Ik hou van mij (Covenbijeenkomst Hagazussa)

Mijn liefste nam me voor Valentijn mee naar Dôme sur Mer, om kreeft te gaan eten. Hij had het onthouden toen ik een tijdje geleden verzuchtte dat dat zo lekker was en ook al zooo lang geleden :-). Hij heeft zo zijn momenten, meer dan ik in ieder geval, want ik ben niet goed met verjaardagen, speciale gelegenheden en eigenlijk alles waarvoor je een agenda nodig hebt om het te onthouden …

Als ik weeral uit de lucht val omdat ik niet doorhad dat dat speciale etentje ter gelegenheid van onze huwelijksverjaardag was en hij naar goede gewoonte met zijn ogen rolt en dramatisch verzucht dat het huwelijk zwaar om dragen is, besef ik weer hoe graag wij elkaar zien en wat voor een wonder dat eigenlijk is.

Elkaar graag zien veronderstelt een evenwicht, een relatie waarin de machtsverhoudingen gelijk zijn verdeeld en waarin ieder goed in zijn vel zit. Dat laatste is belangrijker dan je denkt. Ik had het heel moeilijk om mijzelf over te geven, de sleutels van mijn koninkrijk af te geven aan een ander. Dat kon je zelfs letterlijk nemen, want terwijl ik al een jaar lustig bij mijn lief in Antwerpen zat, hield ik nog steeds krampachtig vast aan mijn eigen appartementje in Verwegistan. Nu klinkt het onnozel, maar toen ik de huur eindelijk opzegde, voelde dat als een overwinning.

Mijzelf zonder voorwaarden overgeven was het grootste geschenk dat ik te geven had, hoe onzeker ik me daarbij ook voelde. Dat cadeau is immers maar evenveel waard als de waarde die je er zelf aan geeft. Als je je relatie serieus neemt, moet je dus eerst jezelf graag zien.

Tijd dus om onze eigenwaarde te bevestigen of op te krikken en de liefde te verklaren aan onszelf!

Bronnen:



RITUEEL

Nodig voor het ritueel:

  • Een kookpot;
  • Water
  • Een kaneelstok voor alle deelnemers;
  • Bijvoetsmudge;
  • Kwartierkaarsen;
  • Grote kaars voor op het altaar (symbool voor het vuur in ons midden);
  • Een rode kaars voor de Godin;
  • Een rood theelichtje voor elke deelnemer;
  • Rozenblaadjes;
  • Drum;
  • Witte papiertjes & rode stift.

Een beetje huiswerk vooraf!
Gedurende de vijf dagen voor de bijeenkomst neem je even de tijd om naar jezelf te kijken. Ga voor de spiegel staan, kijk naar jezelf en zeg luidop in één woord een eigenschap van jezelf die je top vindt. Bijvoorbeeld: "Ik ben mooi." of "Ik ben empathisch." Schrijf dit ook elke dag op een papiertje, steek dat onder een theelichtje en steek dat aan terwijl je nogmaals herhaalt "Ik ben mooi"... Doe dat 5 dagen lang en breng de briefjes mee naar de covenbijeenkomst.


Klaarzetten van het altaar
Op het altaar – in casu de keukentafel :-) – maken we met rozenblaadjes een groot hart. Op het hart zetten we voor elke priesteres een rood theelichtje met daaronder de huiswerkbriefjes van de afelopen vijf dagen. In het midden van het hart zetten we een grote rode kaars voor de godin en een (altaar)kaars voor Arcadia.



Zuivering en wijding
Eén van de priesteressen zuivert zichzelf met de bijvoetsmudge en loopt daarna drie maal widershins rond de cirkel om de cirkel te zuiveren. Ondertussen staan de andere priesteressen klaar aan de rand van de cirkel. 

Als de cirkel gezuiverd is, zuiveren de priesteressen zichzelf één voor één met de bijvoetsmudge en nemen daarna plaats in de cirkel. Eén van de priesteressen steekt de altaarkaars op het altaar aan. De andere kaarsen worden pas later in het ritueel aangestoken.

Als alle priesteressen in de cirkel staan, zwijgend, concentreert iedereen zich op het openen van de chakra’s en het binnenstromen van energie via de wortel- en kruinchakra tot beide energieën zich volledig hebben gemengd in hart- of zonnevlechtchakra. 

Allen:
Zoals de Vuurvogel oprijst uit de as van het vuur, zo worden wij nu gezuiverd.
Grote Moeder, Godin van onze harten, zegen ons en zuiver ons.
Hemelvader, laat uw stralen ons wijden en maak ons klaar voor dit ritueel.
Open onze geest voor uw dimensies.
Laat onze lippen enkel nog de waarheid spreken.
Laat ons hart de weg van de Goden volgen, nu en altijd.
Schenk onze handen de gave van het magisch werk.
Laat onze voeten de heilige paden bewandelen, in uw gezelschap en in het gezelschap van gelijken.
Blessed Be.


Maken van een heilige plek – trekken van de cirkel
Het vuur in het midden van de cirkel wordt aangestoken.
Visualiseer een doorschijnende cocon van bescherming rondom de cirkel.

Bryd:
Luister naar de stem van je hart en van je ziel.
Laat liefde je openen voor wat je zoekt en hoopt te vinden.
Geef je over aan de kracht die binnenin je leeft en laat die energie doorheen je hart stromen.
Voel hoe je unieke kracht als mens onder de mensen, vrouw onder vrouwen, priesteres onder priesteressen, als zuster onder je zusters, jou en iedereen rond dit vuur nu verbindt.

Bryd:
(neemt de hand van de priesteres links van haar, duimen naar links)
Van zuster tot zuster trek ik deze cirkel.
(vervolgens gaat de priesteres links verder tot de cirkel helemaal rond is)

Bryd:
Van zuster tot zuster, van vrouw tot vrouw, van priesteres tot priesteres staan wij hier vandaag rond dit heilige vuur. We trekken onze cirkel over de grenzen van ruimte en tijd, verbonden door onze innerlijke kracht, in de liefdevolle aanwezigheid van de Grote Moeder, weerspiegeld in onszelf en in onze Godinnen.
Blessed Be.


Verwelkoming van de spirits
Nu ontsteken we de kaarsen die de vier windrichtingen symboliseren met een vlammetje van het grote vuur in het midden van de cirkel. We verwelkomen de wachters en de spirits van de elementen. We nodigen ook de spirits van het land en van onze voorouders uit. Het is nog steeds winter en dus starten we met het element Aarde.

Priesteres 1:
Welkom, wachters en spirits van het element Aarde, de stuwende kracht van het ijs, van de nacht en van de Winter.
Ik vraag voor iedereen in onze cirkel dat we hier krachtig en standvastig mogen staan.
Laat het vuur daarom branden in het Noorden om de Cirkel te verlichten en sterk te maken.
Welkom!
(Steek de kaars aan)

Priesteres 2:
Welkom, wachters en spirits van het element Lucht, de stuwende kracht van de winden, van de dageraad en van de Lente.
Ik vraag voor iedereen rond dit vuur een heldere geest.
Laat het vuur daarom branden in het Oosten om onze Cirkel te verlichten en de adem van het leven te geven.
Welkom!
(Steek de kaars aan)

Priesteres 3:
Welkom, wachters en spirits van het element Vuur, de stuwende kracht van de Zon, van de middag en van de Zomer.
Ik vraag voor iedereen in onze cirkel bevlogenheid en passie.
Laat het vuur daarom branden in het Zuiden om onze Cirkel te verlichten en te verwarmen.
Welkom!
(Steek de kaars aan)

Priesteres 4:
Welkom, wachters en spirits van het element Water, de stuwende kracht van de Zee, van de avond en van de Herfst.
Ik vraag voor iedereen in onze cirkel dat zuivere gevoelens ons bezielen.
Laat het vuur daarom branden in het Westen om de Cirkel te verlichten en te zuiveren.
Welkom!
(Steek de kaars aan)

Priesteres 5:
Welkom, krachten van de elementen,
Welkom, krachten van de zon boven ons en van de aarde onder ons.
Welkom, spirits van het land waarop wij vanavond mogen vieren.
Welkom, voorouders, disir van Arcadia, gij die ons voor zijt gegaan en gij die nog na ons zult komen.
Welkom


Verwelkoming van de godin
De priesteressen houden hun hand drie tellen op hun hart, vervolgens op hun lippen en dan op hun voorhoofd. De priesteressen heffen dan hun armen naar boven.

Bryd:
Wees gegroet, Brigandhu, Vrouwe van het Vuur dat de wereld doet ontwaken, wees welkom in onze cirkel. Wij steken dit vuur aan om u te eren en onze liefde en dankbaarheid duidelijk te maken.
Bryd steekt de kaars voor de Godin aan. 

Allen:
Wees welkom.


Magisch werk: een liefdesdrankje voor onszelf

De voorbereiding: sigil magick
Alle deelnemers hebben de briefjes bij met de goede eigenschappen van zichzelf die ze top vinden. Aan de hand van alle eigenschappen van alle deelnemers aan het ritueel, maken we een sigil. We kunnen hiervoor verschillende methoden gebruiken, maar we proberen samen één sigil te maken volgens de manier van Laura Tempest Zakroff (https://www.lauratempestzakroff.com/). We vertalen de eigenschappen in aparte symbolen, die we samenvoegen tot één mooi symbool. 



We tekenen dat symbool, met onze initialen in het centrum, op de bodem van een Turks theeglaasje en zetten dat even in de oven zodat de inkt wordt gefixeerd. Ondertussen zetten we een pot met water op het vuur.



Neem vervolgens een briefje en schrijf de eigenschappen van je eigen vijf briefjes over:

Ik ben (eigenschap 1)
Ik ben (eigenschap 2)
Enz. …

Rol het briefje rond een kaneelstok. Kaneel is een kruid dat in veel spells wordt gebruikt rond liefde, voorspoed, spirituele verbondenheid, bescherming, healing en geluk. Het is één van de meest gebruikte ingrediënten in spells. Bovendien kan je het aan gelijk welke spell toevoegen om een snellere uitkomst te krijgen of de spell een extra boost te geven. En het is natuurlijk ook één van die dingen waar je als vanzelf warm van wordt. Zeer toepasselijk dus :-)

Visualisatie
Terwijl we wachten tot het water kookt, zetten we onszelf comfortabel voor een visualisatie. Hou de kaneelstok met het briefje in je hand. Sluit je ogen en ontspan. Adem diep in en uit.

Visualiseer dat je voor de spiegel staat. Je kijkt naar je spiegelbeeld in de spiegel. Je kijkt naar de zachte welving van je kaken, de glinstering in je ogen, de fijne haartjes van je wenkbrauwen, … Neem het beeld in je op en besef dat dat fantastische wezen dat naar je terugkijkt vanuit het glas jijzelf bent.

Zeg danku tegen je spiegelbeeld. Vertel aan je spiegelbeeld hoe dankbaar je bent dat het altijd bij je is. Hoe dankbaar je bent dat het je altijd steunt. Vertel het hoe je van het spiegelbeeld houdt, hoe mooi het is, hoe sterk het is, en hoe dankbaar je bent dat het aan jouw zijde staat.

Beeld je nu in dat een gouden licht naar beneden straalt, in de kruinchakra van je spiegelbeeld. Zie hoe het gouden licht langzaam naar beneden beweegt, langs het voorhoofd van je spiegelbeeld, de kaken, de keel, de schouders en zo verder tot je spiegelbeeld helemaal begint te stralen met een gouden gloed. Je blijft kijken en ziet hoe je spiegelbeeld helemaal straalt.

Kijk naar het stralende, goddelijke wezen dat naar je terugkijkt, helder en stralend en vol licht. Dank je spiegelbeeld omdat het (ALLE EIGENSCHAPPEN DIE IN DE SIGIL ZITTEN) is.

Als je klaar bent dank je je spiegelbeeld nog een laatste keer. Neem afscheid, tot je elkaar vanavond of morgenvroeg terugziet, en denk dan terug aan dat moment waarop je besefte dat dat stralende wezen jijzelf bent. 

Open dan je ogen en doe je kaneelstokje met het opgerolde briefje in het kokende water.

Affirmatie
Terwijl ons liefdeselixir staat te trekken, zetten we ons in een cirkel rond het altaar met de rode kaarsjes. Elke priesteres neemt de huiswerkbriefjes in haar hand. Elenor begint zachtjes te drummen. Ieder om beurt zeggen we een affirmatie gebaseerd op één van onze briefjes waarop de andere priesteressen antwoorden. Bijvoorbeeld:


Priesteres 1:
Ik ben mooi

Allen: 
Jij bent mooi.

Priesteres 2: 
Ik ben slim.

Allen: 
Jij bent slim.

Enzoverder…

We doen dat in een strak ritme zodat we met de hele coven in een flow terechtkomen… Als elke priesteres haar vijf affirmaties heeft uitgesproken, eindigen we met:

Priesteres 1: 
Ik hou van mij.

Allen:
Wij houden van jou.

Priesteres 2: 
Ik hou van mij.

Allen: 
Wij houden van jou.

Dit gaat verder tot elke priesteres dit heeft uitgesproken.
Daarna scheppen we het liefdeselixir in de glaasjes en drinken de toverdrank op.



Muziek: Ik hou van mij (Harrie Jekkers)
https://www.youtube.com/watch?v=k4W7sAAcCXM

Ik hou van mij hoor je nooit zingen
Ik hou van mij wordt nooit gezegd
maar ik hou van mij ga ik toch zingen
want ik hou van mij, van mij alleen en ik meen het echt, hehehehe!

Ik hou van mij, want ik ben te vertrouwen
Ik hou van mij, van mij kan ik op aan
Ik hou van mij, op mij kan ik tenminste bouwen
Ik hou van mij en ik laat mij nooit meer gaan!

Ik blijf bij mij, en niet voor even
Ik blijf bij mij, voor eeuwig en altijd
ben zelfs bereid mijn leven voor mezelf te geven
ik blijf bij mij, totdat de dood mij scheidt!

Ik hou van jou zeg ik soms ook wel
Ik hou van jou, schat en ik meen het echt
maar ik hou van jou zeg ik alleen maar voor de spiegel
zo komt ik hou van jou weer bij mezelf terecht, heeey!

Ik hou van mij, van mij, van mij en van geen ander, yeah yeah!
Want ik ben verreweg, de leukste die ik ken, jeuh
Ik hoef mezelf zonodig ook van mij niet te veranderen
ik hou van mij mezelf, gewoon zo als ik ben

Want ik hou van jou betekent meestal:
schat, hier heb je mijn problemen, los maar op, jeuh!
ik leef in een hel en verwacht van jou de hemel (ja)
Je geeft de hel weg, dank je wel zeg, rot lekker op

Want houden van een ander, dat heb jij alleen maar nodig 
omdat je niet genoeg kan houden van jezelf
Hou van jou joh, maak de ander overbodig,
want ware liefde, geloof me, begint áltijd bij jezelf
want ik hou van jou is niet de sleutel tot de ander 
maar ik hou van mij, al klinkt het bot en slecht
want wie van zichzelf houdt, die geeft pas echt iets kostbaars
als ie ik hou van jou tegen een ander zegt


Bedanken van de godinnen en de goden

Bryd:
Grote godin, Brigandhu,
Wij zijn u dankbaar voor uw aanwezigheid en inspiratie vanavond.
Mogen wij, tot wij elkaar weerzien, vervuld blijven van uw liefde en genieten van uw warme verbondenheid.
Dank u en tot ziens!


Bedanken van de elementen 

Priesteres 5:
Dank u, krachten en spirits van het land waarop wij vandaag samen mochten komen om te vieren.
Dank u, voorouders, disir van Arcadia, gij die voor ons zijt gekomen en gij die na ons zullen komen.
Dank u, krachten van de zon boven ons en van de Aarde onder ons.
Dank u en tot ziens.

Priesteres 4:
Dank u, wachters en spirits van het element Water, de stuwende kracht van de Zee, van de avond en van de Herfst.
Dank u en tot ziens.
(dooft de kwartierkaars)

Priesteres 3:
Dank u, wachters en spirits van het element Vuur, stuwende kracht van de Zon, van de middag en van de Zomer.
Dank u en tot ziens
(dooft de kwartierkaars)

Priesteres 2:
Dank u, wachters en spirits van het element Lucht, stuwende kracht van de winden, van de dageraad en van de Lente.
Dank u en tot ziens.
(dooft de kwartierkaars)

Priesteres 1:
Dank u, wachters en spirits van het element Aarde, stuwende kracht van het ijs, van de nacht en van de Winter.
Dank u en tot ziens.
(dooft de kwartierkaars)


Openen van de cirkel

Allen:
Van priesteres tot priesteres open ik deze cirkel

Bryd:
Van vrouw tot vrouw,
Van mens tot mens openen wij onze cirkel
Elk van ons, krachtig en sterk, gaan we straks terug onze eigen weg, maar door onze innerlijke kracht zijn we blijvend verbonden.
Moge de Godin, tot we elkaar weerzien,
je zachtjes vasthouden in het holle van haar hand;
En je in liefde omhullen.
Blessed be

Allen:
Blessed be

Chant:
May the circle be open but unbroken
may the love of the goddess be forever in our hearts
Merry meet, and merry part and merry meet again


Cake & wine
Buffetje met alles wat de priesteressen hebben meegebracht.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam