Snoepomantie

Als er één ding is waarvoor gebruik werd (en wordt!) gemaakt van divinatiemethoden, dan was het wel voor de liefde. Hij houdt van mij, hij houdt niet van mij … wie heeft er als kind niet de blaadjes van een madeliefje getrokken om te beslissen of je ‘het aan zou vragen’ of niet (dat is een vorm van “floromantie” by the way).

Een hele leuke divinatiemethode waar ik een paar weken geleden over struikelde op het internet, was divinatie met behulp van snoephartjes. Je weet wel, die witte of roze suikerhartjes waarin een klein boodschapje gedrukt zit.



Je kan de roze en witte hartjes beschouwen als een lekkere vorm van runenstenen :-). Denk aan je heksenrunen of oghamstokjes: allemaal min of meer dezelfde houten schijfjes of stokjes waarop enkel het runensymbool – de boodschap – verschilt. Alles wat in verschillende versies met verschillende boodschappen bestaat, kan je inderdaad gebruiken als hulpmiddel voor divinatie.

Uiteraard zijn de hartjes geen klassieke divinatietool, maar voor liefdestoestanden en op Valentijn zijn ze wel heel toepasselijk! In deze periode zijn ze overal verkrijgbaar en bovendien zijn ze goedkoop en gewoon plezant. Je kan ze natuurlijk ook gewoon zelf maken. Dat is zelfs nog beter als je ze wil gaan gebruiken voor bijvoorbeeld liefdesmagie (al klinkt dat misschien een beetje cheesy).

Hoe gebruik je ze? Net als gewone runenstenen: sluit je ogen, richt al je aandacht op de vraag waar je meer inzicht in wil hebben en haal een hartje uit de snoepzak. Als je geen specifieke vraag hebt, vraag dan aan het universum wat je op dat moment nodig hebt.  Bekijk de boodschap op het hartje dat je hebt getrokken en denk daarover na. Gebruik je intuitie en denk na over hoe het boodschapje een antwoord kan bieden op jouw vraag of op datgene waar je op dat moment mee zit. Desnoods trek je nog wat extra hartjes of doe je een klassieke runenlegging met drie of meer stenen.


Bronnen:
Divination with conversation candy hearts. Michael Herkes in Witch Way Magazine, lente 2019:
https://aminoapps.com/c/spiritualityreborn/page/blog/divination-with-conversation-candy-hearts/NRd5_KnUMu4YL5VgNx545DMP3ZbWXnr5gE?fbclid=IwAR2MYWp81ru0x1ySOyyBhar7Hz9GhGmdazgbCTmIj2z0YPNumIqOrKaPyTY

Zelf snoephartjes maken:
https://maisonslash.be/foodaholic/snoephartjes-met-persoonlijke-boodschap?fbclid=IwAR1wz33BJA8ZPqMee5CmycZ-r_79edTPbQe2S9-9mbH6amEjqIqJtPkCIo8

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam