Coven cuisine: Seminipietjes

Toen ik een paar jaar geleden in Cambodja was, bezochten mijn liefste en ik de “tempel  van de 1.000 lingams”, een waterbron boven op een berg waar duizenden jaren geleden de concubines van de Cambodjaanse heerser kwamen baden omdat dat de vruchtbaarheid zou bevorderen. De 1.000 lingams of penissen bevonden zich overal rondom ons, in de vorm van cirkels die overal in de rotsen van de rivierbedding waren uitgehouwen.



Wij gaan vanavond onze eigen versie van die 1.000 lingams maken, maar dan in  eetbare vorm, als een adaptatie van de traditionele Seminikoeken. De Antwerpse vrouwen gingen de fallus van Semini kussen om vruchtbaarheid af te smeken. Wij gaan dat ook doen met onze versie van de vruchtbaarheidskoek, die gebaseerd is op de klassieke Zweedse kaneelbroodjes. We gaan pietjes bakken :-)

Elke priesteres denkt na over iets waarvoor ze graag extra vruchtbaarheid wil afsmeken dit jaar: dingen voor zichzelf en dingen voor de coven. Die wensen gaan we verwerken in onze koek.

Nodig voor onze Seminikoek
  • 200g boter, gesmolten
  • 1 rol kant-en-klaar pizzadeeg (als het even kan deeg dat al in een rechthoek is uitgerold)
  • 60g kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 koffielepel kaneel
  • 2 koffielepels sesamzaad
  • 250g poedersuiker
  • 3 soeplepels warm water

Verwarm de oven voor op 180°.

Rol het deeg uit en snij het in 12 stroken. Elke priesteres krijgt een strook. Er wordt ook een strook voorzien voor de coven. Elke priesteres kerft met behulp van een mesje haar speciale wens in de strook deeg. Dat kan onder de vorm van sigils zijn, symbolen, woorden, … De priesteressen doen dit zowel voor zichzelf als voor de coven.


Bestrijk de stroken deeg gul met gesmolten boter.

Meng de kristalsuiker, de vanillesuiker en het kaneel. Strooi dit mengsel over de deegstroken.

Rol de stroken op tot rolletjes en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat, allemaal netjes tegen elkaar. Begin met het rolletje voor de coven in het midden en de rolletjes van de covenleden er rond. Druk ze niet te hard aan want het deeg gaat nog uitzetten. Bestrijk nogmaals met gesmolten boter en bestrooi met sesamzaad.

Bak de seminikoek 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat hem daarna nog even afkoelen.



Meng de rest van de gesmolten boter met de poedersuiker. Meng er één voor één de drie soeplepels warm water door tot je suikerglazuur krijgt.

Knip de vorm van een mannetje met open armen en benen uit papier (plooi een vel papier dubbel en knip er de vorm uit). Gebruik het vel papier vervolgens als vorm. Leg de vorm op de koek en bestrijk gul met suikerglazuur zodat je de vorm van Semini op de koek krijgt.

Laat nog even verder afkoelen.

Heerlijk, die Seminipietjes!

Bronnen:
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/76892/kaneelbroodjes-76892
https://www.lakkerantwerp.be/product/seminikoek/





Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam