Kennismaking met de spirit van het element Vuur (De kracht van de elementen)

Ik sta op het pad. Het is avond, de zon staat niet op haar hoogste punt zoals ik had verwacht maar op het punt om onder te gaan. Ze hangt als een grote oranje halve bol aan de horizon. Tegen de achtergrond van die grote halve zon die zachtjes achter de horizon zakt, zie ik een ruiter die in volle galop het pad komt afgestormd. Ik kan hem niet goed zien in detail, want de zon schijnt toch nog fel in mijn ogen. Ik moet mijn ogen dichtknijpen tegen het licht om de ruiter te zien.

Wat ik wel zie is het grote vlammende zwaard dat hij in zijn rechterhand draagt. Met de linkerhand heeft hij de teugels van zijn paard vast. De man doet zijn ewaard naar beneden en in volle galop haalt hij het door de planten die aan mijn linkerkant van het pad staan. Die worden een vuurzee. Ik zie alleen nog het oranje en geel van het vuur, en van de ondergaande zon, en het zwarte silhouet van man een paard die er zwart tegen afsteken. De hele wereld bestaat enkel nog uit vuurkleuren.

Ondertussen sta ik stil op het pad, te verbouwereerd om verder te gaan. Man een paard staan plots voor me. Hij tikt met zijn vlammende zwaard tegen mijn athame, het puntje van zijn zwaard tegen het puntje van mijn dolk.  Heel zachtjes, helemaal niet met het volle geweld waarmee hij langs het pad raasde. Ik moet denken aan dat fresco van Michelangelo, waar de vingers van God en de mens elkaar net raken …

Ik zie nu dat het niet alleen het zwaard van de man is dat brandt maar ook zijn hand. Misschien is het een handschoen want hij lijkt de vlammen niet te voelen. Tot aan zijn polsen brandt het. Dan likt het vuur ook over mijn handen maar ik voel het niet.

Ik kan de man nog altijd niet goed zien, ook al staan hij en zijn paard vlakbij me. Hij is nog altijd een zwart silhouet, maar ik denk toch dat hij een harnas of zoiets draagt. Als ik uit mijn ooghoeken naar hem kijk in plaats van recht naar hem te kijken, dan denk ik een gouden harnas te zien. Dat is consistent met de strenge vuurprins die soms zijn opwachting maakt als ik de wachters van de elementen aanroep, maar die is het zeker niet.

Ik heb niet de tijd om hem mijn wensen te verduidelijken, want tegen dat ik bekomen ben is hij alweer verder gegaloppeerd. Toch spreek ik de vragen nog uit:

  • PASSIE: Laat mij niet de moed verliezen, geef mij kracht en volharding en passie om te blijven doorgaan, ook in deze moeilijke tijden.
  • HELING: Geef mij de kracht van transformatie om deze tijd als een opportuniteit te zien, om flexibel te zijn zodat we dit wel te boven komen.
  • WARMTE: Geef mij de warmte van het vuur waarrond iedereen zich verzamelt om troost te vinden bij elkaar, om moed te scheppen om te blijven gaan, niet alleen voor mij maar voor iedereen die rond mij staat.

De vraag wat ik kan doen om een betere connectie te maken met Vuur blijft onbeantwoord.

Ik heb het gevoel dat de man mijn vragen toch heeft beantwoord: het vuur dat van zijn zwaard via mijn athame over mijn handen likte, dat vuur zelf, is zijn antwoord en zijn gift aan mij. Dankuwel.




DE KRACHT VAN DE ELEMENTEN: VUUR

Benodigdheden voor het altaar:
  • Iets om jezelf en je heilige ruimte mee te zuiveren, bijvoorbeeld palo santo, zuiveringsspray, aqua di florida, water met bloemblaadjes,...
  • 1 witte kaars als symbool voor het licht van jouw cirkel. Kies zelf de vorm van de kaars, dit is het licht dat jouw heilige ruimte symboliseert.
  • Symbolen voor de zeven richtingen. Deze zijn niet noodzakelijk, aangezien de ene witte kaars jouw energieveld volledig symboliseert. Als je het fijn vindt om tijdens het contact maken met de zeven richtingen, voor elke richting een symbool te gebruiken, dan leg je ze alvast klaar.
  • Een aantal rode kaarsen voor het aantal aspecten van het element vuur dat je wil aanroepen. Ook hier: kies zelf de vorm en het aantal kaarsen. Dit is het licht dat elk aspect van het element vuur dat jij vandaag wil aanroepen, symboliseert. Hierin mag je gewoon het ritueel volgen (dan heb je drie kaarsen nodig) – of je kiest zelf welke aspecten van het element vuur jij wil aanroepen vandaag en je schrijft daar dan ook de aanroeping zelf voor uit.
  • Alle items die je door het element vuur wil laten zegenen. Dit kunnen krachtvoorwerpen zijn, die je later in rituelen wil gebruiken om te werken met het element vuur. Mogelijk wil je jezelf laten zegenen. Ook dat is mogelijk. Of enkel contact maken met de spirit van het element Vuur. Maak een bewuste keuze voor jezelf met welke intentie je dit ritueel uitvoert.
  • Vragen die je aan de spirits van het element Vuur wil stellen. Indien je contact maakt met de spirits, is het goed om vooraf goed na te denken wat je hen wil vragen. De term “be careful what you wish for” zegt genoeg...
  • Geluid: een muziekje op de achtergrond, een drum, een ratel, wat jij verkiest is goed.

Ritueel:

Zuiver je heilige ruimte. Hiervoor sta je eerste even stil en word je stil in jezelf. Je neemt het zuiveringsmiddel en zuivert jezelf en de ruimte in een samenspel van energie tussen jou, het zuiveringsmiddel en de ruimte. Je creëert zo ruimte om heilig te maken.

Na de zuivering steek je de witte kaars aan. Deze witte kaars symboliseert het licht van jouw energieveld.

Sta recht, je voeten losjes uit elkaar, je schouders boven je heupen, in een ontspannen houding. Sluit je ogen en luister naar je ademhaling. Je hoeft ze niet te forceren, luister naar je ademhaling zoals ze nu is. Word je bewust dat je met elke inademing nieuwe levenskracht inademt. Met elke uitademing laat je onnodige spanningen of beslommeringen gaan. Blijf even in deze focus. Je neemt nieuwe levenskracht op en laat spanningen los. Doe dit enkele minuten.

Je blijft bij jezelf en met de muziek of met je drum of ratel ga je mee bewegen. Laat je lichaam losjes bewegen zoals het wil bewegen. Misschien wil het wiegen of dansen – beweeg in je eigen energie. Voel je lichaam, voel je fysiek. Voel je bloed stromen, je hart kloppen. Voel je loskomen.

Sta heel bewust stil bij elk van de zeven richtingen. Maak contact met elke richting en laat de energie ervan toe in jouw energieveld. Je kan de volgende tekst gebruiken om ze te aanroepen:

Kracht van de wind, breng me inspiratie en blaas mijn beslommeringen weg
Kracht van het vuur, breng me warmte en transformeer onnodige zaken
Kracht van de zee, breng me gevoel en voer zorgen af
Kracht van de aarde, breng me stevigheid en ontvang mijn ballast
Zon, maan en sterren, breng me ruimte en geef me inzicht
Aarde onder mij, breng me grond en geef me voeding
Hart van mij, breng me liefde en geef me kracht.

Hierna blijf je een tijdje in het midden van jouw energieveld. Je laat al die energieën tot rust komen bij elkaar. Je staat in het midden van jouw cirkel en hebt deze zeven richtingen helemaal in jouw energieveld in balans gebracht. Neem hiervoor zo veel tijd als je nodig hebt. Laat van elk van de zeven richtingen zoveel energie toestromen als je nodig hebt. Deze energie is er voor jou. Maak een zuivere heilige ruimte.

Vraag je spirits om je bij te staan tijdens dit ritueel indien je dat wenst. Je nodigt hen uit in jouw energieveld.

Dan sta je even stil bij elk aspect van het element vuur waarvoor je een kaars wil aansteken. Bij elke kaars die je aansteekt, spreek je de intentie uit waarvoor je deze kaars aansteekt en welk aspect je hiermee energie wil geven.
Bijvoorbeeld:
  • Passie: zegen mijn passie
  • Heling: zegen mijn koord, gemaakt om te helen met u, spirit en kracht van het element vuur
  • Warmte: help mij om op een juiste manier mensen te ondersteunen

Maak contact met de spirit van het element vuur. Je kan je hiervoor naar het zuiden richten en in je verbeelding richting de hoogstaande zon gaan. Op het pad daar naartoe zal je de spirit van het element vuur tegenkomen. Stel jezelf voor en maak kennis. Vertel de spirit waarom je daar bent. Vraag heling, boodschappen, zegeningen. Herhaal eventueel woordelijk de intenties die je uitsprak bij het aansteken van de kaarsen. Blijf in het moment, in het zien, voelen, horen wat er gebeurt.

Wanneer de ervaring voorbij is, noteer je zo snel mogelijk je ervaringen, om er materie aan te geven en om zo weinig mogelijk details te vergeten. Eventueel maak je een tekening, schrijf je een gedicht,...

Bedank de spirit van het element vuur, je eigen spirits en de zeven richtingen. Eet en drink iets en wees dankbaar. Blijf in de energie van het ritueel nog even nagenieten en schrijf zo veel mogelijk op en blijf schrijven (of tekenen) tot er niks meer komt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam