Levensloop blessingceremonie (covenbijeenkomst Amma Devi)

LEVENSLOOP

Elk jaar wordt in het najaar een grote actie op poten gezet voor Kom op tegen Kanker. Verenigingen springen massaal op de kar en bakken, lopen, maken vanalles voor het goede doel. Eén van die dingen is de Levensloop, een feestelijk evenement voor alle leeftijden dat overal in Vlaanderen wordt georganiseerd. Het draait helemaal rond solidariteit en fondsenwerving voor de strijd tegen kanker. De gemeenschap van een stad of gemeente komt gedurende 24u samen om mensen die kanker overleefden of er nog tegen vechten, te vieren en in de bloemetjes te zetten, mensen te herinneren die aan kanker overleden zijn en als gemeenschap op te staan en samen de strijd op te nemen tegen kanker.

De eerste Levensloop werd in 1985 georganiseerd in Amerika. Daar liep Gordy Klatt, een darmchirurg, 24 uur lang rondjes rond de piste om geld in te zamelen voor de American Cancer Society. Ondertussen vindt Levensloop plaats in meer dan 20 landen wereldwijd: Frankrijk, Nederland, Ierland, Luxemburg, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland, en ook bij ons.

Teams lossen elkaar 24 uur lang af, tijdens een estafette rond een parcours en laten zich hiervoor sponsoren. De 24 uur symboliseren het voortdurend gevecht van patiënten en hun naasten tegen de ziekte. Eén van de Amma Devi vrouwen van vroeger is de voortrekker van één van die teams in Edegem en ze vroeg ons niet alleen om mee te doen maar ook om de mascotte van het team te blessen. En dat doen we uiteraard graag.

Dag lieve vrouwen
het is al een hele poos geleden...

Enkele weken voor mijn vakantie, ben ik halsoverkop in een nieuw avontuur beland. Ik kwam naar huis met een spaarpot, armbandjes, papieren zakjes om theelichtjes in te zetten... als teamkapitein van een nog samen te brengen ploeg die mee stapt in de Levensloop Edegem ten voordele van de Stichting tegen Kanker. 

Waarom? Omdat ik op die manier iets wil doen voor mijn bompa*, mijn beste vriendin Sarah, mijn overbuurvrouw Ilse, mijn ex-collega's Marijke* en Marie-Anne, het vriendinnetje van Thomas en Eline (Lou) en nog onnoembaar veel anderen die mijn leven en dat van mensen in mijn omgeving raken of geraakt hebben. Ik denk ook aan de vrouwen voor wie we ooit samen energie verzameld hebben tijdens onze bijeenkomsten...

24 uur lang wordt de fakkel van ons team (het sportief Bolwerk Collectief) rondgedragen. Het is dus de bedoeling om gedurende die hele periode afwisselend deelnemers te hebben die rondwandelen /lopen op het parcours van het fort 5 in Edegem. We starten zaterdag om 16u met een ereronde van vechters en mensen die kanker overwonnen hebben. Tegen 20u30 worden de gepersonaliseerde zakjes met kaarsjes geplaatst en wordt het hele parcours de ganse nacht lang verlicht. Tegen kanker vecht je immers ook 's nachts... wanneer niemand je ziet. 

Doe je mee? Je kan je inschrijven als vechter/deelnemer via www.levensloop.be (zoek naar Edegem, en dan naar Bolwerk). Vechters lopen gratis, deelnemers betalen 10 euro. Je kiest zelf wanneer en hoe lang je loopt. 

Kan je niet meedoen? Je kan ons team steunen door een armbandje te kopen (€3, geel voor de kinderen, paars voor de volwassenen) of een theelichtzakje (€5). Dat laatste kan je personaliseren en aan mij terugbezorgen, dan zorg ik ervoor dat het die nacht deel uitmaakt van de Levensloop. Via de pagina van Levensloop kan je ook een gift doen, die fiscaal aftrekbaar is vanaf €30.

Ik zou het supertof vinden mochten jullie erbij kunnen zijn! En ik ben ervan overtuigd dat jullie ergens nog wel een gaatje hebben in die tijdsspanne van 24u. Breng je vrienden, kennissen, buren, familie,... mee! Thomas en Eline zijn alvast van de partij!

dikke zoen,

Inge


BLESSINGCEREMONIE

KLAARZETTEN VAN HET ALTAAR:
Wat hebben we nodig:

  • Basisolie (olijfolie, amandelolie, ...)
  • Essentiële olie: appelsien of bergamot, cederhout, patchouli  
  • Kaarsen voor de elementen/windrichtingen;
  • Wierook, water, zout, kaars (symbool voor de elementen)
  • Rood lint;
  • Voor elke deelnemer een klein vierkantje in perkament;
  • Rode inkt (Drakenbloedinkt als je dat hebt).
  • Rozemarijnwater, wierook, 
  • Wierook & rozemarijnwater om de cirkel en onszelf te zuiveren;
  • Drum.


ZUIVERING
Bryd loopt tegen de klok in de cirkel rond met het wierook om de cirkel te zuiveren. Ondertussen zuiveren de priesteressen zich met het rozemarijnwater en blijven buitende cirkel tot die gezuiverd is. Eén voor één zuiveren de priesteressen zich vervolgens met de wierook en nemen daarna hun plaats in rond het altaar.

Als alle  vrouwen gezuiverd in de  cirkel staan, zwijgend, concentreert iedereen zich  op het openen van de chakra’s en het binnenstromen van energie via de wortel- en kruinchakra tot beide energieën zich volledig hebben gemengd in hart- of zonnevlechtchakra. 

Iedereen:
Zoals de Vuurvogel oprijst uit de as van het vuur, zo worden wij nu gezuiverd.
Grote Moeder, Godin van onze harten, zegen ons en zuiver ons.
Hemelvader, laat uw stralen ons wijden en maak ons klaar voor dit ritueel.
Open onze geest voor uw dimensies.
Laat onze lippen enkel nog de waarheid spreken.
Laat ons hart de weg van de Goden volgen, nu en altijd.
Schenk onze handen de gave van het magisch werk.
Laat onze voeten de heilige paden bewandelen, in uw gezelschap en in het gezelschap van gelijken.
Blessed Be.


MAKEN VAN EEN HEILIGE PLEK/VERWELKOMEN VAN DE SPIRITS/HET EREN VAN DE WERELDEN
Bryd gaat in de richting van de klok (of de zon) rond de cirkel terwijl ze op een drum slaat. Dat zorgt niet alleen voor focus van de aanwezigen, maar trekt ook de aandacht van de spirits zodat zij weten dat er iets gaat gebeuren. Iedereen sluit de ogen en focust zich op het geluid en het ritme van de drum. Iedereen ademt diep in, en ademt vervolgens heel traag uit.

Bryd:
We zijn hier samengekomen in deze cirkel om een zegening te vragen voor de mascotte van ons Levensloop-team.
Samen met vele anderen willen wij tijdens de volgende Levensloop mensen die kanker overleefden of er nog tegen vechten vieren, mensen gedenken die aan kanker zijn overleden en als gemeenschap opstaan om samen de strijd op te nemen tegen kanker.
Mogen de goden en de spirits iedereen in onze gemeenschap bijstaan in die strijd en de kracht en de energie geven om door te gaan door het magisch werk dat wij hier vandaag samen doen.

Bryd:
Laat ons samen ademen om de drie grote rijken van Aarde, Zee en Lucht te eren, die door de wortels, de stam en de takken van de Wereldboom zijn verenigd.
We ademen samen met de Aarde onder onze voeten en de diepe wortels van de wereldboom.
We ademen samen met de Zeeën rondom ons en de stam die water brengt van wortel naar tak.
We ademen samen met het gewelf van de grote Lucht boven ons en de wijdvertakte en ademende boomkruinen.
Zo begint onze zegeningsceremonie met de zegen van Aarde, Zee en Lucht!

Hamamelis gaat in het westen staan en steekt de elementenkaars aan:
Ik sta hier in het westen, de poort van water, de herfst en de ondergaande zon.
Spirits van het westen, wij groeten u en eren u en heten u welkom.

Luna gaat in het noorden staan en steekt de elementenkaars aan:
Ik sta hier in het noorden, de poort van middernacht, van de winter en de koude Aarde.
Spirits van het noorden,  wij groeten u en eren u en heten u welkom.

Hamamelis gaat in het oosten staan en steekt de elementenkaars aan:
Ik sta hier in het oosten, de poort van de zonsopgang, van de lente en van het element Lucht.
Spirits van het oosten, wij groeten u en eren u en heten u welkom.

Luna gaat in het zuiden staan en steekt de elementenkaars aan:
Ik sta hier in het zuiden, de poort van het vuur, van de zomer en de middagzon op haar hoogste punt.
Spirits van het zuiden, wij groeten u en eren u en heten u welkom.

Bryd:
Gegroet en welkom, spirits van Aarde, Lucht, Vuur en Water, spirits van de seizoenen en de wisseling van de dagen, spirits van de Aarde, van de Zee en van de Hemel, en van het Vuur dat alles verbindt, stuwende kracht van de grond onder onze voeten, van het water dat wortel geeft aan alle leven, van de winden die waaien door de bomen en van het vuur van transformatie.
Machtige spirits van dit land, onze band is oud en krachtig.
Wij groeten u, wij eren u en wij heten u welkom.

Gegroet en welkom, oude goden van dit land, die die ons inspireren om onze grenzen te verleggen voor het goed van de aarde en haar bewoners.
Machtige goden van ons hart en onze geest, onze band is oud en krachtig.
Wij groeten u, wij eren u en wij heten u welkom.

Gegroet, spirits van onze voorouders, voormoeders van Arcadia, die ons hebben gevormd tot wie wij zijn en zo de weg hebben bereid voor ons magisch werk vanavond.
Machtige voorouders van bloed, spirit en plaats, onze band is oud en krachtig.
Wij groeten u, wij eren u en wij heten u welkom.

Bryd (neemt de hand van de priesteres links van haar, duimen naar links): 
Van zuster tot zuster trek ik deze cirkel.
(vervolgens gaat de priesteres links verder tot de cirkel helemaal rond is) 

Bryd:
Van zuster tot zuster, van vrouw tot vrouw, van priesteres tot priesteres trekken wij hier vandaag onze cirkel, over de grenzen van ruimte en tijd en verbonden door onze innerlijke kracht, in de liefdevolle aanwezigheid van de Grote Moeder, weerspiegeld in onszelf en in onze Godinnen.
Blessed Be.

Allen:
Blessed be.


MAGISCH WERK: ZEGENING VAN DE MASCOTTE

DEEL 1: MAGISCHE ZEGENINGSOLIE
We beginnen met het maken van een magische zegeningsolie. Bryd doet 25 ml amandelolie (of een andere basisolie) in een klein potje. We visualiseren allemaal het doel van de magische olie die we gaan maken: kracht en doorzettingsvermogen, zegening, succes en overwinning. 

Luna druppelt 5 druppels essentiële olie van sandelhout bij de basisolie:
Ik zegen deze olie met de kracht van sandelhout.

Hamamelis druppelt 2 druppels essentiële olie van kamfer (ravintsara) bij de basisolie:
Ik zegen deze olie met de kracht van kamfer.

Luna druppelt 1 druppel essentiële olie van appelsien bij de basisolie:
Ik zegen deze olie met de kracht van appelsien.

Hamamelis druppelt 1 druppel essentiële olie van patchouli bij de basisolie:
Ik zegen deze olie met de kracht van patchouli.

Bryd neemt het potje en mengt de olie door het potje in de richting van de klok te draaien (niet roeren).
Deze olie is gezegend met de kracht van sandelhout, kamfer, appelsien en patchouli.

Hamamelis zet het potje in het kommetje water:
Krachten van het element water, wachters van het westen, ik wijd deze magische olie en laad hem op met uw energie. Ik zuiver hem en maak hem heilig.

Luna zet het potje in het kommetje met zout:
Krachten van het element aarde, wachters van het noorden, ik wijd deze magische olie en laad hem op met uw energie. Ik zuiver hem en maak hem heilig.

Hamamelis haalt het potje doorheen de wierook:
Krachten van het element lucht, wachters van het oosten, ik wijd deze magische olie en laad hem op met uw energie. Ik zuiver hem en maak hem heilig.

Luna haalt het potje doorheen de vlam van de kaars:
Krachten van het element vuur, wachters van het zuiden, ik wijd deze magische olie en laad hem op met uw energie. Ik zuiver hem en maak hem heilig.

Bryd:
Met de krachten van Water, Aarde, Lucht en Vuur is deze magische olie ontdaan van alle onzuiverheden, gewijd  en opgeladen in de naam van onze godinnen, de zon en de maan en de sterren.

DEEL 2: BLADSIGIL
Elk van de priesteressen schrijft een woord op een blad papier. Het is een woord dat de intentie van de zegening omvat, zoals: KRACHT, DOORZETTINGSVERMOGEN, enz. …

Alle woorden worden onder elkaar geschreven. De klinkers en de dubbele letters worden geschrapt. Met de letters die nog overblijven wordt een bladsigil gemaakt. Elke priesteres tekent de letters die nog overbleven van haar woord op een stengeltje van een blad. Samen maken we dus één bladsigil. De letters worden mooi verdeeld zodat het een “geloofwaardig” blad is.

Als de bladsigil klaar is, wordt hij uitgeknipt. Aan de stengel wordt een gaatje geknipt.

DEEL 3: KRACHTWOORD
We zetten opnieuw alle woorden onder elkaar. De dubbele letters worden geschrapt, de klinkers niet. De letters die overblijven worden door elkaar gehaspeld in evenveel nonsense woorden als er priesteressen zijn. Als het nodig is, wordt hier of daar nog een extra klinker bijgevoegd. De nieuwe woorden worden weer onder elkaar geschreven. De eerste lettergreep van elk woord wordt eruit gehaald en in één enkel woord vervat. 

DEEL 4: BLESSING VAN DE MASCOTTE
De bladsigil wordt met een rood koordje rond de nek van de mascotte gehangen.

Bryd doopt haar vinger in de zegeningsolie en drukt die op de bladsigil:
In de naam van onze godinnen, de zon en de maan en de sterren zegen ik je met …. (KRACHT, DOORZETTINGSVERMOGEN, …. het woord dat gebruikt werd voor het maken van de bladsigil). Ze blaast het woord in de sigil. Alle priesteressen doen nu één voor één hetzelfde. 

Als elke priesteres haar woord in de sigil heeft geblazen, wordt de mascotte in het midden van het altaar gelegd, met de bladsigil om zijn nek. We chanten het krachtwoord keer op keer tot het zingen vanzelf stopt.




AFSLUITEN VAN HET RITUEEL EN OPENEN VAN DE CIRKEL

Bryd:
En zo zijn we bij het einde van deze zegeningsceremonie gekomen en is het tijd om weer afscheid te nemen en elk onze eigen weg te gaan.
Laat ons de spirits bedanken die ons vanavond geholpen hebben met ons magisch werk en afscheid van hen nemen.

Oude goden van dit land, van ons hart en onze geest, wij danken u voor uw aanwezigheid en uw hulp bij ons magisch werk vanavond.
Wij groeten u, wij eren u en wij zeggen tot ziens.

Spirits van onze voorouders, voormoeders van Arcadia, machtige voorouders van bloed, spirit en plaats, wij danken u voor uw aanwezigheid en uw betrokkenheid bij ons magisch werk vanavond.
Wij groeten u, wij eren u en wij zeggen tot ziens.

Spirits van Aarde, Lucht, Vuur en Water, spirits van de seizoenen en de wisseling van de dagen, spirits van de Aarde, van de Zee en van de Hemel, en van het Vuur dat alles verbindt, machtige spirits van dit land, wij danken u voor uw bescherming van onze heilige plek en voor uw steun tijdens ons magisch werk vanavond.
Wij groeten u, wij eren u en wij zeggen tot ziens.

Allen:
Danku en tot ziens!

Bryd gaat tegen de wijzers van de klok in rond de cirkel terwijl ze op de drum slaat: 
Zoals wij hier vanavond onze cirkel van licht en energie trokken om zegen te vragen voor de gemeenschap die vecht tegen kanker, zo vragen wij dat de energie die voortvloeit uit deze bijeenkomst extra kracht mag bieden aan zij die nog tegen deze verschrikkelijke ziekte vechten. Laat onze godinnen samen met hen in hun voetstappen lopen, boven hen en onder hen, ten oosten van hen en ten westen van hen, voor hen en achter hen, in hen en rond hen.
Zo zal het zijn.

Allen: 
Van zuster tot zuster open ik deze cirkel

Bryd: 
Van vrouw tot vrouw, van priesteres tot priesteres, van zuster tot zuster openen wij
nu onze cirkel.
Elk van ons, krachtig en sterk, gaan we straks terug onze eigen weg, maar door onze innerlijke kracht zijn we blijvend met elkaar verbonden.
Moge de Godin, tot we elkaar weerzien, elk van ons zachtjes vasthouden in het holle van haar hand en ons in liefde omhullen.
Blessed be

Allen:
Blessed be.

CAKE & WINE
Buffetje met wat alle priesteressen hebben meegebracht.


Bronnen:





Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam