Beschermend amulet

Bedoeling van dit ritueel is om een beschermend amulet te maken door middel van een steen waarin we beschermende energie steken.
We zoeken een mooie steen die goed aanvoelt als je hem vastneemt. De steen staat symbool voor Gaia, de aarde, waar wij allemaal een stukje van zijn.
Tijdens het ritueel zetten we er een beschermende rune op (Eolh) en wijden we het amulet in. Daarna dragen we het in een zakje op ons lichaam ter bescherming.

Zuivering

Eerst nemen we een douche om alle onreinheid (letterlijk en figuurlijk) van ons af te zetten. We trekken iets comfortabels aan waarin we ons goed voelen.

Het altaar klaarzetten

We maken een altaar in het Noorden van de cirkel.
Op het altaar : kaarsje voor de Godin en de God, schaaltje met zout & schaaltje met water, schaaltje met kooltjes en wierook, pentakel, athame, kelk met rode wijn, schaaltje met brood.
We versieren het altaar met bloemen en groen uit de tuin.

Aangezien ik geen zwaard heb, ligt er geen zwaard voor het altaar.

We houden ook vier kaarsen voor de vier windrichtingen klaar, waarmee we later de cirkel zullen afbakenen.

Trekken van de cirkel

Eerst vegen we met een bezem alle slechte invloeden buiten de cirkel, deosil van het midden naar buiten.

Weg, weg, weg met alle venijn
Zuiver en sterk moet onze cirkel zijn

We steken de kaarsjes voor de Godin en de God op het altaar aan en ook de wierook.
We pakken de athame en starten aan het Noorden, achter het altaar. We trekken de cirkel deosil tot we terug zijn in het Noorden en visualiseren een helder blauw licht dat uit de athame straalt en rond de cirkel blijft gloeien, als bescherming.

Cirkel van kracht en liefde, ik trek u hier met mijn wil en de wil van de Godin en de God. Vorm een heilige plaats buiten de tijd en de ruimte, buiten de wereld van de mensen, buiten de sferen van de goden. Bescherm ons en zorg ervoor dat alles wat slecht is buiten blijft en alles wat goed is binnen. Ik wijd u in naam van de Godin en de God.

Oproepen van de elementen

We steken nu de vier kwartierkaarsen aan en brengen ze deosil naar de cirkel, om de natuurkrachten van de elementen op te roepen.
We beginnen met de kaars van het Noorden (groen), vervolgens de kaars van het Oosten (geel), het Zuiden (rood) en het Westen (blauw) .

Ik richt mij tot u, het element aarde, zegen deze cirkel en bescherm ons met uw kracht van de aarde.

Ik richt mij tot u, het element lucht, zegen deze cirkel en bescherm ons met uw inzicht en inspiratie.

Ik richt mij tot u, het element vuur, zegen deze cirkel te zegenen en bescherm ons met uw warmte.

Ik richt mij tot u, het element water, zegen deze cirkel te zegenen en bescherm ons met uw liefde.

We roepen nu de heren van de elementen aan om de natuurkrachten van de elementen onder controle te houden.
We beginnen in het Noorden en gaan deosil de cirkel rond. We trekken telkens het oproepende pentagram met onze athame en vragen aan de heren van de windstreken, de wachters van de poorten, of ze ons willen vervoegen. We visualiseren telkens de wachter die we oproepen

Heil Boreas, Heer van Fallias, land van Aarde, wachter van de Noordelijke poorten, ik roep u op en verzoek u aanwezig te zijn bij ons ritueel en onze cirkel te beschermen en te bewaken.

Heil Euros, Heer van Gorias, land van Lucht, wachter van de Oostelijke poorten, ik roep u op en verzoek u aanwezig te zijn bij ons ritueel en onze cirkel te beschermen en te bewaken.

Heil Notus, Heer van Finnias, land van Vuur, wachter van de Zuidelijke poorten, ik roep u op en verzoek u aanwezig te zijn bij ons ritueel en onze cirkel te beschermen en te bewaken.

Heil Zephyros, Heer van Murias, land van Water, wachter van de Westelijke poorten, ik roep u op en verzoek u aanwezig te zijn bij ons ritueel en onze cirkel te beschermen en te bewaken.

Uitnodigen van de Godin en de God

We nodigen de Godin en de God uit om aanwezig te zijn bij ons ritueel, onder de namen die het best overeenkomen met ons doel : bescherming.
We nodigen de Godin uit onder de namen Isis, Artemis, Holda, en de God onder de namen Thor, Herne, Cernunnos.

Wij groeten u, Godin, en verwelkomen u. Wij komen tot u, Grote Moeder, Godin van leven en dood, onder de naam Isis, Artemis, Holda roepen wij u aan en vragen wij u om bij ons te zijn in onze cirkel en ons te zegenen met uw liefde en wijsheid. Wij groeten u en eren u.

Gegroet, God, en welkom. Wij aanroepen u, heer van overvloed en al wat goed is, onder de namen Thor, Herne en Cernunnos, om bij ons te zijn in onze cirkel en getuige te zijn van dit ritueel. Wij groeten u en eren u.

Wijden van het zout en het water

We zetten het schaaltje met zout op het pentakel en steken de punt van de athame in het zout. We visualiseren een helder blauw licht dat uit de athame komt en het zout verlicht.

Ik zegen dit zout in naam van Isis, Artemis en Holda, in nama van Thor, Herne en Cernunnos. Laat alle kwaad er uit verdwijnen en enkel de goedheid achterblijven die we nodig hebben voor ons ritueel.

We doen nu hetzelfde met het water.

Ik zegen dit water in naam van Isis, Artemis en Holda, in nama van Thor, Herne en Cernunnos. Laat alle kwaad er uit verdwijnen en enkel de goedheid achterblijven die we nodig hebben voor ons ritueel.

We gieten het zout bij het water.

Rondgang met de elementen

We maken nu contact met de elementen.
We beginnen met het element Aarde : we nemen het pentakel en lopen ermee deosil langsheen de cirkel waarbij we het aan elke Wachter lateh zien. We maken daarna zelf contact door onze handen op het pentakel te leggen en ons te concentreren/visualiseren.
We doen nu hetzelfde voor de andere elementen : het element lucht door middel van het schaaltje met wierook, het element vuur door middel van een kaarsje, het element water door middel van de kelk met wijn.

Het maken van de amulet

We nemen de steen die we willen gebruiken als beschermend amulet markeren hem met de beschermende rune Eolh, die we met witte inkt op de steen zetten. Wit staat voor zuiverheid, onbezoedeldheid, reinheid.

Nu moeten we hem nog wijden.
We druppelen een druppeltje gewijde olie op de steen en visualiseren een wit licht dat uit de druppel doorheen heel de steen trekt.

We sprenkelen er wat gewijd water op en visualiseren zuivering.
Nu halen we het amulet doorheen de wierookdamp en daarna doen we hetzelfde met de kaars. We drukken de steen nu op het pentakel met onze handen.
Op die manier werd het amulet gezuiverd door de vier elementen.

Als we daarmee klaar zijn, nemen we de steen in onze handen en visualiseren een kokon van beschermend licht die uit de steen springt telkens we extra kracht nodig hebben om negatieve energie af te wenden. De kokon is ondoordringbaar en prachtig. Binnenin de kokon is het warm en veilig. We concentreren ons en steken al die positieve energie in de steen. We zien waar de steen voor zal dienen en blijven dit doen tot we voelen dat het genoeg is.

Bescherming wil ik en wat ik wil wordt nu gedaan. Zo moet het zijn.

Cake & wine

Op het altaar staan een kelk met rode wijn. We steken de athame in de wijn.

Zoals de athame staat voor het mannelijke, zo staat de kelk voor het vrouwelijke. Zo zijn beide nu verenigd en brengen ze vrede en geluk. Ik zegen deze wijn, athame en kelk, man en vrouw, boven en beneden. Blessed Be.

We drinken van de wijn.
Ik ben alleen maar in een groepje wordt de kelk deosil doorgegeven. Elke heks neemt een slokje en geeft de kelk dan door aan zijn/haar linkerbuurman/vrouw met de woorden “Blessed Be” en een zoen. De kelk mag nooit leeg worden; we houden een beetje over als offer voor de Godin.

Daarna doen we hetzelfde met het brood.

Grote moeder, dank u voor dit brood. Moge ieder die rvan eet gezondheid, geluk en wijsheid uit uw schoot ontvangen. Zo moet het zijn.

We eten nu een stuk van het brood. Idem als we met een groepje zijn.

Danken van de Godin en de God

Wij danken u, Godin, dat Gij hier bij ons aanwezig waart en dat Gij onze verzoeken hebt aanhoord. Grote Moeder, Godin van leven en dood, onder de naam Isis, Artemis, Holda danken wij u voor uw liefde en wijsheid. Wij zeggen u vaarwel en eren u.

Wij danken u, God, dat Gij hier bij ons aanwezig waart en dat Gij onze verzoeken hebt aanhoord. Heer van overvloed en al wat goed is, onder de namen Thor, Herne en Cernunnos, danken wij u dat Gij getuige waart van dit ritueel. Wij zeggen u vaarwel en eren u.

Danken van de elementen en de wachters

We danken nu de heren van de elementen en laten hen gaan samen met hun elementalen.
We beginnen nu omgekeerd, in het Westen en gaan tegen de klok in de cirkel rond. We trekken telkens het wegsturende pentagram met onze athame en danken de heren van de windstreken, de wachters van de poorten. We visualiseren telkens de wachter die we danken.
We doven ook telkens de overeenstemmende kwartierkaars.

Wij danken u, Zephyros, Heer van Murias, land van Water, van de Undines, wachter van de Westelijke poorten, voor uw aanwezigheid en bescherming. Gegroet en vaarwel.

Wij danken u, Notus, Heer van Finnias, land van Vuur, van de Salamanders, wachter van de Zuidelijke poorten, voor uw aanwezigheid en bescherming. Gegroet en vaarwel.

Wij danken u, Euros, Heer van Gorias, land van Lucht, van de Sylfen, wachter van de Oostelijke poorten, voor uw aanwezigheid en bescherming. Gegroet en vaarwel.

Wij danken u, Boreas, Heer van Fallias, land van Aarde, van de Gnomen, wachter van de Noordelijke poorten, voor uw aanwezigheid en bescherming. Gegroet en vaarwel.

Openen van de cirkel

We openen de cirkel door met onze athame tege de klok in rond de cirkel te lopen. We vertrekken in het Noorden en gaan de cirkel rod tot we terug in het Noorden zijn. We visualiseren dat het blauwe beschermende licht zachtjes oplost.

Aarden

We gaan met onze handen op de grond zitten en voelen hoe de energie uit ons in de aarde stroomt.
We eten en drinken een stukje.
We offeren wijn en brood aan de Godin.

Daarna ...

We laten de steen een maan lang liggen. Daarna dragen we hem op ons lichaam.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam