Een cadeautje voor Hekate (covenbijeenkomst Hagazussa)

Elk jaar op de volle maan van mei wordt wereldwijd door covens en cirkels allerhande een ritueel georganiseerd ter ere van de godin Hekate, de zogenaamde Rite van haar Heilige Vuren. Daar doen we met Arcadia ook al een paar jaar aan mee, maar dit jaar dreigt het niet te lukken. Mijn professionele agenda zit zo bomvol dat ik weinig tijd heb om dingen voor te bereiden. Zelfs een kruidenwis plukken is er nog niet van gekomen ...

Omdat we deze week met de coven samenkomen, besluit ik om drie dingen te combineren – bestaan niet alle goede dingen in het leven uit drie? :-) We gaan dus op onze maandelijk,e bijeenkomst 1/ een kruidenwis plukken, 2/ iets doen voor Hekate en 3/ de Konijnenwei scouten voor het open midzomerritueel dat er zit aan te komen. Het zal deugd doen om nog eens een stapje buiten te zetten ook, zeker nu het zo’n mooi weer is de laatste dagen. We zijn allemaal echte stadsheksen geworden, die meer binnen zitten dan de natuur in trekken. En dat met een aantal van de mooiste natuurgebieden zoals de Hobokense Polder op een zucht van de voordeur!

Omdat we een kruidenwis gaan plukken, staat de avond volledig in het teken van kruiden. We gaan naar de Konijnenwei, plukken er onze kruidenwis en zoeken er een kruispunt waar we samen een natuurmandala kunnen maken als offer voor Hekate. Elk van ons neemt een eitje mee. Als je een cadeautje achterlaat, kies je maar best voor een cadeautje dat wordt geapprecieerd en Hekate houdt van eieren.

Er staan zoveel bloemen en planten in de bermen onderweg naar de Konijnenwei dat we onze kruidenwis al zo goed als compleet hebben tegen dat we daar zijn aangekomen. Het staat er vol met Roomse kamille en Delphinium. Het landschap is een beetje desolaat, veel grassen en lage planten, maar in de verte zien we een klein bosje bomen. Daar gaan we naartoe.

Tot onze verrassing staat er in het bosje een cirkel. Het lijkt een kunstwerk, een grote ronde bank met mozaiektegeltjes en een verroeste ijzeren structuur, hier achtergelaten en vergeten om zomaar door ons weer te worden ontdekt. Het voelt aan als de navel van dit vergeten stukje wildernis op een boogscheut van de kathedraal. Wat een geweldige plek! We weten meteen dat dit het kruispunt is dat we zoeken, ook al komen er geen drie paden op uit.



Samen maken we een tekening van bloemen, takjes, steentjes. We blijven dingen aanslepen die we hebben geplukt of gevonden op de Konijnenwei, tot we allemaal tevreden zijn met het resultaat. Vooral de kleine slak die nietsvermoedend dienst doet als middelpunt van onze mandala vind ik geweldig!


We maken het af met onze eieren, die we voorzichtig in het patroon leggen. Een eitje voor elk van ons, als dankbaarheid voor wat we van de grote godin mochten ontvangen en voor wat ze het komende jaar nog op ons pad zal brengen.

Als we klaar zijn, begint het te druppen. We rennen door het hoge gras, op de hielen gezeten door de donder. De regen valt met bakken uit de lucht. Alles wat zo hektisch was de afgelopen dagen wordt van ons afgespoeld. Volledig doorweekt maar heerlijk ontspannen komen we weer thuis. We kunnen de wereld aan. Dankjewel Hekate! 


Meer info:
https://hekatecovenant.com/rite-of-her-sacred-fires/
https://webmaidensgrimoire.blogspot.com/2018/05/een-cadeauje-voor-moeder-natuur-een.html

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam