Zuiverende eitjes: egg cleansing

Veel van de tools of the trade van een heks zijn alledaagse dingen die je in je huis, tuin en keuken vindt. Eén van die dingen zijn eieren en is er een beter seizoen om met eieren te werken in je magische praktijk dan de lente? Eieren zijn van zichzelf al krachtige symbolen voor vruchtbaarheid en leven in het algemeen. Met een ei kan je dus vanalles doen, maar één van de traditionele gebruiken is een spirituele zuivering om negatieve energie en ongeluk te doen verdwijnen, niet alleen in de lente maar het hele jaar door.


Een spirituele zuivering is dus het weghalen en doen verdwijnen van negatieve of niet juist aanvoelende energie uit je aura. Net zoals modder aan je schoenen blijft plakken, nemen we tijdens de dag overal energie in ons aura op. Dat hoeft niet problematisch te zijn, maar soms voelt die energie niet goed en maakt ze ons moe en zwaar. Dat betekent niet dat al die negatieve energie met opzet op ons pad is gegooid, al kan dat in zeldzame gevallen wel het geval zijn. Met een spirituele zuivering halen we die energie die verkeerd zit weg. Je zou dit eigenlijk regelmatig moeten doen, net zoals je elke dag je tanden poetst ...

Je kan zo’n zuivering doen op alle momenten waarop je in een negatieve vibe zit:
  • Je voelt je moe, lusteloos, hangerig of slecht gezind; 
  • Je verliest je job of je komt tegenover onverwachte problemen te staan; 
  • Je hebt af te rekenen met een relatiebreuk, rouw, trauma of andere emotionele pijn; 
  • Je houdt afstand van je vrienden of familie zonder dat daar een reden voor is; 
  • Je hebt last van nachtmerries en slapeloosheid, zonder aanwijsbare reden; 
  • Je hebt last van onverklaarbare ongelukken en tegenslagen in je leven; 
  • Je vecht tegen ziekte (al kan een zuivering nooit een arts vervangen!!); 
  • Je hebt last van een spirit die je niet los wil laten; 
  • Je wil afraken van de negatieve energie die iemand via magie op jouw pad heeft gebracht; 
  • Je hebt last van geroddel, laster, afgunst, ... 
  • In het geval van een emotionele of mentale blokkering; 
  • Als je het gevoel hebt dat je stil staat en dat je pad geblokkeerd is. 
Een traditioneel moment voor een dergelijke zuivering is bij elk nieuw begin, zoals het nieuwe jaar, maar even goed als je start met een nieuw project, een nieuwe zaak of een nieuwe job. Als het even kan doe je dit best bij afnemende maan en alleen (tenzij je de zuivering voor iemand anders doet, dan moet die persoon er uiteraard bij zijn).

Een ei kan je beschouwen als een soort van containertje van leven en energie, dat als je het juist gebruikt als een vacuüm alle energie absorbeert die niet essentieel of nodig is, waarna je die overbodige energie kan “weggooien””. Die simpele techniek om eieren te gebruiken om te zuiveren vinden we dan ook terug in veel oude volkstradities in Europa, Afrika en Midden- en Noord-Amerika. In de Apalachian Folk Magick is het een standaard gebruik. In Mexico noemen ze het “Limpia”, een gebruik dat met de Spanjaarden is meegekomen, en ondertussen hoort het ook bij de Amerikaanse versie van Hoodoo.

Wat heb je nodig:


  • Een vers (bio) ei (op kamertemperatuur: haal de eitjes – reserve! – minstens vier uur op voorhand uit de ijskast);
  • Een witte kaars (voor de spirits);
  • Wierook;
  • Een glas helder water (in een echt glas, geen plastieken beker): in de oude volksmagie werd hier een scheut wijwater uit de kerk aan toegevoegd;
  • Zout;
  • Olie om te zalven (bijvoorbeeld essentiële olie van bergamot, den, sandelhout of vetiver in amandelolie of een andere basisolie. Olijfolie is ook OK :-)).


TRADITIONELE EGG CLEANSING

Was het ei onder het stromend water van de kraan, of met wijwater uit de kerk. Voel hoe alle restjes energie die er nog in zouden zitten wegvloeien met het water. Laat het ei volledig opdrogen.

Zoek een plek waar je ongestoord kan werken. Steek de kaars en de wierook aan en nodig de spirits – gidsen, wachters, voorouders, engelen, … – en de god(in) waar je mee werkt uit om deelgenoot te zijn van je zuiveringsritueel.

Haal het ei doorheen de vlam van de kaars en de rook van de wierook, hou het dan in je beide handen en vraag een zegening voor het ei zodat het negatieve energie en ziekte uit alle lagen van je lichaam, zowel fysiek, mentaal als astraal, kan verwijderen.

Ontspan, adem diep in en uit en concentreer je op het hier en nu. Neem het ei in je dominante hand. Maak contact met je lichaam terwijl je het ei ongeveer tien centimeter boven je hoofd houdt.

Beweeg het vanaf je hoofd over je hele lichaam. Begin bij je kruin en ga naar beneden naar je voorhoofd, ogen, neus, lippen, kin, hals, schouders. Ga verder langs je armen naar de handen en je handpalmen, waarbij je uiteraard van hand switcht als je je andere arm wil doen. Dan over je borst, hart, zonnevlecht, buik, navel, onderrug, genitaliën en verder naar beneden langs je benen tot aan je voeten. Ga met het ei over alle delen van je lichaam, van boven aan je kruin tot aan je voeten, ook de onderkant. Zorg ervoor dat je elk stukje van je lichaam hebt gehad, zowel voor-, achter- en zijkanten. Vergeet je armen niet. Als je de zuivering op jezelf toepast, probeer dan zoveel van je lichaam af te gaan als fysiek mogelijk is.

Doe dat in korte bewegingen, telkens van boven naar beneden, nooit op en neer. Ga zoveel keer over heel je lichaam als je nodig acht. In de traditionele hekserij gaat men uit van drie keer met telkens dertig minuten ertussen. Je kan ook terugkeren naar specifieke delen van je lichaam waar pijn, ziekte, geblokkeerde zenuwen of een ander probleem zich situeert. Als je het gevoel hebt dat het nog niet genoeg is, herhaal het hele proces dan gedurende drie dagen of negen dagen.

Hou het ei ongeveer tien centimeter van je lichaam af, tenzij het over fysieke problemen gaat. In dat geval kan je het ei tegen je lichaam wrijven op die specifieke plek waar het probleem zich situeert. Een plek die heel gevoelig is voor energie en waar ook negatieve energie gemakkelijk in je aura kan sijpelen is het stukje achteraan aan de onderkant van je schedel, waar die vastzit aan jer ruggegraat. Hou het ei daar een poosje vast om vastzittende restjes energie los te weken. Je doet met het ei eigenlijk hetzelfde als wat je met een smudgestick zou doen, nl. negatieve energie uit je aura wegvegen.

Vraag ondertussen luidop aan de spirits dat alle negativiteit die je met je meedraagt in het ei mag worden opgeslorpt. In de volksmagie wordt hierbij het Onze Vader opgezegd en wordt aan de lieve Heer gevraagd om alle vloeken, hekserij en zwarte magie in het ei op te nemen. :-)

Indien het ei mocht breken tijdens de zuivering, neem dan een nieuw ei en begin gewoon opnieuw, met speciale aandacht voor de plek op je lichaam waar dit gebeurde.

Als je alle plekjes van je lichaam waar je aan kan hebt gehad, vul dan een glas met helder water (waar je eventueel een scheut wijwater aan hebt toegevoegd). Breek het ei in het glas water en zet de eischalen opzij om later weg te gooien. Maak met de kaars een pentagram boven het glas (of een kruisteken!) en laat het ei vervolgens minstens dertig minuten tot een uur staan tot het eigeel zich helemaal heeft gezet. Als je niet van plan bent om je ei na de zuivering te lezen, kan je het ei meteen doorspoelen in het toilet nadat je zout in het glas hebt gedaan om de negativiteit te neutraliseren. Vergeet zeker niet om de toilet te smudgen om van eventueel residu van negatieve energie af te raken. Je kan het ei ook ongebroken in een rivier met stromend water gooien of achterlaten op een kruispunt.

Sluit vervolgens je aura door jezelf met de olie te zalven. Doe een paar druppeltjes olie in je handpalmen en wrijf die goed over elkaar zodat de olie warm wordt en je de geur van de essentiële olie goed ruikt. Vraag om bescherming van alle negativiteit, van alle onnodige energie en wrijf je lichaam in met de olie, van beneden naar boven, de omgekeerde weg, van je voetzolen tot je kruin.

Dank de spirits en de goden en/of godinnen die je had uitgenodigd voor hun hulp. Daarmee is de zuivering helemaal klaar.

Laat de kaars volledig opbranden.


HET EI LEZEN

Dan is het tijd om het ei te “lezen”. Kijk langs alle kanten naar het eigeel in het water. Interpreteer wat je ziet. Uit de manier waarop het eigeel in het water zit kan je opmaken wat je in het ei hebt opgeslagen, de oorzaak van het probleem, of de zuivering goed is gelukt en of er nog iets moet gebeuren.


Algemeen geldt:

Als je het ei hebt gebroken in het glas water, zakt het eigeel normaal gezien naar de bodem van het glas. Dat betekent dat de negativiteit werd opgeslorpt. Als het ei blijft drijven in het midden van het glas of zelfs boven komt drijven, betekent dat dat je de zuivering opnieuw moet doen. Als maar een deeltje van het ei blijft drijven, gaat het om een klein probleem of om iets dat nog niet helemaal tot uiting is gekomen en dat meteen kan worden opgelost.

Bubbels en blobs betekenen dat de energie werd opgenomen. Dat is normaal. Als er veel bubbels rond het eigeel opborrelen of naar boven schieten, dan betekent dat dat er veel negatieve energie rondhing die niet weg raakte. Dat kan zich ook uiten in fysieke problemen zoals extreme vermoeidheid, hoofdpijn of draaierigheid.

Draden beteken dat energie die met opzet naar jou was gestuurd werd weggehaald. Heb je het gevoel dat je last hebt van wat “het boze oog” wordt genoemd, dan zal het eigeel vlekkerig, grauw of zelfs zwart worden. Je kan dan ook puntige vormen zoals naalden of spijkers zien die naar boven steken. Die puntige vormen zijn mensen die de negatieve energie op jouw pad hebben gebracht en die je niet gunstig gezind zijn. Als er een laag rond het eigeel zit, dan is er iemand die negatieve energie jouw richting uit stuurt. Puntige vormen naar beneden wijzen er dan weer op dat je jezelf moet beheersen: je hebt last van opgehoopte wrok die je nog niet hebt verwerkt.

Zwarte vlekken of bloed (rode vlekken) in het eigeel betekenen dat iets ernstigs werd verwijderd, zoals ziekte of “zwarte magie”. Doe de zuivering zeker opnieuw! Krullerige vormen staan voor fysieke ongemakken die je te lang hebt genegeerd en waarvoor je toch eens langs je arts moet gaan. Dat geldt ook als het ei vies ruikt of een sterke geur heeft.

Als het ei ondoorzichtig wordt zonder geur of bloed, dan betekent dit dat er energie verdwijnt via een beschadigd aura. Nachtmerries kunnen hier ook al een aanwijziging voor zijn.

Zie je een figuur – de vorm van een persoon, een dier of een voorwerp – denk dan goed na want het betekent dat iemand of iets een probleem voor je is. Heb je op dit moment een probleem met iets of iemand in je leven? Heb je onlangs hierover gedroomd? Als het eigeel een gezicht toont, dan weet je dat je ene vijand hebt. Een smal gezicht wijst op een man, een rond gezicht op een vrouw.

Als je een soort van oog ziet op het eigeel, dan is dat een teken van het zogenaamde “evil eye”: iemand heeft slecht in de zin. Er zullen zeker extra zuiveringssessies nodig zijn, eventueel in combinatie met andere vormen van zuiveringen.

Zie je geometrische patronen, dan weet je dat er iets is dat je tegenhoudt of dat je een blokkering hebt. Ook in dat geval moet je extra zuiveringsessies inlassen. Als het gaat om een patroon dat een pyramide vormt, dan betekent dit dat de zuivering goed ging maar dat er een beetje is blijven zitten. Doe gewoon een extra zuivering.

Als het water helder is, zonder abnormale vormen, geuren, enz. … dan is er niks onnatuurlijks aan de hand en is geen verdere zuivering nodig.

Extra betekenissen:


  • Geometrische patronen: fysieke ongemakken omwille van iets dat je ongezegd hebt gelaten. Driehoeken wijzen op leugens die je hebt verteld en waar je je schuldig over voelt. Vierkanten betekenen dat je verder moet gaan in plaats van stil te staan.
  • Een witte waas rond het eigeel: je maakte een te gehaaste beslissing en moet (gedeeltelijk) terugkeren op je beslissing om terug op de goede weg te raken.
  • Het eigeel ziet er gekookt uit, is warm en het eiwit ziet er erg wit uit: staat symbool voor de negatieve energie in je omgeving, een teken van zwarte magie die tegen je wordt gebruikt.
  • Wervelingen of wolkerige figuren: emotionele problemen die je relatie met anderen beschadigen.
  • Draden die naar boven gaan: er wordt over je geroddeld, er zijn mensen die je ongelukkig willen zien.
  • Gezichten, silhouetten of vormen van mensen: de anderwereld wil je een bericht sturen, let op de tekenen rondom je.
  • Spinnenwebben: veel mensen zijn afgunstig en hopen dat je niet zal slagen in een bepaald project of dat je een promotie niet zal krijgen.
  • Dieren: de energie die je hebt gaat naar dingen die niet prioritair zijn.
  • Bloemen: de negatieve energie is aan het verminderen, er is licht aan het eind van de tunnel.

Ben je klaar met het lezen van het ei, spoel het dan door het toilet en zuiver je toilet met een smudgestick om er zeker van te zijn dat er geen residu van negatieve energie van het ei achterblijft.


DE LUIE WIJVEN VERSIE ...

Een andere manier om negativiteit weg te halen met de hulp van een ei is om er eentje onder je bed te leggen, ofwel in een glas water ofwel in een kommetje aarde of zand. Het ei neemt de negatieve energie op terwijl je slaapt.

Doe dat minstens drie dagen en ververs het ei elke dag of tot je er niks slechts meer in kan lezen. Als je klaar bent met het lezen van het ei, kan je op verschillende manieren van het ei afraken:

  • Gooi het in een rivier met stromend water;
  • Giet het weg op een kruispunt;
  • Spoel het door het toilet waarna je nog extra smudget om er zeker van te zijn dat er geen restje negatieve energie van het ei blijft hangen.


Bronnen:
https://littlechicagoconjure13.wordpress.com/2017/05/30/egg-cleansing-in-appalachian-hoodoo/
https://witchipedia.com/book-of-shadows/symbols/eggs/
https://pandagossips.com/posts/2191
https://shaheenmiroinsights.com/the-gypsys-tricks-for-spiritual-cleansing-and-protection-limpia-or-cleansing-with-an-egg/
https://lovemagicworks.com/egg-cleanse/

Reacties

Populaire posts van deze blog

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam