De magie van een vrouwelijk orgasme

Mijn liefste stuurt me een artikel in De Standaard door dat ik op de ene of de andere manier schijn te hebben gemist vandaag. Ik kan me zò zijn twinkelogen voorstellen op het moment dat hij op de verzendknop drukte. :-) Het artikel gaat over een onderzoeksteamvan de Canadese McGill Universiteit dat een link heeft ontdekt tussen seks bij vrouwen en de hippocampus, dat deel in onze hersenen dat onze emoties, ons geheugen en ons zenuwstelsel controleert.

Het onderzoek werd maar bij 78 vrouwen uitgevoerd, waarbij je je kan afvragen of het wel representatief is, maar het zou onomstotelijk aantonen dat het geheugen van vrouwen die meer seks hadden veel beter is dan dat van vrouwen die niet zo vaak het bed in duiken. Seks heeft volgens de onderzoekers dus waarschijnlijk een positieve invloed  op de ontwikkeling van neuronen in de hippocampus en stimuleert zo het brein. Dat zou alleszins zo zijn bij vrouwen, bij mannen is het nog niet onderzocht.


“I’ll have what she’s having” :-)  (uit de film When Harry met Sally)
Als je iets doet waarbij je je volledig focust op iets, zoals puzzelen, dan zie je hoe er in je hersenen bepaalde gebieden oplichten als je aan de fMRI scanner hangt. Die verhoogde hersenactiviteit wijst op een verhoogde doorbloeding en dus op meer zuurstof en activiteit in die zones. Omdat je tijdens een orgasme heel even zo hard gefocust bent op wat je voelt, gaat er een overflow aan bloed en zuurstof naar je hersenen. Je hele brein wordt bij wijze van spreken doorgespoeld en dat resulteert in een soort van reset van je hersenen. Het lijkt wel of je heel even van de wereld bent: de Fransen noemen het niet voor niets “la petite mort” :-).

Ik moest meteen lachen, want seks wordt in runenmagie gezien als één van de mogelijkheden om je sigils te activeren. Terwijl je hersenen even flitsen en oplichten als een kerstboom als je klaar komt, verdwijnen je sigils in je onderbewustzijn om hun werk te doen. Ik vond dat wel een zeer toepasselijk beeld. Pure magie!


Bron:
http://www.standaard.be/cnt/dmf20161205_02609073




Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam