Coven Cuisine: Pôppes Bosbessencrumble
Nodig voor een grote schaal crumble:
- 450g blauwe bosbessen (vers of uit de diepvries)
- 50g voor bij het fruit + 150g suiker voor bij de bloem
- 150g ongezouten boter
- 150g bloem
- 50g amandelschilfers (je kan hier ook nog gehakte walnoten bijvoegen)
- ongezouten boter en bloem voor het invetten van de schaal
Het recept is heel gemakkelijk, je hoeft er niet voor te kunnen koken of bakken. :-)
Aan de slag dus.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng in een kom de bosbessen met de suiker en laat even staan.
Meng in een andere kom de bloem met de suiker. Was je handen en werk de boter in kleine blokjes doorheen het bloemmengsel, tot je een kruimelachtige massa krijgt. Meng daarna de amandelschilfers en de gehakte nootjes met het kruimelmengsel.
Wrijf een ovenschotel in met boter en doe daar een klein beetje bloem overheen.
Doe de bosbessen in de ovenschotel. Verdeel over de bosbessen nog een paar kleine klontjes boter. Dek de bosbessen vervolgens af met het kruimelmengsel.
Bak de bosbessencrumble 40 tot 45 minuten in de oven of tot je ziet dat het deeg een bruin kleurtje krijgt.
Het lekkerst is hij met crème anglaise of een bollethe vanille-ijs, met een grote dot slagroom. Hemels lekker!
Reacties