Positieve goede voornemens

“En? Wat zijn je goede voornemens voor het nieuwe jaar?” Ze staat met haar verkleumde handen vanachter in haar zakken gestoken op en neer te wippen voor het haardvuur en kijkt ons verwachtingsvol aan. Het blijft even stil en dan volgt het gebruikelijke halfslachtige opsommen van dingen die we dit jaar zullen laten of omgooien: minder drinken, gezonder eten, vermageren…. Ze trekt één van haar handen uit haar zakken en houdt die als een stopbordje naar ons omhoog. “Het moeten wel positieve goede voornemens zijn!”

Nu ze dat zo zegt valt het op dat we allemaal dingen hebben opgenoemd waarmee de weg naar de hel is geplaveid: goede voornemens die we met halve overtuiging een maand volhouden om dan weer over te gaan naar de orde van de dag. Het zijn inderdaad negatieve goede voornemens. Ze heeft dus een punt.


Bij magisch werk is de formulering van de intentie van je magisch werk belangrijk. Denk aan sigil magick. Ons onbewuste brein haalt enkel de grote lijnen uit een intentie. Iets als “ik wil minder vlees eten” verwordt als snel naar “vlees eten”, net het omgekeerde dus van wat je wil bereiken. Vandaar dat er zoveel aandacht gaat naar de juiste formulering.

Met het uitspreken van je goede voornemens voor het nieuwe jaar vertel je aan jezelf eigenlijk hoe het komende jaar er gaat uitzien. Je verwoordt dus een intentie. In plaats van een lijstje met dingen die je niet gaat doen en die je brein dus enthousiast aanvinkt als to do’s, maak je dus beter een soort van bucket list van leuke dingen die je wil gaan doen in plaats van dingen die je wil gaan schrappen.

Zo'n bucket list is dis veel plezanter dan het gebruikelijke saaie lijstje. Hier is dus mijn positieve top 3:
- Met de kinderen de bron van de Schelde gaan ontdekken;
- Tijd maken voor musea en theater;
- Culinair durven en doen.

We zijn er helemaal klaar voor!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam