Regen voor het regenwoud (RAT)

De hele wereld houdt zijn adem in nu het Amazonewoud geteisterd wordt door bosbranden en dat terwijl de traditionele periode waarop de boeren soms hun gronden platbranden (en delen van het woud) nog niet eens is aangebroken. Dat komt waarschijnlijk omdat de rechtse Braziliaanse president Bolsonaro beschermingsmaatregelen heeft teruggeschroefd en er daardoor haast geen controle meer is op schendingen van de milieuwetgeving. Volgens de president is de Amazone van Brazilië en is dit een binnenlandse aangelegenheid. Dat was voldoende voor een aantal Europese landen om de miljoenen overheidssteun voor de bescherming van het regenwoud op te schorten …

Het Amazonewoud is de groene long van onze planeet. Ze haalt een gigantische hoeveelheid CO2 uit de lucht, iets dat in deze tijden van klimaatverandering van groot belang is. Jammer genoeg verdwijnt er elk jaar een enorme hoeveelheid van het woud door houtkap en (aangestoken) branden. Normaal gezien kan het wioud zich daarvan herstellen, maar experts trekken aan de alarmbel; als er nog 8% van het woud verdwijnt zijn we voorbij het punt dat het woud zichzelf kan herstellen en begint het vanzelf te verkleinen. En dan verandert het klimaat onherroepelijk want het regenwoud zorgt voor regen en bepaalt door haar omvang dus grotendeels de waterhuishouding van onze planeet …

De Braziliaanse heksen van de Reclaiming-traditie hebben hun collega heksen wereldwijd opgeroepen om me te werken aan een RAT – ritual apart together – voor het Amazonewoud. Daar doen wij natuurlijk graag aan mee. Laura Tempest Zakroff creëerde speciaal voor deze gelegenheid een sigil die in het ritueel wordt gebruikt.


 

RITUEEL: REGEN VOOR HET REGENWOUD

Nodig voor het ritueel:

  • Een kaart van Brazilië
  • Een leeg kommetje en een beker met water.
Maak een cirkel zoals je dat gewoonlijk doet en roep daarbij de spirits op met wie je wil werken voor dit ritueel (voorouders, goden, …) en op wiens krachten je een beroep wil doen.

Leg (een printje van) de kaart van Brazilië in het centrum van de cirkel. Teken met water (of een speciale inkt) de sigil op de kaart van Brazilië, waarbij de cirkel met de asterix dienst doet als een vergrootglas om een bepaalde regio te versterken. Heb je geen kaart, teken dan gewoon een cirkel op een blad papier en schrijf er in grote letters BRAZILIË in, met in de linkerbovenhoek AMAZONIË. Dat is de regio waar we ons op focussen, het gebied waar het Amazonewoud brandt.



Spreek je intentie uit dat onze magie doorheen Brazilië mag vloeien, en de fauna, flora en inheemse volkeren van de betrokken regio’s mag beschermen voor brand en ontbossing, zodat de kracht van de sigil wordt versterkt. Vraag om:

  • Regen om het vuur te doven;
  • Bescherming van de lokale fauna;
  • Een betere weerstand van het woud;
  • Bescherming voor de mensen die hier wonen
Zet het schaaltje op de sigil en giet het water er in. Sluit je ogen en ga in gedachten naar het Amazonewoud. Zie hoe de wolken zich boven het woud samenpakken en hoe een hevige regenbui losbarst over de branden. Zie hoe het vuur begint te roken, tot het tenslotte volledig dooft. Leg dan je handen op de kaart van Brazilië en breng een blauwe koelte in het land, laat het doorstromen tot de volledige bodem doordrenkt is van de koelte van de regen. Vraag hierbij eventueel de hulp van de elemntale wezens die je hierbij kunnen helpen. Als je het zelf warm krijgt, maak dan contact met het schaaltje water (je mag er zelfs van drinken) en denk aan de koelte die je wil brengen. Zeg luidop: “Dat het water van de wereld zuiver en proper mag vloeien. Het Amazonewoud is heel, genezen, en volledig! Zo zal het zijn!”

Bedank de spirits die je hebben geholpen en eindig het ritueel zoals je dat altijd doet. Laat de kaart met de sigil en het kommetje water staan zolang je wil. Herhaal het ritueel zo vaak je wil: elke week of elke dag. Elke keer als je het ritueel doet versterk je de sigil en de kracht van de betovering die er in zit.

Bronnen:
https://www.facebook.com/reclaimingbrasil/posts/382778329102793
http://www.le-sidh.org/wicca/pratiques-rituelles-sorcieres/rituels-divers-et-bases/rituel-collectif-en-faveur-de-lamazonie/
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=760823281000573&id=100012187245532



Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam