Ritueel voor Isis (Covenbijeenkomst)

Yza en Aurin werken allebei met de godin Isis en sinds een tijdje doen ze ook samen dingen als een dochtercoven van Arcadia, de Tempel van Isis. Vanavond was het de eerste keer dat ze een ritueel zouden begeleiden voor de andere meisjes van Arcadia. Ik was echt heel benieuwd. Yza en Aurin hadden gewaarschuwd dat het iets helemaal anders zou zijn. Mijn nieuwsgierigheid was dus meteen geprikkeld. Binnen Arcadia ben ik meestal diegene die vanalles wil uitproberen en dit was weer iets nieuws, spannend!

We hadden afgesproken in de tuin van Eirinn. Nu het eindelijk zo’n mooi weer is geworden na de wateroverlast van de afgelopen weken, leek het zonde om opgesloten te zitten in Aurins garage, waar het ritueel oorspronkelijk was gepland. Eén voor één druppelden we binnen en tot hilariteit van de twee Isis priesteressen leken we haast allemaal gouden schoenen aan of mee te hebben, zelfs ik, en dat is niet echt mijn standaard schoeisel. Dat kon volgens hen alleen maar de invloed van de godin zijn. :-)

De vier elementen werden opgeroepen als manifestaties van Isis: water als het bloed van de Godin, lucht als haar adem, aarde als haar lichaam en vuur als haar wil. Dat voelde helemaal juist. Het enige waar ik het moeilijk mee had was dat de cirkel getrokken werd als een heilige ruimte om Isis te ontvangen, en alleen Isis. Niemand anders was er welkom. Dat wrong. Het voelde verkeerd. Maar we waren hier op uitnodiging en dus ging ik gewoon mee in het ritueel, al voelde ik dat daar nog een staartje aan zou komen.

Yza nam ons mee naar ons hart, waar we Isis zouden ontvangen. Mijn hart zag er helemaal anders uit dan ik gewend ben. Ons hart was de vaste vertrekplek tijdens de Grootmoeders-cyclus met Martine, die Yza ook mee gevolgd heeft. Toen zag mijn hart er meestal nogal industrieel uit, met grote ruimtes die in elkaar overliepen en zuiltjes her en der. De ruimte die ik nu zag, was echter helemaal niet industrieel, wel integendeel. Het was een stenen ruimte, als een grot, die open was langs één kant, met een muurtje waarboven je de hemel kon zien en de bomen met hun groene bladeren. In de grot was het koel en fris, en het was er donker in vergelijking met buiten. In de ruimte stond een soort van troon. Het leek wel zo’n zo’n typisch new age Keltisch prentje, met veel groen mos en mist en dat soort dingen, alle clichés erop en eraan :-)

Ik heb Brigandhu eigenlijk al een hele tijd niet meer expliciet gezien – als ik er over nadenk eigenlijk niet meer sinds ze me bedankte omdat “ik haar haar tempel terug had gegeven” – en ik zag haar nu ook niet, maar het voelde alsof Brigandhu mijn hart had geredecoreerd als een soort van territoriale boodschap. Als ik dan toch die andere Godin zou ontvangen en zij mocht er niet bij zijn, dan was dit een boodschap: dit hart was duidelijk van haar en van niemand anders :-)

In het muurtje aan de open zijde van de ruimte is een trapje gemaakt in de stenen en daar verschijnt nu een vrouw in een donkere kapmantel. Ze is groot en slank en sierlijk, met zwarte haren en een gouden kroon met vleugels en een scherpe vogelbek op haar voorhoofd. Dit is Isis.


De vrouw blijft aan de rand van de ruimte staan, op het trapje. Tiens, dat valt me nu pas op: ze komt mijn hart niet echt binnen... Het is alsof er een soort van stilte om haar hangt, een soort van onbeweeglijkheid, alsof ze in een coconnetje zit waarin de tijd anders loopt dan in de ruimte waarin ik sta.

Het begint te regenen. Ik word niet nat want ik sta in de “grot” die mijn hart is. Het regent echt hard, het lijken wel strepen die uit de hemel vallen. Dan zie ik dat de vrouw voor mij ook niet nat wordt. Het is niet dat ze geborgen staat of zo, maar de regen stopt vlak boven haar hoofd, alsof daar een onzichtbaar afdakje hangt. Overal rond haar regent het met tuiten, maar niet boven haar. Ze vertrekt geen spier en kijkt me gewoon aan, terwijl ze daar zo doodstil staat. Het voelt buitenwerelds aan. Pas als ze ziet dat ik de regen – of het gebrek daaraan :-) - heb gezien, beweegt haar gezicht: ze glimlacht terwijl ze me aan blijft kijken.

In haar handen heeft ze een gouden cartouche vast, vol met hieroglyfen die ik niet kan lezen. Ze wenkt me naar zoch toe en ik raak aarzelend de cartouche aan. Waar mijn vingers de cartouche raken, beginnen ze te tintelen. Het gevoel trekt verder naar omhoog, naar mijn arm die plots aanvoelt alsof hij van hout is gemaakt en oeroud is. Ik trek mijn hand terug, maar het gevoel blijft. De godin zegt nog steeds geen woord maar wenkt me terug naar zich toe om ook met mijn andere hand de cartouche aan te raken. Als ik dat doe voel ik hoe mijn beide armen weer normaal en licht aanvoelen.

Yza’s stem zegt dat de godin ons een woord in het oor zal fluisteren, een cadeautje, een woord van bescherming en heling. Ik hoor een woord rond mijn hoofd gonzen: SINACH. Het lijkt wel van overal te komen, gefluisterd door vele stemmen tegelijkertijd.

Dan draait de godin zich om vertrekt. Ik kan alleen nog haar rug zien, de donkere kapmantel is nog steeds over haar hoofd getrokken. Het is een prachtig zicht want de donkerblauwe mantel is de nachtelijke hemel, helemaal bezaaid met sterren. Wow!

Even zo snel als de godin verdwenen is, stopt ook de regen. Het lijjkt alsof er nooit één druppel gevallen is. Alleen de zuivere geur van frisnatte aarde herinnert nog aan de regenbui.


Yza deelt papiertjes uit waarop met gouden stift een artouche is getekend. We mogen ons speciale woord in de cartouche schrijven, zodat we het zeker niet vergeten. Ik steek het papiertje zorgvuldig weg, als een amulet ter bescherming.



ARCADIA - ISIS RITUEEL – 26 JULI 2016

Benodigdheden:

  • Altaar
  • Witte kaars
  • Lotuskelk met Nijlwater
  • Lotusbloemen
  • Drinken en eten
  • Wierook
  • Kaartjes voor beschermwoorden


Verbinding van de Goddelijke Zusterschap
Priesteressen maken een cirkel en houden elkaars handen vast.

Yza:
Deze cirkel komt voort uit onvoorwaardelijke liefde, vrij van pijn en angst. Zij die onvoorwaardelijk van ons houden worden nu uitgenodigd hier bij ons te zijn.

Aanwezigen visualiseren en voelen/ervaren hoe de handen liefde door de kring sturen. Ze voelen hoe de liefde stroomt en groeit.

Yza:
Dat deze gemeenschap ons mag optillen in liefde, vrijer en meer heel dan ooit tevoren, door onze eigen vrije wil, zo zal het zijn. Amma, Iset.

Aanwezigen bijven bij de stroom van energie en voelen hun hart opzwellen. Ze laten de handen rustig los en brengen ze palmen tegen elkaar voor hun hart. Ze sluiten de ogen en buigen hun hoofd licht naar voor. Ze brengen de handen in zelfde positie met de wijsvingers zacht tegen hun voorhoofd.

Allen:
Ik eer de zusterschap van het licht waarvan ik onderdeel ben.
Yza: Amma, Iset.


Begin
Aurin & Yza richten zich naar het oosten van de tempel en maken de Vleugels van Isis.

Aurin & Yza:
Ik ben een Priesteres van Isis
Ik ben een Dochter van Isis
Ik ben een Priesteres van Isis
Ik ben een Kind van de Godin
ISIS   ISIS   ISIS   (herhalen tot geheel opgeladen)


Reining en wijding van de tempel
Yza staat voor het altaar en neemt de lotuskelk met Nijlwater en houdt deze omhoog in de lucht.

Yza:
Zielen van de Nacht, Bewoners van de Waters, Reinigers, zij van het zuivere water van de Heilige boom van Isis, wij zijn hier voor u gekomen. Door het Bloed, door de Kracht, door de Magie van Isis, vestig u in deze kelk.
ISET MU (vibrerend herhalen in de kelk)

Beginnend in het oosten, Yza circuleert de tempel rond en sprinkelt met behulp van de lotusbloemen de tempel. Onderweg besprinkelt ze de aanwezigen en op het einde Aurin en zichzelf.

Yza:
Isis is rein. De tempel is rein. De tempel is rein. Wij zijn rein. Wij zijn rein met de zuiverheid van Isis. Wij zijn rein met de zuiverheid van de Godin.

Yza visualiseert helder blauw water dat alles en iedereen zuivert van zorgen en onnodige ballast. De tempel staat in een bad van zuiver helder water.

Yza:
Door de Magie van Isis, zo zal het zijn. Amma, Iset.

Aurin neemt de wierook en steekt deze aan.

Aurin:
Zielen van de Dag, Bewoners van het Vuur, Inwijders, zij van de Levende Adem uit de Mond van Isis, wij zijn hier voor u gekomen. Door het Bloed, door de Kracht, door de Magie van Isis, vestig u in deze wierook.
ISET ASH (vibrerend herhalen in de wierook)

Beginnend in het oosten, Aurin circuleert de tempel rond en bewierookt met behulp van de lotusstaf de tempel en alle aanwezigen. Als laatste bewierookt ze Yza en zichzelf.

Aurin:
Isis is gewijd. De tempel is gewijd. De tempel is gewijd. Wij zijn gewijd. Wij zijn gewijd met het Vuur van Isis. Wij zijn gewijd met de Vlam van de Godin.

Aurin visualiseert goud-rood licht dat ronddraait in de tempel, rond iedereen en zichzelf en ook in iedereen. De tempel is gevuld met stralende vol-rode energie.

Aurin:
Door de Magie van Isis, zo zal het zijn. Amma, Iset.

Aurin en Yza richten zich naar het oosten van de tempel en maken de Vleugels van Isis.

Aurin & Yza:
Isis is alles en alles is Isis.


Oproeping van de 4 Zuilen

Yza:
Isis is alles en alles is Isis. Haar Adem is de Lucht, Haar Wil is het Vuur. Haar Bloed is het Water, Haar Lichaam de Aarde. Grote Isis, wij vragen U, help ons bij het oproepen van de 4 Zuilen van deze tempel.

Yza gaat naar het Oosten en richt haar armen omhoog.

Yza:
Heil, Levende Adem die alle wezens vult bij geboorte. De Wind van de Vleugels van Isis, dankzij jou kan de havik vliegen en alle wezens leven. Lucht, de Onzichtbaar Levende, Adem van de Godin, wij roepen u aan met dit teken van leven.

Yza tekent het ankh teken in de lucht voor haar en visualiseert dit teken in fel geel licht.

Yza:
ISET NEF!  Inspireer en bescherm ons met de kracht van Adem. Leef, Adem van Isis, leef voor ons!

Aurin gaat naar het Zuiden en richt de armen omhoog.

Aurin:
Heil, Brandende Vlam, Vurige schijf , Verwekker van het leven in alle dingen. Jij bent de hitte van werk en passie. Jij bent het Licht dat het kwade vernietigt. O Vuur, Creator, Vernietiger, energie van de Wil van Isis, wij roepen u aan met dit teken van leven.

Aurin tekent de ankh en visualiseert het gloeiend in rood licht.

Aurin:
ISET ASH! Passioneer ons en ontvlam in ons de kracht van de Vuren. Leef, Wil van Isis, leef voor ons!

Yza gaat naar het Westen van de tempel en richt de armen omhoog.

Yza:
Heil, Stroming, Rivier van de Hemel en de Aarde, jij die alles vruchtbaar maakt. Jij bent de balsem uit de handen van Isis. Jij bent de zuiverende Waters van de Nemset Jug. O Bloed van Isis, Kracht van Magie, Levende Ziel, wij roepen u aan met dit teken van leven.

Yza tekent de ankh en visualiseert het gloeiend in blauw licht.

Yza:
ISET MU! Verdiep ons en vernieuw ons met de kracht van de Stroom. Leef, Bloed van Isis, leef voor ons!

Aurin gaat naar het Noorden van de tempel en richt de armen omhoog.

Aurin:
Heil, Berg van Creatie, jij die verrees uit de waterige Nu waar niets was voor jouw Verschijning. Met jou zijn alle dingen gemanifesteerd en behouden. Aarde, Moeder, Lichaam van het Universum, wij roepen u aan met dit teken van leven.

Aurin tekent de ankh en visualiseert het gloeiend in groen licht.

Aurin:
ISET TA! Versterk ons en hou ons in ere met de kracht van de Aarde. Leef, Lichaam van Isis, leef voor ons!

Aurin en Yza keren terug naar het altaar en tekenen een ankh op zichzelf en visualiseren zilver licht dat hierin straalt.

Aurin & Yza:
Isis is alles en alles is Isis. De 4 Zuilen zijn aanwezig.


Aanroeping van Isis

Alle aanwezigen richten zich naar het Oosten.
Aurin richt de armen op en opent de poorten van de Hemel (zoals een gordijn)

Aurin:
Laat de tempel van de Hemel open zijn voor Isis, enkel Isis.

Aurin & Yza:
ISET BA (vibrerend herhalen)

Aurin richt de armen naar de grond en opent de poorten van de Aarde.

Aurin:
Laat de tempel van Aarde open zijn voor Isis, enkel Isis.

Aurin & Yza:
ISET KA (vibrerend herhalen)

Aurin herhaalt de openingsbeweging startend vanaf het hart.

Aurin:
Laat de tempel van ons Hart open zijn voor Isis, enkel Isis.

Aurin & Yza:
ISET IB (vibrerend herhalen)

Aurin & Yza kruisen armen over de borst.

Yza:
We hebben de Wegen geopend voor U, Godin Isis.

Aurin & Yza richten armen op in vorm van kelk.

Yza: 
Kom, Gevleugelde Godin, en ontwaak in ons de kennis van Uw aanwezigheid. Deze tempel is open voor U, enkel U, Godin Isis.

Aurin & Yza visualiseren het Licht van Isis welke de kelken vult.

Aurin & Yza:
ISIS,   ISIS,   ISIS

Aurin & Yza laten armen zachtjes zakken en vullen de ruimte met het licht uit de kelken.
Aurin steekt de kaars aan.


Magic work

Yza:
Je wordt ingewijd in de Goddelijke Traditie van Heling van Isis. Isis werkt met Goddelijke Namen van Macht. Dit zijn heilige, krachtige woorden, vol magie en macht om genezing te creëren vanuit een gevoel van mededogen en toewijding aan de Liefde. Ze eert dat wat het waard is te beschermen en kent eindeloze vastberadenheid gecombineerd met haar bekwaamheid machtige woorden te spreken, om het leven te laten bloeien en dat wat het niet waard is te cultiveren, wat het leven niet zou dienen, uit elkaar te laten vallen en te laten vergaan.

Goddelijke Namen van Macht zijn de mantra’s, klanken en namen van het Goddelijke, in alle tradities.  Isis geeft je, om mee te beginnen Haar eigen naam, als een heilig geschenk om mee te werken als mantra voor bescherming, vrouwelijke gratie en goddelijkheid en heling. Je kunt Haar naam gebruiken welke Ze ons tijdens de meditatie zal meedelen.

Een woord, zinsnede of mantra geschonken in een initiatie is als een gloeilamp die in een lamp wordt gedraaid. De initiatie zet de knop om en wanneer je het woord gebruikt, is dit als de lamp die zijn licht verspreidt. Gebruik je woorden met wijsheid en zuivere intentie, en hou in gedachten dat meer macht meer karmische verantwoordelijkheid betekent en dat het altijd wijs is je in onvoorwaardelijke liefde over te geven aan het algemeen belang.

Zet jullie comfortabel en ontspannen neer en sluit de ogen. Neem de tijd om jezelf te gronden op de manier dat het beste bij je past of welke je gewend bent. Je voelt je beschermd en goed geaard. Je bent in rust en voelt je ademhaling. Visualiseer je dat je in je hart zit. Bekijk de ruimte. Neem je tijd. Hoe lang is het geleden dat je hier nog eens was? Voel de textuur van de wanden, welke kleur heeft het, welke geur hangt er? Zet je dan ergens neer in je hart. Visualiseer je dat je volgende tekst uitspreekt om de Godin Isis tot jou te laten komen: “Ik richt me tot de Godin Isis die onvoorwaardelijk van me houdt. Leer me te spreken met woorden en gewicht. Vanuit een gevoel van liefde zonder voorbehoud. Voorbij tijd en ruimte schijnen mijn woorden gericht. Als diamanten vol schoonheid en immense kracht brengen ze Goddelijke Waarheid en snijden door uiterlijke schijn. Geliefde Isis, wijd me in in uw woorden van macht. Uw helende liefde daalt over mij neer als een hemels regengordijn.” Je ziet dat je hart begint te vullen met licht en de prachtige gevleugelde Godin Isis in een blauwe mantel verschijnt voor jou. In Haar hand heeft Zij een cartouche, een rechthoekig tablet gemaakt van edelstenen en metalen met heilige symbolen erin gegraveerd. Haar voorhoofd is versierd met de afbeelding van een gier en over Haar hoofd draagt Ze de capuchon van de blauwe mantel. Haar linkerhand is opgeheven en houdt de cartouche tegen Haar lichaam aan, met Haar rechterhand wijst Ze ernaar. Je begrijpt dat Ze je wenkt om met je rechterhand de cartouche aan te raken en dat doe je. De cartouche verandert in pure energie, vibrerend en vol leven. Er  verschijnen nieuwe symbolen, het geschenk van een Goddelijke Naam van Macht speciaal voor jou. De symbolen dragen een trilling en vertegenwoordigen de ware klank van jouw heilige woord van onze dierbare Godin Isis. Ze wenkt je naar voren om de tablet met je linkerhand aan te raken en wanneer je dit doet voel je liefde, licht en kracht van de cartouche, en de trilling van de symbolen in je lichaam binnenkomen via je linkerhand. Terwijl dit gebeurt, leunt Godin Isis voorover en fluistert het heilige woord, Haar geschenk voor jou. In je oor hoor je “Isis, Auset”. En mogelijk fluistert Ze nog een ander woord of een andere naam. Het woord dat de Godin in je oor heeft gefluisterd, wat het ook is, is op dit moment voor jou het heilige woord van bescherming en heling. Laat de energie vanuit je hand en oor je hele lichaam doordrenken met onvoorwaardelijke liefde, wijsheid, licht en Goddelijke Kracht. Adem diep in en uit en wanneer je zover bent, bedank dan de Grote Godin Isis. Je ziet Haar vertrekken en bent terug alleen in je hart. Maar je voelt dat Haar onvoorwaardelijke liefde voor altijd bij jou is. Als je klaar bent, begin je de grond onder lichaam stevig gewaar te worden, je voelt je voeten op de grond, de achterwerk zitten, je wordt je bewust van je ademhaling, van de ruimte en de andere aanwezigen hier om je heen, je voelt je hier en nu aanwezig. Beweeg zachtjes je vingers en je tenen en open dan je ogen.

Neem de tijd om even je krachtwoord op te schrijven die je van de Godin hebt ontvangen.


Bedanking van Godin Isis

Aurin richt zich naar het Oosten en sluit de gordijnen van het Hart.
Aurin & Yza visualiseren dat hun aura weer solide wordt.

Aurin:
Laat de tempel van mijn Hart gesloten zijn.

Aurin sluit de gordijnen van de Aarde.

Aurin:
Laat de tempel van de Aarde gesloten zijn.

Aurin sluit de gordijnen van de Hemel.

Aurin:
Laat de tempel van de Hemel gesloten zijn.


Bedanking van de 4 Zuilen

Yza gaat naar het Noorden van de tempel. Ze kust de palm van haar hand en strekt deze uit naar het Noorden.

Yza:
Het Lichaam van Isis is de Aarde.

Yza gaat naar het Westen van de tempel, kust de palm van haar hand en strekt deze uit naar het Westen.

Yza:
Het Bloed van Isis is het Water.

Yza gaat naar het Zuiden van de tempel, kust de palm van haar hand en strekt deze uit naar het Zuiden.

Yza:
De Wil van Isis is het Vuur.

Yza gaat naar het Oosten van de tempel, kust de palm van haar hand en strekt deze uit naar het Oosten.

Yza:
De Adem van Isis is de Lucht.

Yza keert terug naar het altaar en gaat naast Aurin staan.

Aurin & Yza:
Isis is alles en alles is Isis.

Aurin & Yza maken de Vleugels van Isis.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam