Claim je kracht! (covenbijeenkomst)

 Soms hoor je van die verhalen over mensen - meestal wel vrouwen - die mishandeld worden door hun partner en toch naar die partner blijven opkijken en keer op keer naar hem terugkeren. Ze cijferen zichzelf weg en leven hun leven volledig ten dienste van hem. Ze gaan daarin zo ver dat ze zichzelf verliezen en het heel moeilijk is om hun eigenwaarde terug te vinden. Ze worden “pleasers” die ervan overtuigd zijn dat hun waarde bepaald wordt door wat anderen van hen denken. Ze geloven dat het hun omgeving is - plaatsen, personen of dingen buiten henzelf - die hen hun kracht geeft, terwijl hun ware kracht eigenlijk uit hun diepste zelf komt.

Volgens Pablo Picasso waren er maar twee soorten vrouwen: godinnen en deurmatten. Nu denk ik dat we allemaal wel iets van allebei in ons hebben, maar zelfs vrouwen die geen deurmat zijn, durven wel eens last hebben van het impostersyndroom. Ze onderschatten zichzelf en twijfelen aan hun kwaliteiten. Ze halen zichzelf naar beneden. Denk maar aan die keer dat je niet solliciteerde omdat je dacht dat je niet de juiste kwalificaties had, terwijl de job als op je lijf geschreven was. Mannen zouden desondanks gewoon solliciteren, de meeste vrouwen niet...

Geïnspireerd door het boek “De krijgsgodin” van HeatherAsh Amara (en met een duwtje in de rug van de Morrigan, de godin die haar haar grenzen laat opzoeken :-)) had Amara Fay hierover een avond voorbereid waarin ze ze ons wilde laten zien en voelen dat we meer kunnen en zijn dan we soms denken. Jammer dus dat we vanavond weer met zo weinig waren ...


MAGISCH WERK - DEEL 1: DE ANALYSE

Het is belangrijk om te weten dat je ware kracht niet van andere mensen, plaatsen of dingen buiten jezelf komen, maar van binnen uit. Om die kracht naar boven te halen of te versterken, moet je eerlijk zijn tegenover jezelf: 

  • Waar heb je je kracht aan vastgehangen?
  • Waar zoek je veiligheid in oude (aangeleerde) gewoontes?
  • Maar ook: wat is jouw hoogste ideaal? Hoe ziet jouw ideale ik eruit?

Weten wat je wil is belangrijk. “The universe provides” hoor je wel eens, en als je dat ideaalbeeld al voor ogen hebt ben je waarschijnlijk al halfweg.

Beantwoord de volgende vragen eerlijk voor jezelf. Denk niet te lang na (maximum vijf tellen) zodat de “ja maar” geen kans krijgt. Ook al denk je dat het compleet onrealistisch is, negeer dat gewoon en schrijf je antwoord neer. Niets is te hoog gegrepen, niets is te gek. Verander ook niets tijdens het schrijven, laat het gewoon komen en volg je flow.

  1. Hoe wil je dat je meest intieme relatie(s) er uit zien? Hoe wil je behandeld worden? Dit kan over jezelf en/of anderen gaan.
  2. Hoe wil je dat je loopbaan of carrière er uit ziet?
  3. Hoe wil je dat de relaties met familie en vrienden er uit zien?
  4. Hoe wil je dat je vrije tijd eruit ziet?

Hoe wil je dat je meest intieme relatie(s) er uit zien? Hoe wil je behandeld worden? 

Perfect love & perfect trust. De ideale relatie is voor mij diegene waarin je weet dat je 100% kan rekenen op je partner, ook als het minder goied gaat. Als je je slechte kanten ook kan laten zien zonder dat dat tot onoverkomelijke breuken leidt. Als je die slechte kanten kan laten zien zonder dat je bang moet zijn, maar dat moet wel langs twee kanten komen, met respect en liefde langs alletwee de kanten.

Kernwoorden: ACCEPTATIE - LIEFDE & VERTROUWEN


Hoe wil je dat je loopbaan of carrière er uit ziet?

Ik wil gerespecteerd worden omwille van mijn kunnen en daardoor ook leuke projecten mogen doen. Respect betekent ook equal pay want mannen worden daarin veel sneller beloond. Langs de andere kant wil ik niet alles opgeven voor een carrière, ik wil ook tijd voor mijzelf en voor mijn familie, iets wat nu soms niet in evenwicht is. Eigenlijk wil ik alleen doen wat ik graag doe.

Kernwoorden: GRAAG DOEN - RESPECT - EVENWICHT


Hoe wil je dat de relaties met familie en vrienden er uit zien?

Ik wil graag de genereuze zijn, die voor iedereen klaar staat, maar niet ten koste van mijzelf.

Kernwoorden: GENEREUS - LOYAAL


Hoe wil je dat je vrije tijd eruit ziet?

Vrije tijd zou vrij moeten zijn zodat ik zelf kan doen wat ik wil, zonder verplichtingen. Dan kan je helemaal tot rust komen en die dingen doen die je opladen op het moment dat je dat nodig hebt. Of juist helemaal niets doen.

Kernwoorden: VRIJ


MAGISCH WERK - DEEL 2: EEN TALISMAN

Op basis van wat we hebben neergeschreven, gaan we een talisman maken om dat ideaalbeeld van onszelf aan te trekken (een amulet weert negatieve energie af, een talisman trekt postieve energie aan).

Wat heb je nodig:

  • een stuk stof om een buideltje mee te maken
  • 4 grote laurierblaadjes (staan voor o.a. succes, bescherming, zuiverheid, ...)
  • dingen die je misschien extra in je talisman wil steken om die te versterken: steentjes, veren, kruiden, ...
  • koord
  • een kaars
  • pen

Neem een stukje stof en leg dat voor je.

Bekijk de antwoorden die je hebt gegeven op de bovenstaande vragen. Probeer uit elk antwoord één of een paar kernwoorden te halen en schrijf die op een laurierblaadje. Vier vragen, dus vier laurierblaadjes. Schrijf de woorden per vraag op een apart laurierblaadje.

Neem elk laurierblaadje één voor één in je gevouwen handen, visualiseer de kracht en energie die vanuit je hart via je armen naar je handen vloeit en in het laurierblaadje.  Je kan dit nog versterken door je energie in het blaadje te blazen. Leg het laurierblaadje vervolgens op het stukje stof. Doe dat met de vier blaadjes.

Voeg daarna de extra dingen toe die je hiervoor hebt klaargelegd: steentjes, pluimen, enz. ...

Amara Fay had als extraatje nog kaartjes gemaakt met intenties, krachtwoorden, spreuken, afbeeldingen, ... waaruit we er intuitief mochten kiezen. 

De papiertjes met woorden en spreuken gingen mee in het buideltje, de kaartjes met afbeeldingen hingen we aan de buitenkant van ons buideltje als een visuele reminder.





Sluit het buideltje met koord, leg er een knoop in en verzegel de knoop met kaarsvet.

Nu bezegelen we het buideltje met intenties en krachtwoorden. Houd je buideltje boven de wierook of smudge en spreek je intentie uit: 

“Ik vraag het universum om mijn persoonlijke kracht, mijn ideale visie voor mezelf te ondersteunen. Zo zal het zijn.”



Blessed be!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam