Danku Deva (Covenbijeenkomst Hagazussa)

Tijdens de zomermaanden draait onze coven altijd wat op een lager pitje omdat heksen nu eenmaal ook graag eens op vakantie gaan in het buitenland :-). Eigenlijk is dat wel een beetje jammer want de zomer is de periode bij uitstek om buiten te werken (en laat dat nu net een verzuchting zijn van velen onder ons: we zitten te veel binnen) en om te genieten van al het moois dat Moeder Natuur ons te bieden heeft, ook in de stad.

Traditioneel zetten we dan al eens een stapje in de wereld, naar één van de natuurdomeinen die Antwerpen rijk is: de Hobokense Polder, de Ekerse Putten, en sinds een tijdje de Konijnenwei. Sinds we daar in de wildernis de Ironhenge hebben ontdekt, zijn we een beetje verliefd geworden op die plek zo dicht bij het centrum van Antwerpen en beschouwen we die zo’n beetje als onze ‘terroir’.

De inspiratie voor de covenbijeenkomst van augustus kreeg ik pas deze week, in een droom nog wel, waarin een vrouw haar opwachting maakte. De vrouw die ik zag was een deva, een natuurspirit die de ziel is van ons kleine stukje wildernis en die waakt over deze bijzondere plek. Voor de inheemse volkeren is hun aanwezigheid de evidentie zelve. Connectie maken met de spirits van een plaats gaat om het verruimen van je focus en bewustzijn, en open staan voor andere wezens waar je zowiezo mee te maken krijgt – spirits, planten, dieren én mensen.  Zij brengen offers aan deze spirits en vragen hun toestemming vooraleer er bijvoorbeeld een nieuw gebouw ergens wordt neergepoot of een weg wordt aangelegd. Aangezien wij graag werken in de Konijnenwei, is het elementaire beleefdheid om aan de Deva van de Konijnenwei te laten weten wie we zijn. Dat de Konijnenwei een eigen Deva heeft voel je als je doorheen het park loopt: de sfeer verandert subtiel en je voelt je alsof je zonder het te merken ergens anders bent binnengestapt.




OFFER VOOR DE DEVA VAN DE KONIJNENWEI

We zoeken een centrale plek in de Konijnenwei, waar we afspreken voor de cake&wine. Dta kan een picknicktafel zijn, maar evengoed ergens een deken onder één van de bomen.

Mee te brengen:

  • Brood & water als offer
  • Iets voor de cake&wine picknick achteraf

We zijn hier vanavond niet om een zegening te vragen voor onszelf, maar om onze dankbaarheid uit te drukken. Dat doen we met een offer. Breng brood of een ander gebak mee naar de Konijnenwei (het is vandaag Lughnasadh, het eerste oogstfeest waarop traditioneel brood wordt gebakken en gegeten van de neerste oogst) en een flesje water. Het brood dient om te delen: een stuk voor de elementalen van de Konijnenwei, een stuk voor de Deva en een stuk voor jezelf en om te delen met de andere heksen.

Zoek een plekje dat goed aanvoelt en ga daar zitten, met het brood en het water voor je op de grond. Als je comfortabel zit sluit dan je ogen. Ontspan, adem diep in en uit en focus op de natuur rondom je. Voel de omgeving om je heen. Hoor het gefluit van de vogels, het ruisen van de wind door de bomen, voel het gras onder je handen of de bast van de boom waar je tegen bent gaan zitten, ruik die typische zoete zomergeur. Voel de typische vibe van de Konijnenwei, de energie van de Deva die hier huist en waakt …

Voor je geestesoog zie je jezelf zitten, in de Konijnenwei. Maak contact met de elementale spirits van deze plek. Wenk hen dichterbij als ze verlegen zijn. Maak kennis met hen en vertel hen wie je bent en waarom je hier bent: om de spirits van deze plek te bedanken dat we hier als heksen op deze magnifieke plak mogen werken. Vertel hen dat je brood en water hebt meegebracht om met hen en de Deva te delen, om je dankbaarheid te tonen. Als de Deva er nog niet is, vraag dan aan de elementalen of zij jouw dankbaarheid kunnen overbrengen.

Blijf nog even bij de elementalen, geniet van hun aanwezigheid, luister naar wat ze je te vertellen hebben. Als je er klaar voor bent, kom je terug naar het hier en nu.

Kom terug naar de centrale picknickplek. Daar delen we onze ervaringen, en natuurlijk ook een goed glas  :-).

Bronnen:
http://webmaidensgrimoire.blogspot.com/2017/06/bryd-groet-s-ochtends-de-deva.html
http://webmaidensgrimoire.blogspot.com/2019/06/midsummernights-dream-een-offer-voor-de.html


Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam