Reizen naar de benedenwereld: de kracht van dierengeesten (Grootmoeders workshop)

Martine wachtte ons op in Ekeren voor een nieuwe sessie met de Grootmoeders. Vandaag zouden we naar de benedenwereld reizen om ons krachtdier van heling te gaan zoeken. Als je met de Grootmoeders bezig bent, ga je telkens naar de bovenwereld. Voor elk reis naar de bovenwereld, naar de Grootmoeders, zou je echter drie keer naar de benedenwereld moeten reizen, voor heling. Dat komt omdat de energie die van de bovenwereld komt een hogere trilling heeft dan wij. Allerhande blokkades zijn er de oorzaak van dat onze energie trager gaat. En dat botst. Vandaar dat het aangewezen is om na elke reis naar de bovenwereld op zoek te gaan naar heling.

Als je het moeilijk hebt met iets, dan betekent dat dat je een blokkade hebt. Waarom dat zo is en hoe die er gekomen is, is eigenlijk niet belangrijk, als je er maar voor zorgt dat de energie weer vlot kan gaan stromen. Daarom ga je heling zoeken in de benedenwereld. Als je naar de benedenwereld gaat om zo’n blokkade te helen, dan vraag je best gewoon om te helen wat er geheeld moet worden. Je kan ook een beeld of een symbool van de blokkade zien in je geestesoog, maar daardoor denk je er weer aan en geef je de blokkade zonder het echt te willen toch weer energie. Je moet opletten dat je je probleem niet voedt door er mee bezig te blijven (ook al is het nuttig geweest om er begrip over te krijgen).

Als iets een sterke emotie oproept, bijvoorbeeld woede, spreek die dan niet uit maar voel de emotie gewoon. Je roept de emotie zelf op maar niet het waarom van de emotie. Waar voel je de emotie? Hoe voel je het? Je zal zien dat je de emotie fysiek kan voelen. Je zegt als het ware aan je emotie dat je begrepen hebt wat ze wil zeggen, zonder ze evenwel te koppelen aan een oorzaak, aan een reden. Dan gaat ze weg. Reageer dus niet meteen. Ga apart zitten. Neem tijd en voel de emotie. Dat is de vrouwelijke manier. Blijf stilstaan bij de emotie tot ze verdwijnt. Dan heb je zelfs geen exta heling nodig. Ga gewoon even op het toilet zitten :-) Als je niet meer ontploft of op een andere manier extreem reageert, dan is er voor je sparring partner ook geen reden mee om die emotie te triggeren. Denk aan actie en reactie. Zonder actie is er geen reactie! Dat betekent absoluut niet dat je je emotie moet wegdrukken. Denk aan een eend die je onder water duwt. Hoe dieper je hem onderduwt, hoe hoger hij weer naar boven floept! Kwaad worden an sich is een manier waarop je systeem je vertelt dat er iets is dat klaar is om geheeld te worden. Dan kan je die woede accepteren en heb je er geen behoefte meer aan om ze te uiten. Kwaad worden zelf is niet het probleem, wel de manier waarop je je kwaadheid uit. Probeer jezelf te zien van buitenaf, dat maakt het makkelijker.

Om ons te helen, gaan we op zoek naar ons krachtdier van heling. Eens we hem hebben gevonden, blijft dat krachtdier altijd bij jou. Als je naar de benedenwereld gaat, vergeet dan niet om altijd je krachtdier mee te vragen. Je kan dus een reis maken naar de benedenwereld waar je je krachtdier vraagt om heling. Martine stelt ons gerust. We moeten gewoon met verwondering kijken naar wat er gebeurt en echt geloven dat de heling is gebeurd. Dan komen we geheeld terug van onze journey. We zetten ons comfortabel en gaan ervoor ...

Ik ben in mijn hoofd. Ik heb alles er buitengekuist, de tafels en stoelen, de mensen, de plant met de grote bladeren, alles wat los en vast zit heb ik door de dubbele deur tussen mijn ogen naar buiten geduwd. Een wervelwind nam de laatste stofjes mee en nu zit ik hier, relax, in deze mooie witte ruimte. Het is heel licht, de zon schijnt door de hoge ramen. Ik lig op mijn rug op de mooie houten vloer en kijk naar het hoge plafond. Daar zie ik de zon hangen. Ik zie de achterkant van een totempaal of iets dergelijks afsteken tegen de blauwe lucht, met de typische vleugels links en rechts bovenaan. Is dat iets Indiaans dat er tussen flitst of is het iets anders? Ik zie glimpsen van oude mannen met baarden en verweerde gezichten.

Het licht van de zon vult me helemaal. Ik ben helemaal licht. Ik straal helemaal.

Ik loop naar mijn hart. Ik kijk om en zie een glimps van een dier doorheen vlammen (ben ik het die in vuur staat?). Het is heel dichtbij. Ik zie zijn snoet vlak voor mijn ogen. Wat voor dier is dit? Een draak! Of is het een soort van vogel? Hij heeft een dikke knobbel op zijn neus, zoals kuikentjes hebben om uit het ei te breken. Het dier heeft een nieuwsgierige blik. Hij heeft iets als stro in zijn bek, maar dat brandt niet, ook al flakkeren de vlammen voor mijn ogen.

De deur naar mijn hart staat open. Ik loop er naar toe. Terwijl ik stap kan ik de draak goed zien. Het is inderdaad een vogel. Hij is van goud. Of is hij van vuur? Naarmate ik dichter bij de deur kom, wordt hij donkerder en donkerder. Zijn veren worden zwart, als houtskool. Ik kan ze zien. Hij verandert langszaam in een grote raaf of alleszins een grote zwarte vogel.

Ik open de deuren. Mijn hart is een hele grote ruimte met links een heel heel lange gang. Er hangt een raar geel oranje licht. Aan het eind van de gang zie ik een andere deur. Achter de deur vind ik een brug van licht. De rare vogel gaat met me mee. Ik zie dat hij nu half goud, half zwart is. Als we samen over de lichtbrug stappen, is zijn transformatie compleet: op mijn schouder zit een grote raaf. Ik ben zelf nog altijd vol licht en vlammen. Ik weet niet hoe, maar ik weet dat hij een soort van vuurvogel is, die als het ware herboren is in mijn vuur ...

Achter de brug staat een boom. Ik herken hem niet. Hier ben ik nog niet geweest, denk ik. Hij is groot en verweerd en tussen zijn wortels zit een gat met metalen beugels om naar beneden te klimmen. Het gaat stijl naar beneden en ik ben voorzichtig. Beneden aangekomen geeft iemand me een hand, maar als ik deftig rechtsta is er niemand. Ik vraag me af of dat een klein interventietje is geweet van Brigandhu, want ik had haar gevraagd om mee naar beneden te gaan. Plots vraag ik me af of zij misschien de raaf op mijn schouder was ...

Ik worstel verder op een slijkpad, tussen de rotsen. Ik bevind me ergens in een kloof, vol rotsblokken. Ik herken het landschap: hier ben ik al geweest!

Zoals Martine ons heeft gezegd, roep ik een krachtdier van heling. Een grote gier komt aangevlogen. Ik ben niet helemaal zeker of het wel een gier is, maar omdat het landschap zo schroeierig en kaal is, en het dier iets als ene kraag rond zijn nek heeft, denk ik dat het inderdaad een gier is. Het is alleszins een roofvogel die ik zie vliegen, bruin en groot. Eens ons krachtdier van heling er is, moeten we van Martine heling vragen. Dat kan voor specifieke dingen maar ook heel algemeen. Ik vraag dus “om te helen wat geheeld moet worden” aangezien ik niet rond iets specifieks werk.

Ik zie hoe de vogel op de grond zit en van iets aan het pikken is. Ik probeer te zien wat het is: het is een skelet. En dan besef ik pas: dit is mijn skelet. Ik ben helemaal vebrand en zwartgeblakerd. Het ziet er gruwelijk uit. Het dier pikt gulzig in mijn vlees. Daarna vraag ik aan het krachtdier om ervoor te zorgen dat ik geheeld herboren kan worden. De vogel drukt zijn 3de oog tegen het mijne, zijn zwarte kraaloogjes kijken strak in mijn ogen. Het lijken wel kleine zwarte spiegeltjes. Een schokgolf van energie gaat door me heen, en nog eens en nog eens. Ik kan hem van heel dichtbij zien en ik vraag me af of dit nog wel dezelfde vogel is: hij heeft kleine paarse veertjes en een soort van kroontje, als een pauw! Zijn veren lijken wel van kleur te veranderen. Dan sta ik helemaal heel en nieuw voor hem.

Ik vraag een symbool van deze heling en ik zie dat ik een zwarte veer in mijn handen heb. Net zo eentje als de zwarte veren die ik voordien op de gouden vogel zag verschijnen. Van de raaf is er echter geen spoor. Ik denk echter dat de gouden vogel, de raaf en deze prachtige paarse vogel een en dezelfde zijn. Ik vraag me af of dit nu een vuurvogel is ... Ik geef ook een geschenk aan de vogel: een knuffel. Ik voel zijn veertjes zacht en warm tegen mijn gezicht. Als ik dat doe, verschiet de vogel en hij verandert hij van kleur. Hij wordt helemaal rood. Het is een beeje een bizar moment.

Dan is het tijd om weer naar boven te gaan. Ik heb heel veel moeite om terug te komen. Dat is me al lang niet meer overkomen. Plots gaat het ehter heel snel: het is alsof een reuzenraaf met me mee vliegt. Ik kan zijn kop voor me zien. Hij neemt me mee, helemaal tot aan mijn hart. Dat is nog altijd een grote ruimte, alleen staan er nu een soort van kokers met daarin naakte mannen, in stasis, wachtend op de tijd dat ze worden losgelaten. Bizar.

Ik steek de zwarte veer achter een electriciteitsaansluitingsdraad, bij de schakelaar aan de deur die naar mijn hoofd leidt, en ga dan terug verder naar boven, naar mijn hoofd en zo naar het hier en nu.

Als we allemaal terug zijn, vertellen we elkaar wat we hebben meegemaakt. Martine luistert aandachtig en kadert sommige van onze belevenissen. We moeten met verwondering kijken naar wat er is gebeurd op onze reis naar de benedenwereld. We moeten echt geloven dat deze heling is gebeurd.

Dan vraagt Martine ons om een kaartje te trekken met een boodschap van de Grootmoeders:

“Zelfs nu, zelfs in deze vervreemdende tijd in de geschiedenis, moet jij je plek innemen. Eis de aarde op, roep haar aan, doe een beroep op de aarde. Moeder aarde wil terug wat van haar is.” 

 Meer info over krachtdieren: “De kracht van dierengeesten” (David Carson) 

---
Grootmoeders benedenwereld 

1* eren van de 7 windrichtingen
(je kijkt bijvoorbeeld naar het oosten, je neemt de kracht op met uw armen door hoofd en over lichaam)

  • grote spirit van het oosten, vul me met jouw liefde (klare visie, zien wat echt is)
  • grote spirit van het zuiden vul me met jouw liefde (onschuld en zuiverheid)
  • grote spirit van het westen vul me met jouw liefde (kracht om naar binnen te kijken, onszelf te leren kennen)
  • grote spirit van het noorden vul me met jouw liefde (wijsheid, kracht, kracht om moeilijkheden te overwinnen)
  • spirit van de grote geest vul me met jouw liefde
  • spirit van moeder aarde vervul me met jouw liefde (hier kijk je naar beneden en haalt de kracht uit de aarde en door de benen omhoog)
  • spirit van de diepe kracht in mezelf vul me volledig met jouw liefde


2* ancient mother I hear you calling 

ancient mother I hear you calling
ancient mother I hear your voice
ancient mother I hear your laughing
ancient mother I taste your tears

3* sjamaanse reis naar de krachtdieren in de benedenwereld 
volgens de grootmoeders zou je voor elk bezoek dat je aan hen brengt 3maal naar de benedenwereld moeten reizen om heling te vragen. Op deze wijze worden blokkades van dit en vorige levens weggewerkt en kan de energie vrijer stromen. Je stelt je voor om een plek naast je favoriete boom. Je plaatst de intentie te reizen naar de benedenwereld, de wereld van de krachtdieren, om je dier te ontmoeten dat je heling zal begeleiden. Deze intentie plaats je in een vogel en deze laat je uit je hart vliegen. Je gaat de vogel achterna door de boom in de benedenwereld. Eenmaal daar ( meestal kom je in een grot die uitziet over een landschap, maar je kan ook rechtstreeks in een landschap uitkomen) vraag je naar je krachtdier van heling. Je vraagt dit dier om heling. Ofwel geeft die hetzelf of hij brengt je bij een heler. Je komt na de heling langs dezelfde weg terug.

4* pauze

5* meditatie Net van Licht en oproepen van kracht 

  • Terwijl ik nu trom stel je je open voor het verkrijgen van meer kracht. Je vraagt duidelijk dat meer kracht jou lichaam nu mag binnenstromen .Kracht voor je eigen goed en voor het goed van de wereld. Je opent je ruggengraat opdat de kracht mag stromen
  • Pulserend licht vanuit ster die lichaam opvult, 
  • Vanuit hart vraag je verbinding met net van licht 
  • Je merkt lichtdraden vanuit jou hart naar iedereen en alles rond jou, je kijkt nar boven en merkt dat het net zich zeer hoog uitstrekt en een net rond de aarde vormt en als je naar beneden kijkt merk je het net onder jou de aarde in de diepte verbindt. 
  • Je begint nu het ontvangen licht pulserend door te sturen vanuit jouw hart, 
  • Stilaan merk je dat door het hele net licht gepompt wordt alsof de hartslag van de moeder dit doorstuwt en jij bent het centrum van dit web. Bij het inademen trek je licht uit het web en uit je bol/ster van licht, bij het uitademen stuur je licht vanuit je hart. 
  • Je vraagt dat het licht de dieren, planten, mineralen en alle levende wezen, kinderen van de moeder mag zegenen. 


6* kaart trekken

7*slotlied 

May the circle be open but unbroken
May the love of the Godess be forever in your hart
Merry meet and merry part and merry meet again

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam