In vuur en vlam (covenbijeenkomst)

Als Sandy een covenbijeenkomst voorbereidt, dan weet je dat het iets praktisch zal zijn. Dat is vanavond niet anders, ook al is het nog steeds virtueel. Ze wil ons leren hoe we met een klein kaarsenmagieritueeltje en de hulp van  de aartsengel Michael dingen uit ons leven kunnen laten verdwijnen die we niet meer nodig hebben.

De aartsengel Michael is de bekendste van de aartsengelen. Hij wordt aangeroepen voor alles wat met succes te maken heeft, maar ook met het fysieke lichaam. Hij is de engel die je aanroept als je bescherming nodig hebt,of genezing.

Wat hebben we nodig:

  • Een witte kaars
  • Zalvingsolie
  • Gedroogde bloemen of kruiden (optioneel)
  • Een mesje
  • Rood koord
  • Een vuurvaste schaal
  • Zout, het maakt niet uit of het zeezout of steenzout is
  • Een laurierblaadje

Denk na over wat je wil loslaten. Neem een laurierblaadje en schrijf erop wat je niet nodig hebt in je leven. Dat is voor mij niet moeilijk: ONNODIGE STRESS. Het is zodanig druk druk druk in mijn job dat ik soms niet meer weet waar mijn hoofd staat. Extra stress kan ik missen als kiespijn.


Neem de kaars in je hand en sluit je ogen. Focus op je intentie: loslaten wat je net op het laurierblaadje hebt geschreven. Voel hoe de energie van wat je wil loslaten in de kaars vloeit. Vraag nu aan de aartsengel Michael of hij de negatieve energie van wat je wil loslaten als het ware wil “wegstofzuigen” (Sandy’s woorden :-)) en de koorden die het in je leven houden wil losmaken. 

Kerf nu met een mesje in je kaars wat je wil loslaten. Zalf je kaars met olie. Ik gebruik daarvoor de zegeningsolie die we ooit samen met Hagazussa hebben gemaakt en die lekker warm ruikt. Als je wil kan je de kaars nog in gedroogde bloemen rollen. Dat is optioneel, meer als extra accentje om zelfliefde te promoten. Denk aan rozenblaadjes bijvoorbeeld. Ik besliste om mijn kaars gewoon wit te laten. De blessingolie zorgde sowieso al voor een heerlijk geurtje en zit tjokvol positieve energie.

Draai nu een rood koord rond de kaars. Begin bovenaan met een knoopje en draai het koord widershins, tegen de klok in, rond de kaars naar beneden. We draaien de koord tegen de klok in omdat we iets willen verdrijven. Zet het koord aan de onderkant vast met een tweede knoopje. Terwijl je daarmee bezig bent, denk je aan hoe de kaars gezuiverd wordt.

Druppel een paar druppels kaarsvet in een vuurvaste schaal en zet je kaars vast. Speciaal voor zo’n gelegenheden heb ik de aardewerken schalen van een paar potkaarsen netjes uitgewassen! Rond de kaars strooi je zout en eventueel ook gedroogde bloemen of kruiden die voor jou een betekenis hebben.

Ik heb in mijn kast nog een zakje gedroogde goudsbloem. Perfect voor dit ritueeltje! Goudsbloemen zijn met hun geeloranje bloemen echte zonneplanten. Ze staan voor levenskracht en positieve energie. Zeer toepasselijk in een ritueeltje waarbij de aartsengel Michael wordt aanroepen. 


Steek dan de kaars aan terwijl je zegt “Ik laat .... los.” Neem het laurierblad en brand het op in de vlam van je kaars. Het laurierblaadje is optioneel, maar het versterkt wel je ritueel. Alle verschillende associaties die je in je ritueeltje steekt - de kaars, het laurierblad, het zout, de gedroogde bloemen, ... - versterken elkaar en dus ook de uitkomst van het ritueel.


Laat de kaars volledig uitbranden. Voel hoe de negatieve energie uit je kaars verdwijnt naarmate de koorden doorbranden en je kaars wegsmelt.

Als de vlam van mijn kaars het touw in brand steekt, wordt de kaars een toorts die de hele avond blijft branden! “Jij zal veel weg te branden hebben, he” zegt Sandy. Had ik al gezegd dat het een stressvolle periode is op het werk?

 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam