er vrijelijk en openhartig gepraat over elkaars problemen en verlangens. Er bloeide hier iets moois open, het was nog broos en voorzichtig, maar het was onmiskenbaar. Dit is echt wel een speciale groep.

---

De kleur van aura's en de betekenis hiervan:

De betekenis van de kleuren van een aura komen grotendeels overeen met de algemene kleurensymboliek. Denken we maar aan die lichtblauwe jurk die Onze Lieve Vrouw typeert :-)  

  • Rood: activiteit, extrovertheid, beweging, vitaliteit, nervositeit, emotionaliteit
  • Lichtrood: enthousiastme, vreugde, erotiek, seksualiteit, sensibiliteit, dominantie, vastberadenheid
  • Donkerrood: daadkracht, wil, mannelijkheid, woede, ergernis, leidersnatuur, moed, boosheid
  • Donkerbruin: egoïsme, liefdeloosheid, aardegebonden, afhankelijkheid, ziekte, vernietiging
  • Oranje: creativiteit, actieve intelligentie, zelverzekerdheid, levenslust, warmte, gevoeligheid, openheid naar de wereld toe
  • Oranje-geel: scherp verstand, zelfbewustzijn, ambitie
  • Geel: spontaniteit, intellect en verstand, organisatietalent, ego, sociale vaardigheden, originaliteit
  • Lichtgeel: openheid, luchtigheid, helder verstand, sterke persoonlijkheid, frisheid
  • Okergeel: stabiliteit, realiteit, spaarzaamheid, spanning
  • Groen: betrokkenheid, groei, verandering, overgave, rust, liefde
  • Geel-groen: sympathie, medegevoel, communicatie
  • Donkergroen: stijl, eigendunk, aanpassingsvermogen, levenskracht, verslagenheid, materialisme
  • Blauw: introvert, rust, verdieping, afstandelijkheid, eenzaamheid, waarheid, toewijding, wijsheid, stabiliteit, intuïtie
  • Lichtblauw: toewijding aan idealen, zachtheid, eenzaamheid, gereserveerdheid
  • Indigo: genezende eigenschappen, goedheid, geslotenheid, serieusheid, voorzichtigheid
  • Lila: mystiek, magie, diepzinnigheid, tolerantie
  • Roze: sensibiliteit, fijngevoeligheid, emotionaliteit, vrouwelijkheid, sentimentaliteit, zachtheid, vurig verlangen
  • Violet: intuitie, kunst, kreativiteit, paranormale begaafdheid, geloof, fantasie, geheimzinnig, gereserveerdheid, spiritualiteit
  • Wit: ontwikkelde spiritualiteit, hoger bewustzijn, energiestuwing, wijsheid

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam